directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós demana una llei per blindar el sistema de caixes català de 'l'actitud depredadora' del Banc d'Espanya

També ha defensat la gestió catalana de les infraestructures, ja sigui pública o privada

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat que en la propera legislatura s'elabori una llei per blindar el sistema català de caixes i que es faci palesa la 'voluntat per fer un mapa català de caixes'. Segons Puigcercós, l'alt risc que han assumit les direccions d'algunes caixes catalanes en els últims anys els ha deixat en una situació de feblesa davant 'l'actitud depredadora del Banc d'Espanya i el Ministeri d'Economia espanyol'. El líder republicà ha defensat que Catalunya 'necessita' les caixes i ha criticat als que veuen en l'actual situació del sistema financer català una 'porta oberta' a la banca espanyola per controlar-les.
joan puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Segons Puigcercós, ERC defensa que Catalunya tingui un sistema de caixes fort i ha criticat que també en el sistema financer 's'hagi estirat més el braç que la màniga' i que alguns equips directrius hagin assumit 'massa risc' amb les seus negocis. 'Ara, algunes d'aquestes caixes són febles davant l'actitud depredadora del Banc d'Espanya i el Ministeri d'Economia espanyol', ha lamentat el president d'ERC. Segons Puigcercós, aquest no seria un problema si hi hagués hagut voluntat de crear un mapa català de caixes i ha proposat que en 'el proper cicle polític, si cal, es legisli i canviï la normativa per blindar el sistema de caixes', i evitar així que hi hagi 'una porta oberta a Espanya per quedar-se amb les caixes catalanes'.

Més control de les infraestructures

Puigcercós ha defensat que, en el cas dels aeroports i de les grans infraestructures de Catalunya, 'el problema no és si hi ha una gestió pública o privada'. El problema, segons el líder republicà, està en si estan controlades des de Madrid o des de Catalunya. 'Els aeroports s'han de gestionar des de Catalunya, si la gestió és pública o privada és un tema menor', ha afegit Puigcercós, que ha criticat 'la situació contradictòria' a la qual ha volgut portar el president Zapatero obrint la porta a la privatització d'Aena. 'Finalment, i sortosament, cap empresa privada ha volgut entrar a la gestora dels aeroports espanyols i, per tant, tenim totes les possibilitats que els aeroports catalans estiguin sota comandament de la Generalitat', ha assegurat el president d'ERC.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.