directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els preus pugen un 0,7% al novembre i situen la inflació interanual en un 4,2%

L'IPC ha pujat a totes les demarcacions catalanes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'índex de preus al consum (IPC) ha pujat a l'octubre un 0,7%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) d'espanya. La inflació interanual a Catalunya se situa en un 4,2%. El grup responsable d'aquest increment dels preus ha estat el vestit i calçat, que s'ha disparat un 3,6% en la taxa mensual. A aquesta pujada s'afegeix l'increment dels preus del transport en un 1,3 %. Els aliments i begudes no alcohòliques han pujat un 0,9% respecte a l'octubre. En el conjunt de l'estat l'IPC ha pujat un 0,7%, i la taxa interanual s'ha situat 0,1 punts per sota de l'IPC català.
index preus consum ipc porcentatges estadistica estadistiques valors economia diners euros valors enquesta enquestes dada dades
index preus consum ipc

Comparteix
   

Els grups que han tingut increments dels preus han estat l'habitatge (0,6%), ensenyament (0,2%) i altres (0,1%). Han patit davallades aquest novembre l'oci i la cultura (-0,9%), hotels, cafès i restaurants (-0,2%) i comunicacions (-0,1%). El grup de medicina s'ha mantingut igual que el mes anterior.

Des d'una perspectiva interanual, s'han donat increments notables dels preus en diversos grups,com l'ensenyament (5,5%), les begudes alcohòliques i el tabac (6,8%), hotels, cafès i restaurants (5,2%), transport (6,7%), aliments i begudes no alcohòliques (5,6%), i habitatge (5%). Respecte el novembre de l'any passat només ha caigut l'oci i la cultura (-0,2%%). Amb increments més moderats s'han situat el vestit i el calçat (1,5%), el parament de la llar (2,7%), les comunicacions (0,6%), i altres (3,6%).

Per demarcacions, l'IPC ha pujat a totes les demarcacions. A Barcelona els preus s'han incrementat un 0,7% respecte a l'octubre, la qual cosa situa la interanual en un 4,1%. A Girona l'IPC ha pujat un 0,6% i respecte als darrers dotze mesos ho ha fet en un 4,5%. A la demarcació de Tarragona els preus són un 0,5% més elevats que a l'octubre i un 3,9% més que l'octubre del 2006. Finalment, a la demarcació de Lleida els preus han pujat un 0,8% i situen la inflació interanual en un 4,2%.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.