directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Mesa del Congrés modifica la distribució dels grups... pensant en les noves eleccions

La Mesa dóna llum verda a la proposta de Podemos per unanimitat que dona preferència al PNB(6) per davant d'ERC(9) i DiLL(8)

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

A Podemos estan de bonanova després d’haver promogut la queixa que es va transformar en viral a través de twitter que deia #5millonesalgallinero. La Mesa ha acceptat les modificacions proposades per la formació lila, i ja no ocuparan els escons que queden a l’àrea més perimetral de l’hemicicle. Però el fons de la qüestió no és altre que els interessos creuats de PSOE i PP.

La nova distribució al Congrés acosta Podemos a la primera fila, tal i com demanaven
La nova distribució al Congrés acosta Podemos a la primera fila, tal i com demanaven

Comparteix
   


Etiquetes

Avui s’ha produït una estranya però interessada rectificació en la distribució dels grups a la cambra baixa espanyola, que atén a les protestes de Podemos, que s’havia quedat relegada als escons del galliner. La formació lila va fer viral la seva protesta, i avui la Mesa ha accedit a fer canvis. Per què?

El PSOE, que ostenta la presidència de la Mesa, manté una negociació a dues bandes amb Ciudadanos i la pròpia Podemos. A Pedro Sánchez li interessa fer algunes concessions per aprofundir en aquest acostament diplomàtic que li hauria de permetre ser investit president. Una missió pràcticament impossible, però que paga la pena explorar, segons ha cregut adient la cúpula del Partit Socialista.

Al PP ja tant li és, perquè ja treballen en un escenari de repetició de les eleccions. Els populars han activat la ‘Via Ciudadanos’ per mirar de boicotejar qualsevol entesa que permeti a Pedro Sänchez arribar a la presidència de l’executiu espanyol. Al PP ja li estan bé els nous comicis perquè les previsions indiquen que es mantindria, i a qui això no afavoriria gens és al PSOE. Els populars creuen que si Sánchez cau, aleshores la gran coalició serà més a prop.

Així, la lluita de Podemos per millorar la seva presència al Congrés, pot resultar estèril, perquè molt probablement no es podrà posar a la pràctica més enllà del debat d’investidura fallit si finalment es va a noves eleccions. La nova distribució del Congrés deixa els quatre partits més votats a Espanya amb els seus líders a primera fila, acompanyats del PNB. DiL queda enrere de la formació conservadora basca, i ERC es veu envoltada, més enrere, per dues files de diputats de la formació lila.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 de febrer de 2016, 07.16 h




Com es nota que qui de debò fa por al DEGENERAT estat espanyol és ESQUERRA REPUBLICANA.


A l'hora de la veritat. és a Esquerra a qui han tractat pitjor, allunyant-la fins i tot més que a DiL malgrat tenir un diputat de més.


Que vagin aprofitant per fer les darreres ARBITRARIETATS, que aviat se'ls acabarà l'ocasió, a aquesta COLLA DE FRANQUISTES NO RECICLATS.




Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
10 de febrer de 2016, 00.34 h

L'Estat espanyol és tan llunyà que sembla el Marroc.

Res que lligui amb CAT. Un altre mon.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.