directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Òmnium proposa una manifestació 'massiva' el 10 de juliol

Demanarà a la classe política que no acati la sentència i que continuï funcionant segons el text votat pels catalans · La situació conduirà a un xoc de legitimitats

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha apostat per convocar una manifestació el pròxim dissabte 10 de juliol, després que el TC hagi dictat la sentència sobre l'Estatut avui dilluns. Casals ha assegurat que tots els grans partits polítics catalans de tradició democràtica -tots a excepció del PP- han expressat el seu suport a aquesta manifestació, que demostrarà el rebuig de la societat civil catalana a la ingerència del Constitucional espanyol. Casals s'ha mostrat més prudent a l'hora de valorar la possible implicació del PSC, però està convençuda que finalment també s'hi sumarà. L'objectiu de la manifestació, ha dit, no és tant 'defensar aquest Estatut, sinó la voluntat del poble de Catalunya'. De fet, Casals pretén que els polítics 'respectin la voluntat del poble que els ha votat' i continuïn funcionant segons l'Estatut votat pels catalans, fet que conduirà a un xoc de legitimitats entre la veu dels catalans i la veu de 10 magistrats espanyols. Casals reconeix que serà una posició difícil per a la Generalitat, però que 'si abdiquen també és fatal: és la pèrdua de confiança total'.
manifestació estelada independència
Comparteix
   


Etiquetes
La voluntat d'Òmnium és aconseguir una manifestació històrica, 'massiva i unitària', que recorreria Barcelona amb un lema que resumís la idea que 'ningú decideix per nosaltres' i que 'som una nació'.

Per Casals, després de la sentència la ciutadania estarà cridada a una manifestació 'massiva i unitària' en defensa de la 'voluntat del poble de Catalunya', amb data probablement el pròxim 10 de juliol.

Una manifestació gestada de fa mesos

L'agost de l'any passat l'entitat cultural, presidida llavors per Jordi Porta, ja va anunciar que promouria una resposta unitària a una sentència adversa del Constitucional sobre l'Estatut, i des de llavors, està en contacte amb les entitats de la societat civil i els partits polítics per organitzar el dispositiu i aconseguir un suport majoritari. En aquell moment va apuntar als expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, com a algunes de les personalitats a qui demanarien d'encapçalar-la.

Pràcticament un any més tard, l'actual presidenta assegura que els partits polítics més grans, en concret CiU, ERC i ICV, ja han mostrat el seu suport a la manifestació. Pel que fa al PSC, Casals ha volgut mostrar prudència però està convençuda que finalment també s'hi afegirà. El PP, que va presentar el recurs d'inconstitucionalitat sobre l'Estatut, no hi donaria suport.

Òmnium Cultural està també en contacte constant amb les entitats de la societat civil per aconseguir que la manifestació sigui 'el més àmplia i unitària possible'. 'Malauradament, com més dolenta sigui la sentència, més fàcil serà que la gent s'afegeixi', ha dit Muriel Casals, que ha afegit que 'la sospita que la sentència serà molt destructora facilita que més entitats vegin la necessitat d'actuar'.

Amb aquest dispositiu en xarxa, l'entitat cultural espera que totes les forces polítiques i les entitats 'cridin a les seves bases' a la manifestació, i que posin els mitjans necessaris perquè la mobilització sigui el més massiva possible. 'No és un final de res, però és una demostració que el poble de Catalunya reclamem que es respecti la nostra paraula', és a dir, l'Estatut validat en referèndum.

El lema que encapçalarà la manifestació inclourà una idea 'molt acceptable per a tothom'. L'objectiu 'no és tant defensar aquest Estatut, sinó la voluntat del poble de Catalunya', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18 Sílvia Martínez
29 de juny de 2010, 12.02 h

La voluntat, que hem anat mostrant bé i tranquil d'ençà el 18 de febrer de 2006 en el que podríem dir plena època de l'Estatut reforma i retallades, que acabà ahir, on i quan comença la època de la resposta catalana.
Bé, "Som una nació, ningú decideix per nosaltres", el lema no es limita a l'estatut referendat, té més abast a diferents bandes. Perquè és clar que la crida no es pot limitar a la defensa de l'Estatut, tindria poc recolzament, recolliria poques voluntats, crec que cal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
29 de juny de 2010, 10.13 h

El dia 10 de juliol és l'Assemblea General de
'Reagrupament" a Barcelona. Ómnium Cultural ho ignorava al parlar de manifestacions? No tenen una agenda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Arnau Rey Matas fletxa Calella, Maresme, CATALUNYA
29 de juny de 2010, 00.43 h

Pau: jo diria mes, manifestacións a tots els pobles de Catalunya, demà, o fins i tot brindar amb cava fet a CAT, demà a les 8 de la tarda davant de tots els ajuuntaments catalans, PASSA-HO. POLITICS, QUINA VERGONYA DE PAÍS QUE TENIM, ni CyU, ni ERCastella, ni PSOE-PP, ni Ct, ni PxC, ara mes que mai INDEPENDÉNCIA I LLUITA!!*!! LA LLUITA TOT JUST ACABA DE COMENÇAR, QUE ES PREPARIN, perquè patiràn i molt!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
salva fletxa gava
28 de juny de 2010, 22.40 h

Per que volem l'estatutet si finançerament no al compleixen . Juntem totes les forces per lluitar per L'INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jaume fletxa reus
28 de juny de 2010, 21.45 h

Simplement ........INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
28 de juny de 2010, 21.06 h

Ara veurem a quin partit pertanyen els polítics a qui la prudència els ha fet covards!

Aquests polítics que encara volen l'estatutet els hem de fotre fora del Parlament a les properes eleccions! Cap vot qui no estigui a favor de la llibertat i que siguem estat!

Adéu, Espanya!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
28 de juny de 2010, 20.45 h

Si Macià aixequés el cap i vegués tota aquesta colla d'aprofitats, tacticistes maldestres i morts de gana estic segur que muntaria una candidatura independentsita transversal, ja!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
maria fletxa Vic
28 de juny de 2010, 20.25 h

Ara és l'hora catalans!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Cornellanenc fletxa Alemanya
28 de juny de 2010, 20.20 h

Si Omnium és tan covarda que no convoca la manifestació per la independència, que no comptin amb mi. L'evidència que dins d'Espanya Catalunya no hi té cabuda, d'insistir en què ens respectin, o de bramar sense aportar alternatives (i la independència ho és), o alternatives que no són possibles (el federalisme, per exemple), tot això fa que sigui necessari dir i proclamar que la independència és l'única solució. Si Omnium només vol canviar la qualitat de la cadena que ens lliga a E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pau Casals fletxa Girona
28 de juny de 2010, 19.57 h

Manifestació a tots els pobles de més de 10.000 habitants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.