directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TC podria emetre la sentència contra l'Estatut avui o dimecres

Els magistrats han estat treballant en el text durant el cap de setmana · Si avui no hi ha un acord global, votaran el text bloc a bloc

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) podria tenir enllestida avui la sentència contra l'Estatut aquest dilluns mateix o bé dimecres, segons fonts coneixedores de les deliberacions de l'alt tribunal apuntades per l'ACN i pel viceprimer secretari i portaveu del PSC Miquel Iceta. Els magistrats han estat treballant en el text durant tot el cap de setmana i avui s'espera que la presidenta María Emilia Casas faci una prospecció del seu esborrany. Aquesta fórmula s'utilitza per no parlar d'una votació, però a efectes pràctics dóna a conèixer l'opinió dels magistrats. Si hi hagués acord, avui mateix ja es podria donar a conèixer el resultat de la sentència. Si no és així, demà i dimecres el ple es dedicaria a votar bloc a bloc la sentència i emetrien un resultat dimecres mateix.
La presidenta Casas ha assistit a l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme al Congrés dels Diputats espanyol, on ha mantingut un hermetisme absolut sobre els treballs del seu tribunal. En la trobada posterior als passadissos del Congrés, tot i la insistència dels periodistes, s'ha negat a proporcionar cap mena d'informació sobre com avancen els treballs de la sentència de l'Estatut al tribunal que presideix.

Aquest cap de setmana els magistrats han estat treballant en la confecció de la sentència, que segons les fonts consultades per l'ACN és imminent. El calendari amb el que treballa l'alt tribunal comença avui quan Casas podria sotmetre el seu esborrany de sentència a una prospecció durant el primer ple convocat per aquesta setmana que sembla decisiva.

La prospecció és un terme utilitzat pel TC quan no vol parlar de vot, però que a efectes pràctics suposa que cada magistrat exposa si dóna o no suport a la ponència. Si en aquest punt ja hi hagués acord, dilluns mateix l'alt tribunal ja podria donar a conèixer la resolució de la sentència.

Aquesta opció a hores d'ara es percep com poc probable ja que no sembla que Casas hagi reunit els suports necessaris per arrencar un consens als deu magistrats que composen el ple. El segon escenari que podria produir-se, segons les fonts consultades, passaria per un procés de votacions bloc a bloc confeccionant d'aquesta manera la sentència definitiva.

Si s'arriba a una votació bloc per bloc, Casas ja ha instruït els seus magistrats sobre quin seria el procediment a seguir. Les votacions es farien tenint com a base l'esborrany de sentència de Casas i no pas el recurs del PP o l'articulat de l'Estatut. Aquesta fórmula facilitaria veure en quins punts concrets hi ha acord i en quins la sentència està encallada. Seguint aquesta manera de treballar es donaria sortida als blocs que tenen consens.

El procés de votació bloc per bloc es per si mateix més llarg que una votació simple d'un esborrany de sentència. Per aquest motiu, es pensa que dimarts no podrien tenir llest un resultat global i caldria esperar a dimecres, en una segona jornada de votacions, per conèixer la resolució.

La ponència de la presidenta declararia inconstitucionals 13 articles de l'Estatut i en sotmetria 24 més a interpretació. L'esborrany de sentència escenifica el setè intent dels magistrats per dictar una sentència sobre l'Estatut. Anteriorment tots els esborranys presentats han fracassat, tant els de la progressista Elisa Pérez Vera com el del vicepresident conservador Guillermo Jiménez.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Jordi fletxa Reus
28 de juny de 2010, 18.53 h

A qui li importa rès del que diguin una colla de ningús?el poble ha parlat...que envïin l'exèrcit si volen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JOFRE fletxa Barcelona
28 de juny de 2010, 12.53 h

T'agradi o no republicanet és l'única reperança que tenim la major part dels independentistes que no tenim carnet o vinculacuions directes amb ERC com tu i tots els que escriviu en aquesta pàgina. Ironitzar amb tan poca gràcia i sense cap argumentació és propi dels mètodes més goebbelians que sens dubte us ha instruït el gran estratega Vendrell. Més que perduts esteu en perill d'extinció. I tot i la meva sensibilitat ecologista amb vosaltres hi faig excepció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
28 de juny de 2010, 12.51 h

Ohhhhh, Gran deu Laporta, tu acabaras amb totes les injusticies del mon,tu salvaras la humanitat !! De genolls et preguem, senyor totpoderos i al teu profeta Carretero, que tinguis misericordia d´aquests miserables indignes de tu que et votarem encara que et presentis amb Plataforma per Catalunya o amb qui vulguis amb la teva omnisciencia,tu que ho saps tot i ho veus tot, perque nosaltres t´adorem, oh nostre senyor, tingues pietat de nosaltres tu que tot ho pots fer...I que quan pugem al teu p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ARA LAPORTA fletxa Barcelona
28 de juny de 2010, 12.29 h

Sociovergència putrefacta, recolçada pels extrems pel PP i per ERC i ICV. Cal aire fresc al Parlament. Laporta i Carretero tenen a les seves mans aplegar tot l'independentisme català. Fem-los costat perquè ni en el pitjor dels escensaris ens podrien decebre tant com ho ha fet l'ERC de Puigcercós i Carod.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de juny de 2010, 12.03 h

Diria que quan el Victor Alexandre o el Salvador Cardús us qualifiquen de Frikis es refereixen als talibans sectaris d'ERC, que treuen la senyera dels Departaments de la Generalitat i creen l'àrea metropolitana per recol·locar als seus amics sociates del tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de juny de 2010, 12.01 h

#8 Doncs apa, perquè amb el què surt avui a les notícies, sobre el vostre més que probable (segons diuen, és clar) pacte amb CiU, aneu ben arreglats !!!!. No parlen de cap pacte, parlen de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
28 de juny de 2010, 10.58 h

#8 No m'estranya que els frikis només feu referència a persones que ja no poden dir la seua per auto-afirmar les vostres frikades, perquè fins i tot personatges rellevants vius d'ERC que van anar a ReaCiUpament, com el Renyer i companyia, se n'han anat per potes vist el merder unipersonal que ha muntat el Carretero i els seus adoradors il·luminats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de juny de 2010, 10.37 h

Jordi 80. Tens raó la decpeció amb ERC ha estat tan gran que només veure escrit les sigles ja m'agafen tots els mals. Pobre Macià, si aixequés el cap i vegués tota aquesta colla d'aprofitats, tacticistes maldestres i morts de gana estic segur que muntaria una candidatura independentsita transversal, ja!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Maria fletxa Viella
28 de juny de 2010, 09.18 h

I a quí l'importa el que digui aquesta senyora?, ara és l'hora de la independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi-80 fletxa València
28 de juny de 2010, 08.47 h

Fixeu-vos com actuen els convergents carreteristes: puntuen negativament un missatge com el meu perquè apareix ERC, i acte seguit solten la seua soflama repetitiva del "transversalisme" i de que o ells o l'apocalipsi. Aquest camí sectari només té una destinació: el carrer de Còrsega, la seu de CiU, i només té un objectiu: Mas president, CiU al poder en solitari. Estem en perill de tornar a l'amnèsia pujolista protagonitzada ara per Mas, i els reaCiUpats són uns aliats seus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.