directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

(Vídeo)Joan Tardà es ‘cruspeix’ tres tertulians de TVE

El diputat d'ERC al Congrés diu que l'única opció que podria congelar el full de ruta del Govern seria la convocatòria d'un referèndum en un any

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Joan Tardà ha tornat a fer gala dels seus dots com a orador en una entrevista-tertúlia al programa Los Desayunos de TVE i ha deixat en fora de joc els tres tertulians que el qüestionaven. Davant les acusacions d’engany perquè Catalunya suposadament quedaria fora de la UE si s’independitzés per part del periodista Antonio Pérez Henares, el veterà diputat d’ERC al Congrés li ha etzibat: “La ciutadania catalana no és imbècil. Si fos imbècil, es deixaria enganyar, però no es deixen enganyar”.




Comparteix
   


Etiquetes

Suárez, molt més valor de Rajoy o Pedro Sánchez

Tardà ha puntualitzat també que durant la campanya electoral del 27S, els plans que ara s’executen es van explicar, i amb la resolució del 9N es van anunciar “urbi et orbe”. El mateix periodista li ha recordat que Catalunya va votar a favor de la Constitució el 1978, un altre argument clàssic unionista, però Tardà ha replicat que “Adolfo Suárez, amb molt més valor que el de Pedro Sánchez o Mariano Rajoy, va restablir la Generalitat republicana sense existir lleis que l’emparessin”.

Tardà: "El TC sí que s'ha saltat la legalitat"

A més, davant l’acusació que el procés se salta la llei del periodista Javier García Vila, Tardà ha explicat que el govern català té un mandat democràtic sorgit de les urnes el 27S. També ha recordat que quan va trinxar l’Estatut el 2010, el propi Tribunal Constitucional es va saltar l’article 152.2 de la Constitució –que diu que un cop aprovat un Estatut, només es pot canviar via referèndum.  

L'única opció d'Espanya per aturar el full de ruta passa per un referèndum a l'escocesa

L’altre tertulià present al programa, Rafa de Miguel, li ha preguntat sobre la possibilitat d’aturar el camí “de la ruptura” amb un nou govern espanyol. Tardà ha deixat ben clar l’únic escenari que podria crear debat al Principat: un referèndum a l’escocesa en el termini d’un any. El veterà diputat d’ERC al Congrés ha reblat el clau en l’enfrontament amb els tres periodistes que l’intentaven posar en problemes dient-los que “guanyarem, i saben per què? Perquè la suma entre independentistes i defensors del dret a decidir deixa els que no volen fer un referèndum en minoria”. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
JOSEP DE BNA. fletxa BARCELONA
12 de febrer de 2016, 19.27 h

#5 un altre renegat que s'alegra del que diu. Foten fàstic, tan per pensar d'aquesta manera com de publicar-lo. Ja sabem que Espanya ens roba, no solament els diners, sino hasta les empreses.
2 bejota .- Tú, com un bon català?, encara t'alegres del que dius. Ets patètic. No se perquè no marxes allá on s' instalen aquestes empreses que dius que se'n van i ens deixes tranquils amb la nostra desgracia? Però no pateixis, tenim prou coll,,,, per creant de noves i més grans i modernes. Semp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
JOSEP DE BNA. fletxa BARCELONA
12 de febrer de 2016, 19.19 h

#2 bejota .- Tú, com un bon català?, encara t'alegres del que dius. Ets patètic. No se perquè no marxes allá on s' instalen aquestes empreses que dius que se'n van i ens deixes tranquils amb la nostra desgracia? Però no pateixis, tenim prou coll,,,, per creant de noves i més grans i modernes. Sempre remenant la merda per veure que troves per fer-te el graciós, però el que logres es fer pena tot demostrant el que ets, un renegat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
mario fletxa barna
12 de febrer de 2016, 11.19 h

Després de passar corre-cuita per sobre dels MISERABLES ESPAÑOLISTES QUE AMB EL NOM JA FA QUE CORREM A BUSCAR COMENTARIS SOBRE EL SR TARDÀ, HAIG DE DIR QUE TOTS ELS TERTULIANS QUE PORTIN ELS ESPAÑOLES DEVANT DELS CATALANS NOMÉS DEMOSTRA COM SÓN ELLS I ÉS CLAR CAP COMENTARI. VISCA EL TARDÀ L'HOME TRANSPARENT QUE HO POT DIR TOT SENSE FERIR A NINGÚ AMB UNA ESTÈTICA IMPECABLE.

LA NOSTRA NOVA REPÚBLICA TÉ UNS POLÍTICS 10 I NO CAL DIR-NE RES MÉS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 de febrer de 2016, 23.16 h



En Joan Tardà sempre ha estat un dels polítics més valents i més clars de Catalunya. Podem fer certa conya amb l' "algú ho havia de dir" , però és ben cert: ell diu allò que algú haira de dir però massa sovint fa por dir-ho.


Accepta les meves felicitacions i la meva admiració, Joan Tardà. Sé que no ets el més "diplomàtic" dels nostres polítics, però sí que ets el que diu les coses amb major convicció i valentia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
TECNOTAPI - MIGUEL ROMUALDO fletxa MIGUEL ROMUALDO INVOLUCRA A LA EMPRESA TEXCNOTAPI EN GRAVES INSULTOS A CATALUÑA
11 de febrer de 2016, 18.03 h

#33
#28
#29
#34 YA QUE LA EMPRESA TECNOTAPI NO SE QUERELLA CONTRA MIGUEL ROMUALDO, ESO SIGNIFICA QUE ACEPTA ESTAR INVOLUCRADA A LOS INSULTOS.

Comentario 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu :

CAGAluña histórica mierda pinchá en un palo


Querido Paco,
Según conversación que mantuve ayer con Jorge ya sé que éste se va fuera unos días así que algun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Synera fletxa Barcelona
11 de febrer de 2016, 17.10 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
BEJOTA fletxa bcn
11 de febrer de 2016, 17.08 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''.


N.B. HAVEU PERDUT LES QUATRE ELECCIONS (INCLÓS EL REF. 9-N) EN PLE "PROCÉS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
11 de febrer de 2016, 16.32 h

#32

EL EXTERMINADOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
11 de febrer de 2016, 16.29 h



El “govern” de los mejores;

El Govern ha recolocado al director general de Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, poco más de tres meses después de que la Guardia Civil lo detuviera por su implicación en la trama de las comisiones irregulares del 3%. El ex número 2 de la mayor licitadora de obra de Cataluña permanece en la misma empresa pública, aunque ahora como responsable de un proyecto destinado a «actuaciones internacionales, investigación e innovación». Infraestructur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
11 de febrer de 2016, 16.27 h

Hola Feixista, te lo diré en castellano para que me entiendas retrasado mental españolo, apestas a mierda fascista, das pena con tus comentarios sin sentido, mira, tonto del culo, aki en Catalunya, nuestro país, no keremos fachas, te enteras, Catalans!! a la captura de fachas, que no kede ni uno en CAT. !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.