directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 22:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Barcelona, la vuitena pitjor ciutat d’Europa en soroll

L’Eurobaròmetre indica que un 56% dels barcelonins no estan satisfets amb els nivells de soroll a la capital.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Brussel·les .- Barcelona és entre les ciutats europees més sorolloses, segons l’Eurobaròmetre publicat aquest divendres per la Comissió Europea, que situa la capital catalana com la vuitena amb més ciutadans insatisfets pel soroll, en concret un 56%. Les tres pitjors ciutats per soroll són, d’acord amb els veïns, Istambul, Bucarest i Palerm, mentre que les menys sorolloses són Oulu, a Finlàndia, l’anglesa Newcastle i Aalborg, a Dinamarca. L’estudi de la CE també analitza el nivell de satisfacció amb la ciutat. Els veïns més satisfets personalment són els de Zuric, Oslo i Reykjavík. Barcelona és la 57ena ciutat en satisfacció personal, per davant de Madrid, 58ena. Atenes és on els veïns estan menys satisfets.

L’Eurobaròmetre ‘Percepció de la qualitat de vida a les ciutats europees’ analitza diversos elements com el soroll, la neteja, el transport públic i l’oferta cultural o comercial en 79 municipis d’Europa i 4 grans àrees metropolitanes. El resultats pel que fa a Barcelona indiquen que els tres temes que més preocupen als barcelonins són els serveis de salut (56%), l’atur (51%) i l’educació (48%).
 
Soroll
 
L’enquesta indica que un 56% dels barcelonins no estan satisfets amb els nivells de soroll a la capital. Tot i això, n’hi ha un 43% que sí, una xifra que suposa un augment del 10% respecte al darrer Eurobaròmetre, de l’any 2012. A Madrid, els satisfets amb els nivells de soroll són més, un 45%, mentre que a la capital amb menys soroll, Dublín, els satisfets són un 82%. Els pitjors llocs per contaminació sonora, d’acord amb els veïns, són Sofia, Atenes i Bucarest.
 
Neteja
 
Barcelona se situa en la mitjana europea pel que fa a la satisfacció amb els nivells de neteja. Un 61% dels barcelonins aprova la neteja a la ciutat (un 10% està molt satisfet i un 51% prou satisfet). A la capital espanyola, en canvi, hi ha només un 38% de satisfacció amb els nivells de neteja. De fet és la dotzena ciutat del rànquing on hi ha més rebuig al nivell de neteja, que és especialment dolent a Palerm, Roma i Nàpols, les tres pitjors de la llista. En el cas contrari, encapçalen la satisfacció en neteja, els veïns de Luxemburg, Oviedo i Zuric.
 
Espais Verds i Canvi Climàtic
 
La capital catalana és la 16ena pitjor del rànquing pel que fa a la satisfacció pels seus espais verds, tot i que un 67% dels barcelonins n’estan contents. La millor ciutat pel que fa a parcs i d’altres espais verds, segons els seus veïns, és Malmo, a Suècia, seguida de Munic, a Alemanya. Madrid està dues posicions millor que Barcelona, que té pel darrere ciutats com Roma, Màlaga, Atenes o Lisboa.

La capital espanyola és, però, on els ciutadans creuen que hi ha menys compromís en la lluita pel canvi climàtic. Un 63% dels madrilenys està totalment en desacord amb què la ciutat estigui compromesa en aquesta lluita, un percentatge que baixa fins al 13% en el cas de Barcelona. De fet, un 54% dels barcelonins està satisfet o molt satisfet amb la lluita mediambiental a la ciutat.
 
Transport públic
 
Pel que fa al transport públic, a Barcelona un 24% dels veïns està molt satisfet, un 52% prou satisfet, un 13% no prou satisfet i un 8% no ho està. La capital catalana és la vuitena del rànquing on més habitants diuen utilitzar el transport públic, un 68%, per darrere de París, Viena, Zuric, l’àrea metropolitana de París, Praga i Budapest.
 
Feina i situació financera
 
La millor situació financera per a les llars, segons la percepció dels seus habitants, la tenen a Zuric, seguit d’Aalborg, a Dinamarca, i Oslo, a Noruega. A la cua del rànquing hi ha Grècia, amb Atenes, l’àrea metropolitana d’Atenes i la ciutat d’Irakleio. A Barcelona, un 11% estan molt satisfets amb la situació financera, un 54% prou satisfets, un 21% no prou satisfets i un 12% no satisfets.
 
Pel que fa a la satisfacció amb la situació laboral, a Barcelona hi ha un 21% de ciutadans molt satisfet, un 43% prou satisfets, un 12% no prou satisfets i un 12% que no ho estan gens. La capital catalana és la 56ena del rànquing en nivell de satisfacció laboral, mentre que Madrid és la 72ena. A la cua, de nou, els grecs, mentre que al capdavant de la llista hi ha Graz, a Àustria, Zuric i Reykjavík. A Barcelona, un 75% dels veïns rebutgen que sigui fàcil trobar feina, mentre que només un 17% creuen que sí.
 
Instal·lacions culturals
 
Barcelona és entre les grans capitals europees en satisfacció pel que fa a l’oferta cultural, situant-se en un nivell molt semblant al de Londres. Un 76% dels barcelonins estan satisfets amb les instal·lacions culturals (teatres, museus), però el percentatge ha caigut un 7% respecte al 2012. Les ciutats on hi ha més satisfacció són Viena, Zuric i Helsinki. Madrid és la tercera capital de la UE amb menys satisfacció en aquest aspecte, tot i que un 64% dels seus habitants aproven les instal·lacions culturals.
 
Oferta comercial
 
Un altre dels elements que analitza l’Eurobaròmetre és la satisfacció per l’oferta comercial. Barcelona és la tercera ciutat del rànquing amb menys satisfacció per les botigues i establiments, tot i que un 71% dels veïns l’aproven, respecte al 26% que en voldrien més. Madrid és on n’hi ha menys: és de fet la ciutat europea on els veïns estan més insatisfets amb la quantitat i la qualitat d’establiments que tenen per comprar. Un 38% no estan satisfets, mentre que un 59% sí. Entre Madrid i Barcelona, hi ha Lisboa. En canvi, els veïns de Cracòvia, a Polònia, Malmo, a Suècia, i Gdansk, també a Polònia, són els més satisfets.
 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Synera fletxa Barcelona
31 de gener de 2016, 22.29 h

#2 Enllooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
31 de gener de 2016, 19.44 h



Es que tenim a la Colau, ocupada amb altres menesters mes importants per les seves ambicions. NO IMPORTA COM ESTIGUI BARCELONA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
31 de gener de 2016, 18.18 h

A on és Colauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Català judeo-masònic fletxa REPÚBLICA DE CATALUNYA
31 de gener de 2016, 13.26 h




Seguríssim que quan finalment, després de consultar un bon metge dieteta , el Cagarritoneses deixi de menjar MORCIYAS ACHALCHICHADAS barates, de carn de gos sarnós, se li acabarà el tirar-se tants de pets i Barcelona passarà a ser la ciutat sorollosa num. 666.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.