directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un professor universitari madrileny recomana la independència a Catalunya

La prestigiosa revista anglesa Times Higher Education explica per què les universitats necessiten la independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - El professor universitari madrileny Antonio Cabrales ha explicat els beneficis que Catalunya podria obtenir amb la independència. Ho ha fet a la prestigiosa revista anglesa Times Higher Education, on ha dit que si el Principat pogués assolir la plena sobirania acordada amb l’Estat espanyol podria “florir” en el futur, perquè és “una regió relativament rica", té una millor direcció de les universitats i una recerca més influent que la resta d’Espanya. 

La recerca a Catalunya, per sobre de Madrid

En qualsevol cas, el professor Cabrales, que el 2013 va marxar de Madrid camí de Londres perquè el sistema d’universitats espanyol “està estancat”, també explica que les citacions en recerca de Catalunya per persona han superat les de Madrid en els últims 20 anys. El professor també diu que “això significa que si fossin independents farien encara millors coses, [ja que] tindrien més diners i més independència per dissenyar el seu propi sistema”.

Cabrales, que va impartir classes a la Universitat Pompeu Fabra durant 13 anys fins el 2006, rebla el clau: “Crec que aquesta és part de la raó per la qual molta gent de les universitats catalanes pensen que estarien millor fora d’Espanya”. Tot i això, també diu que si la independència no fos pactada sinó “desordenada”, podrien tenir problemes com una sortida de la UE.

Times Higher Education dóna veu a Mas-Colell

L’opinió del professor Cabrales és només una de les veus que recull en l’article de la Times Higher Education, especialitzada en notícies relacionades amb l’educació superior i famosa per la publicació d’un rànquing anual de les millors universitats del món. El que es desprèn després de llegir l’article en qüestió és que les universitats catalanes necessiten la independència, sobretot perquè dóna veu a professors i investigadors, entre ells Andreu Mas-Colell, per argumentar-ho.  

Mas-Colell: "Amb la independència hi hauria més recerca"

L’exconseller diu que mentre els centres d’educació superior de l’Estat s’estan “ofegant” amb la burocràcia i les lleis espanyoles, mentre Catalunya n’està escapant. També explica que amb l’autonomia plena es destinarien més recursos en recerca. Una opinió que va en consonància del també professor Pere Puigdomènech: “En els últims vint anys, els governs catalans han estat molt més favorables a la recerca que els espanyols”. Puigdomènech no està encara convençut de la independència, però ja la preveu com a últim recurs.
 

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
1 de març de 2016, 11.17 h

ANTONIO CABRALES, S'AFEGEIX A JUAN CARLOS MORENO CABRERA, RAMON COTARELO ETC. ENCARA HI HA INTEL·LIGÈNCIA, BENVINGUT A LA DEMOCRÀCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi fletxa Barcelona
1 de març de 2016, 08.48 h


Y no me vengais con que más complejos tengo yo, porque la homosexualidad no es un complejo, es una opción sexual, y eso de que los franquistas padecemos un complejo de inferioridad que inrtentamos superar perdiendo el culo por parecer superiores, eso es una patraña inaceptable.

Me lo ha dicho mi novio que consiguió terminar el bachillerato, no como otros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi fletxa Barcelona
29 de febrer de 2016, 19.03 h

Unos de los complejos que tiene el nacionalismo es el complejo de superioridad y este panfleto lo demuestra cada día y sus adeptos seguidores se lo creen y lo confirman con sus comentarios.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
in-ter-ga-lac-tic-tac-tic-tac-tic-tac fletxa la trempera matinera de la tarda
29 de febrer de 2016, 15.35 h

#2 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
29 de febrer de 2016, 10.55 h





Tota persona que acompleixi les condicions de CLARIVIDÈNCIA, SENY i HONRADESA, ha de reconèixer que Catalunya viuria molt, moltíssim millor sense haver de mantenir un ESTAT INCOMPETENT I CORRUPTE COM L'ESPANYOL.


Però, a més a més, sóc de l'opinió que l'estat espanyol també hi sortiria guanyat: seria com un lladre que, de sobte, pel motiu que sigui, potser perquè se sent vigilat o perquè ha perdut facultats, se n'adona que no pot robar més i es posa a treballar honradament, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 51   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.