directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern balear es carrega les curses de braus a les illes

Les illes han hagut d’esperar l’arribada d’un govern progressista per fer el pas i entrar en la modernitat del segle XX, com va fer Catalunya el 28 de juliol de 2010

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Parlament balear, tal i com informen els companys del Diari de Balears, ha fet el pas definitiu per acabar amb la tauromàquia a les illes, a tots els nivells.

No cal anar gaire més enllà de Lleida per veure, com és el cas dels Monegros, carreteres plenes de toros que representen la marca d'una empresa i la #MarcaEspaña
No cal anar gaire més enllà de Lleida per veure, com és el cas dels Monegros, carreteres plenes de toros que representen la marca d'una empresa i la #MarcaEspaña

Comparteix
   


Etiquetes

L’esperit de la modificació

Cap pràctica que impliqui violència, ni cap subvenció governamental més cap a la tauromàquia. Tolerància zero contra la monstruositat de les curses de braus, un element anacrònic en el camí de l’assoliment d’un estat en línia amb les democràcies mundials més avançades. Aquest és l’esperit de la modificació de l’actual llei 1/1992, de protecció animal que, ara sí, buscarà la protecció real d’animals tant domèstics com salvatges. De fet, es tracta d'una proposició no de llei, presentada pels grups parlamentaris Podemos Illes Balears, Socialista, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt (Gent x Formentera) i defensada a l'hemicicle pels partits de Govern i Podemos.

El Parlament prohibeix les curses de braus a les illes

El Parlament balear, amb la nova majoria progressista conformada, ha explicitat el seu rebuig a aquesta pràctica deshonesta envers els braus: “aquesta modificació hauria de preveure la prohibició dels espectacles taurins en totes les seves formes, així com qualsevol espectacle que causi patiments a un animal i la supressió de qualsevol forma de foment i protecció a través de subvencions, inversions, beneficis fiscals i qualsevol altra forma de finançament públic als espectacles taurins”.

La mesura pretén protegir també els drets dels infants, que restaven massa exposats a la violència explícita

El text demana clarament “allunyar els menors d’edat de la violència de la tauromàquia”. Això comporta demanar a l’Estat que també aboleixi les ajudes públiques a aquest sector, que durant els darrers anys ha anat a la baixa, i ara ja només és un reclam del turisme promogut per les institucions més ràncies de l’Estat espanyol, com ara la #MarcaEspaña. Així, el Parlament de les illes ha acordat també “instar el Govern de l'Estat a «aprovar una llei de protecció dels drets dels animals per garantir a tot l'estat uns estàndards comuns per impedir el maltractament animal”.

Catalunya i les illes avancen. Espanya segueix anclada al seu passat més gris i folklòric

Partit Popular i Ciudadanos han fet pinya amb el no a la reforma, però no han sumat prou com per tombar la proposició no de llei que acabarà amb aquest circ també a les illes. El Parlament català també va fer el pas en una votació molt mediàtica que va tenir lloc el 28 de juliol de 2010, i que va tenir molta repercussió en el sí de l’Estat, per les implicacions polítiques i el conflicte Espanya-Catalunya que hi havia i hi ha al fons de tot. Mentre els Països Catalans avancen cap a l’assoliment del progrés i d’una cultura democràtica sana, a Espanya (foto) segueixen apostant per les polítiques més retrògrades.
 
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
11 de febrer de 2016, 10.41 h

MOLT BÉ PEL GOVERN BALEAR, ÉS UNA PROVA D'ESTAR EL DIA I DE SER, DEMÒCRATES I D'ALTA DIVILITZACIÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Una idea fletxa Vilanova i laGeltrú
11 de febrer de 2016, 09.45 h

Si a Caspaña no els hi surten rendibles las Plazas per manca de públic, hi podrien muntar "botellons populars". Així com a mínim la crisi els afectaria menys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
10 de febrer de 2016, 18.39 h

Ben fet. Les 'corridas' ens donen la imatge de ser uns salvatges i, el que és pitjor encara, ens donen la imatge de ser espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de febrer de 2016, 18.19 h

Llàstima de l´espai de la plaça de braus... , però aquí les hem reconvertit en espais de cultura nostrada o també en una munió de botigues comercials.

De solucions n´hi ha, i amb millors beneficis per la majoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
10 de febrer de 2016, 17.47 h

NO QUEDARÀ CAP MÉS QUE LES DE L'AL ANDALÚS, CAPITAL MADRIT (EX CÒRDOBA)


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.