directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’exministre d’Exteriors d’Islàndia: "la comunitat internacional s’haurà d’adaptar a la realitat en cas d’independència"

Jón Baldvin Hannibalsson, que va reconèixer la independència dels Bàltics, desaconsella Catalunya fer cas a la “campanya de la por” que amenaça amb la sortida de la Unió Europea o l’aïllament internacional.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Brussel·les .- L’exministre d’Exteriors d’Islàndia, Jón Baldvin Hannibalsson, assegura que la comunitat internacional s’haurà “d’adaptar a la realitat” i reconèixer Catalunya si mai proclama la independència. “No us espanteu per la campanya de la por, perquè al final totes les nacions i líders polítics s’han d’adaptar a les noves realitats, i les constitucions no són sagrades”, defensa Baldvin Hannibalsson, que va ser el primer ministre d’Exteriors en reconèixer la independència dels estats bàltics de l’URSS, l’any 1991. “Portarà molt de temps, serà molt i molt difícil, estareu molt i molt sols, però al final, és clar qui congelarà Catalunya fora per sempre? No té sentit”, remarca.
Jón Baldvin Hannibalsson assegura en declaracions a l’ACN que si Catalunya s’independitza d’Espanya de forma inconstitucional “la primera reacció serà dir que és il·legal”. “Si no hi ha manera legal de sortir, i ho feu igualment, la primera reacció serà dir que no ho heu de fer, que és il·legal, però al final, és clar, ens hem d’adaptar a la realitat”, remarca Baldvin Hannibalsson.

El cas català és diferent

El ministre que va reconèixer la independència de Lituània, Letònia i Estònia quan ni els Estats Units ni les principals potències europees s’hi atrevien per no enfrontar-se a l’URSS, defensa que el cas català és “molt diferent”. Amb tot, desaconsella fer cas a la “campanya de la por” que amenaça amb la sortida de la Unió Europea o l’aïllament internacional.

La constitució no està escrita sobre pedra

“No us espanteu per la campanya de la por, perquè al final totes les nacions i els líders polítics s’han d’adaptar a les noves realitats, i les constitucions no són sagrades”, indica. Segons aquest polític, que va dirigir la política exterior del seu país entre el 1988 i el 1995, una constitució és “un marc” però “no està escrita sobre pedra” i “s’ha d’ajustar” especialment “si s’està passant per problemes polítics”. “Al capdavall, el poder ha de restar, en una democràcia, a les mans de la gent”, defensa.

La Comissió Europea o els líders no poden imposar-los la seva voluntat, simplement han d’acceptar el resultat

Baldvin Hannibalsson lamenta que “si no es troba una manera constitucional i legal d’acomodar els canvis” que reclama la població “sempre hi ha el risc” que la situació deteriori, i pugui acabar, fins i tot, en violència. “Esperem que no”, confia, assegurant que la UE difícilment “podrà fer massa” per interferir en el cas català. “En nom de la sobirania dels estats, vostès, com a espanyols i catalans, han de resoldre això. La Comissió Europea o els líders no poden imposar-los la seva voluntat, simplement han d’acceptar el resultat, i espero que sigui un mètode democràtic el que resolgui aquest tema”, remarca. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
mario fletxa barna
30 de gener de 2016, 10.55 h

Els españolistas i españoles estan tan tancats que no deixen entrar ni una mica d'oxígen als seus cervells i per això les seves neurones no donen més de SI. No els contesteu estan xocats, no tenen resposta perquè no hi ha pregunta ni arguments coherents. Només els pot contestar un psiquiatre, la seva enfermetat pot ser curable no ho sé, les PARANOIES són difícils companys, deixeu que siguin els experts qui ho facin nosaltres vers la nostra LLIBERTAT amb el cap alt i els peus sobre la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
30 de gener de 2016, 10.11 h

#11 En 2008, el saldo fiscal de la tierra del hielo arrojaba una deuda pública del 28% del PIB y un superávit del 5,4% del PIB. No obstante, en apenas un año, la deuda saltó de manera espectacular hasta alcanzar el 70,5%, mientras que el déficit registrado en 2009 llegó al umbral del 13,5%. Semejante deterioro se explica por el fuerte impacto que tuvo el rescate aplicado al sector financiero.

Hay más. Tal y como explica Elvira Méndez en La revolución de los vikingos, la carga fiscal q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
30 de gener de 2016, 07.13 h

#15 # 16
Como comprenderás , los comentarios de un octogenario enfermo mental como tú no me interesan en exceso
Por cierto , cambia el repertorio , ya sé que a los ancianos os cuesta , pero lo de la madre , la carretera y los camioneros es muy de los años 60 , fósil tarado


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
30 de gener de 2016, 04.29 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat.
29 de gener de 2016, 22.41 h






#8 Marcos, a la notícia sobre http://www.directe.cat/entrevista/471067/es-evident-que-hi-ha-un-deficit-democratic-a-espanya#comentaris hi he llegit un comentari (el 18) que diu:



""" tu, Marcos, si pretens dirigirte a "paletos", ves a la carretera on els espera la teva mare, i de tant en tant algun s'hi atura a buidar la bossa.

Que cretí que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat.
29 de gener de 2016, 22.37 h




#8 Marcos, a la notícia sobre Mark Demesmaeker Eurodiputat pel partit independentista flamenc N-VA “És evident que hi ha un dèficit democràtic a Espanya”, hi he llegit un comentari que diu exactament:




"""
tu, Marcos, si pretens dirigirte a "paletos", ves a la carretera on els espera la teva mare, i de tant en tant algun s'hi atura a buidar la bossa.

Que cretí que et, Marcos, déu meu, que cretí ! ! ! ! ! ! ! ! """





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
29 de gener de 2016, 20.48 h

#13 No t'equivoquis; Rus no te cap lligam familiar amb Pujol. Ni Barcenas, ni Rita Barbera, ni Cristina de Borbon ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
and fletxa bcn
29 de gener de 2016, 20.36 h

#11
A que Islandia tampoco tiene un ladrón corrupto del nivel de la familia pujol ?
Tampoco creo q el partido gobernante de los últimos años se lleve comisiones del 3% , a q no ?
Cataluña es la misma mierda q el resto de España


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
29 de gener de 2016, 20.10 h

Molt bona! L'Estat espanyol i els seu ministre en funcions que representa l'antidiplomàcia o la diplomàcia totalitària podr franquista ha fracasat del totl.

Clar, no té capacitat ni de fer ús de mitjans democràtics i tolerants. És el típic funcionari extractiu de Madrit. Un simple representant de la tronada, decadent, deslegitimada i ineficaç MARCA ESPANYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep C&C fletxa Girona
29 de gener de 2016, 19.09 h

#10.

Islàndia va fotre a la presó als banquers per xoriços (més de 25 banquers a la presó!). A Espanya res de res.

Islàndia pertany a la EFTA (Associació Europea de Lliure Comerç). Frueix de les avantatges d'Europa, però no els seus inconvenients!

Islàndia va sortir d'una crisis equivalent a la Espanyola sense austeritat i retallades. Ara està creixent!

Islàndia te un 2% d'atur! I Espanya fa vergonya dir-ho!

Ara ja pots cantar: soy español, soy español... Mentre nosaltres ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.