directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els grups catalans arrasen en la darrera nit del popArb

Mishima, Roger Mas i Sanjosex van aconseguir les majors ovacions la nit de dissabte

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després d'una trentena d'actuacions repartides entre divendres i dissabte, el popArb s'ha acomiadat fins l'estiu vinent deixant palès el bon estat de l'escena musical catalana. Amb pràcticament la totalitat de les 2.000 entrades per dissabte venudes, els barcelonins Mishima van fer esclatar el recinte de Can Cassó, que també va aclamar el cantautor Roger Mas i els Sanjosex la passada nit de dissabte. A quarts de quatre de la nit, les cançons punxades per Miqui Puig, recuperant l'esperit dels anys seixanta, van posar el punt i final a la sisena edició d'un certamen que, a diferència dels festivals de caire internacional, continua apostant exclusivament per la bona música que fan els grups del país.

Comparteix
   


Etiquetes
Les actuacions de dissabte van començar a mitja tarda al Gorg Nou, l'escenari habilitat al costat de les piscines municipals dedicat als grups emergents. En aquest marc natural, va destacar el pop contundent de les Aias, un grup de tres noies que, cantant en català, han aconseguit cridar l'atenció de la productora de Nova York Captured Tracks, que ja els ha pagat el primer single i els produirà la gravació del seu primer CD.

Al Gorg Nou també hi van actuar els Fred i Son, així com els Very Pomelo, amb la seva peculiar barreja de rumba i rock, que molts anomenen 'rumba roll'. L'ànima del grup, el guitarrista i cantant Xarim, motejat 'L'Elvis de Men-Flix' pel seu company Carles Sanjosé, va tornar a demostrar el seu domini de tot tipus de guitarres en un concert que inaugurava la gresca de la nit.

Entre les actuacions al recinte de Can Cassó, cal destacar el recital del cantautor solsonenc Roger Mas, que s'escolava enmig d'una programació pop per oferir alguns dels seus temes més rockers. A continuació va actuar La Brigada, així com els Sanjosex, amb el recinte ple de gom a gom.

Als volts de la mitjanit va ser el torn dels collbatonins Anímic, que estrenaven a Arbúcies la col·laboració amb el nordamericà Will Johnson, una producció del popArb que girarà per Madrid, València i Barcelona. Segons els organitzadors del certamen, la voluntat és mantenir aquestes produccions mixtes entre grups catalans i bandes internacionals, que permetran homologar la música catalana a l'estranger i a la vegada fomenten la creativitat entre els grups del país.

Els Mishima, en un concert on van presentar la pràctica totalitat de cançons del seu darrer treball, Ordre i Aventura, van fer esclatar la nit a Arbúcies, amb un èxit similar a l'aconseguit en la presentació d'aquest cinquè disc, fa unes setmanes, a la sala Apolo. El festival es va acomiadar fins l'estiu vinent amb la sessió de punxa discos del músic de l'Ametlla del Vallès Miqui Puig, que va allargar-se fins les cinc de la matinada.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep fletxa Collbató
28 de juny de 2010, 19.43 h

Trobo que, per contribuir a la normalització de la música en català i de la música que es fa arreu dels territoris de parla catalana -sigui quina sigui la llengua- i, perquè, els grups que s'ho fan en català tinguin més ressò cal ser fidels a l'actuació de maria rodés, extraperlo, the pinker tones que el mateix dissabte va tenir lloc.

Eufòric és l'estat que un va sentir amb Roger Mas, Sanjosex, Anìmic, La Brigada i Mishima. Increïble.

Però cal deixar clar que el PopArb és quelc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.