directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Julio Anguita: "A Espanya, la gent es posa davant d'un toro però davant un llibre fuig corrents"

L'rexdirigent d¡IU considera que "els antisistema no són aquells que criden 4 consignes al carrer, això és fer folklore"

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Julio Anguita ha estat entrevistat per ElMundo i s'ha atrevit a dir moltes coses que normalment són políticament incorrectes però que des de Catalunya ja fa temps que sabem i patim. Anguita té 74 anys i fa 15 que està jubilat. S'autodefineix com una persona antipàtica i que diu el que pensa sense pèls a la llengua. També un antisistema que cobra una penció de quasi 2.000 euros al mes. Defensa i creu que els ciutadans espanyols no pensen (veient els resultats electorals) i carrega contra els progres que només criden al carrer. Tot i així, demostra una vegada més com de lluny pot estar l'esquerra 'més pura' del problema català.
julio anguita, izquierda unida
Julio Anguita

Comparteix
   


Etiquetes
Aquí us fem un resum de les millors perles de l'entrevista a Julio Anguita:
 
1- Sobre els "progres"
"El progre és el cavall de Troia del pensament conservador econòmic. Accepta el capitalisme, sempre que presenti una altra cara. Els progres han degradat la paraula progressista, que significava lluitar per la llibertat, fins a convertir-la en alguna cosa francament menyspreable. Jo sóc 'rojo': Sóc partidari de la revolució, de negar allò preestablert. Jo no assumeixo els valors del sistema. Sóc un antisistema. Els antisistema no són aquells que criden 4 consignes al carrer".
 
2- Sobre la reforma de la constitució
"Canviar la Constitució és de 'rojos imbècils' que haurien de preocupar-se primer de complir-la. La revolució ja és possible amb les eines que dóna la legalitat vigent, sense necessitat de plantejar un nou marc normatiu. Si agafes l'article 128 [de la Constitució] diu: 'Tota la riquesa del país està subordinada a l'interès general' , ja tens les expropiacions.
 
3- Sobre el tarannà espanyol
"A Espanya menyspreem el fet de pensar. Per què? Doncs perquè Espanya està en la contrareforma. L'Església deia: 'Peca, no passa res, sempre que no et qüestionis el poder'. Espanya és un país que es posa davant d'un toro, però que veu un llibre i surt corrent".
 
4- Sobre la democràcia
"El poble s'equivoca gairebé sempre! La democràcia no és dir 'poble meu, tens raó', sinó 'poble meu, acato el que dius'.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
pengyu fletxa Tarragona
23 de febrer de 2016, 23.51 h

Julio Anguita, te equivocaste apoyaste a Podemos, y estos te han traicionado. Menuda equivocaciòn politica tuviste, que hace que el partido que tu impulsaste por culpa tuya desaparezca. Menos platos de tv. y mas lucha de clase.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
tu tan ca mon man fletxa tu tan ca mon ci ty
23 de febrer de 2016, 11.00 h

#16 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de febrer de 2016, 10.56 h

CUIDADO AL CRUZAR LOS PASOS DE CEBRA PORQUE HAY ALGUNOS CAMARADAS TUYOS NAZIS QUE DICEN QUE EL ACCIDENTE DE LA CASALS FUE UNA ACCION SUICIDA DE UN AGENTE DEL CNI QUE SE INMOLO CON SU BICICLETA CARGADA DE CASTAÑUELAS Y PANDERETAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de febrer de 2016, 09.17 h

És que són molt "machotes"

Així els va...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Paco Morales fletxa Sevilla
23 de febrer de 2016, 01.20 h


#1 Anda, nene, como te han pulverizado en #6 , reconoce que has quedado como un patán mas burro que doce burros juntos, te han ridiculizado cruelmente ¿verdad, nenito analfabeto?

Suerte que tu no sufres porque tu cerebro de idiota es demasiado deforme como para que sientas vergüenza de ti mismo y de tu ignorancia grotesca. Por eso escribes el #11

Tienes suerte de ser subnormalillo y ni siquiera darte cuenta de como quedas de ridículo ante los demás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL ..UN DE SOL NO PAS DOS
22 de febrer de 2016, 21.53 h

JO diria critica molt a PODEMOS ,, BARCELONA EN COMU i hasta a LA CUP que ban de Prrgres i de ANTISISTEMA Pero que cuan estan al Poder no fan res del que diuen Es coverteixen en CASTA Podrida en politics acomodados JULIO ANGUITA Calla molt pero cuan parlar les diu ben dites sempre AIXO DEL TORO Es veritat ELS JOVES Son valents devant del Toro pero despres ala hora de Estudiar treu males notes aixo diou Julio Anguita MENYS TORO I MES ESTUDIAR Mes pensar en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
tatati fletxa tatata
22 de febrer de 2016, 20.04 h

#11 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de febrer de 2016, 19.55 h

ALFONSO GRAU YA ESTA EN LIBERTAD

TRAS SU MEDIATICA DETENCION ESTA MAÑANA, SE HA NEGADO A DECLARAR Y EL JUEZ LO HA DEJADO EN LIBERTAD HORAS DESPUES.

OTROS IMPUTADOS (CLAN PUJOL) SON CITADOS POR CARTA A PRESENTARSE EN EL JUZGADPO UN DIA CONCRETO, A ESTE SEÑOR, LO HA IDO A BUSCAR LA GUARDIA CIVIL Y LE HAN EL PASEILLO MEDIATICO DADA LA PELIGROSIDAD QUE EL MISMO PRESENTA PARA LA SEGURIDAD DE LAS PERSONAS EN LAS CALLES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
22 de febrer de 2016, 19.19 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
22 de febrer de 2016, 18.50 h




#1 . . . i t'he posat d'exemple el llibre de Lenin, per no dir-te la de Louis Althusser, el gran idol dels anys 70 i 80.

Si intentessis llegir (i entendre, es clar) per exemple el seu "Quelques questions sur la crise de la théorie marxiste et du mouvement communiste international" que reproduia la seva conferencia a Barcelona del 1976, aleshores SEGUR QUE T'ESCLATARIA EL CERVELL EN UN CURT-CIRCUIT D'AQUELLS DE FOCS ARTIFICIALS.



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.