directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Milers de persones veuran els cavalls i cavallers de Ciutadella

Diables i bujots seran els protagonistes a Maó

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Any rere any les festes de Sant Joan, milers de persones, i no solament de les Balears, també de Catalunya, es desplacen fins a Ciutadella per viure les famoses festes de Sant Joan, les quals marquen l'inici de les bauxes de l'estiu arreu de les Balears. Aquest any, el consistori ciutadellenc calcula que seran unes 30.000 persones, entre les que vinguin de fora de les Illes, les de Menorca que s'acostin a la ciutat i els propis ciutadans de Ciutadella, les que passaran per la ciutat durant la setmana que duren els actes. Per aquest motiu, més de 500 persones, entre cossos de seguretat i personal voluntari de Creu Roja i Protecció Civil, vetllaran perquè la festa es desenvolupi sense incidents.



Comparteix
   


Etiquetes
Les festes de Sant Joan s'han celebrat sense interrupció durant segles. Els historiadors apunten que l'origen d'aquesta celebració és religiós, tot i que el pas del temps i alguns elements que s'han incorporat, han fet que la festa tingui un caràcter únic. Els principals protagonistes d'aquesta festa són els cavalls, i, amb aquests, els cavallers, que constitueixen la 'Junta de Caixers'. Tots ells, vestits amb la indumentària tradicional i pròpia de la festa, representen de manera protocol·lària l'antiga societat de Ciutadella.

I Maó, com altres localitats de la zona del llevant menorquí, celebra la festa de Sant Joan amb el foc del fester i amb la sàtira dels diables i bujots, unes figurotes fetes de palla o de pedaços de roba vella que s'exhibeixen públicament per satiritzar determinats aspectes de la vida local.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
23 de juny de 2010, 19.50 h

!!*!! PAÏSOS CATALANS LLIBERTAT !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.