directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La gran icona espanyola "El Cid Campeador" era català

Rodrigo Díaz de Vivar s'uneix a la llista de Cristòfor Colom i de Miguel de Cervantes

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Doncs sí, una altra bufetada al nacionalisme espanyol, que segur que no entomarà gens bé aquesta troballa: el Cid el Campeador era català. Així ho explica Lluís Maria Mandado en una entrevista al Diari de Girona. El figuerenc sosté que la icona espanyola era de llinatge català. N'està tan convençut que fins i tot ha publicat el llibre "El Cid de València era català" i divendres va exposar la seva tesi a Vilobí d´Onyar.
el cid campeador, català, llinatge
El Cid el Campeador, de lliatge català

Comparteix
   


Etiquetes
Lluís Maria Mandado ha estat 10 anys investigant els orígens de El Cid Campeador. El llibre que ha publicat porta per subtítol "Com i quan els catalans van fer Espanya", ja que assegura que "la reconquesta no va començar a Astúries sinó a Nimes, i el que coneixem com a 'gots' en realitat són occitans, o sigui catalans".
 
Mandado desmunta la figura de El Cid, ja que explica que en realitat no era una persona sinó "un llinatge català, va començar amb els comtes d´Urgell i va continuar amb els de Cabrera, a Girona. El Cid anava passant de pares a fills".
 
El Cantar del Mio Cid, en català
 
Segons Mandado, el Cantar de Mio Cid no té cap mètrica ni rima, "sembla que s´hagi escrit perquè sí". El figuerenc explica que n'ha traduït fragments al català i "surten versos exactament de 10 síl·labes amb l´accent a la sisena. És la mètrica que s´utilitzava en tots els cantars que es feien a Narbona. Va ser escrit en català".
 
Miguel de Cervantes es deia Servent i va escriure El Quixot
 
Sempre segons Lluís Maria Mandado, un altre de les icones espanyoles més internacionals també era català. Mandado afirma que Cervantes es deia Servent i va escriure El Quixot en català però que hi ha hagut la intencionalitat d'esborrar Catalunya de la història.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Cris Colom fletxa arbucies
5 de desembre de 2016, 16.54 h

Això demostra que els catalans som més espanyols que ningú, amb aquesta troballa s'acaba el debat sobre l'aillament del regne castellà i els comtats catalans. tots tenien la mateixa identitat i eren el mateix poble que un cop va ser espanya i acabada la reconquesta ho va tornar a ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Joan fletxa València
6 de març de 2016, 17.47 h

L'estat català des del segle XV es va embarcar amb uma missió imperial que acabaria sent la seua pròpia tomba. Per dir-ho pla, la nació catalana va morir d'èxit, al no poder controlar l'abast del seu imperialisme, lligat molt al fanatisme religiós, que va ser l'eina que les nacions veïnes i tradicionalment enemigues van utilitzar per fer construir el nostre genocidi no tan secret com a nació. Però n Castella ni França podran allargar molt la seua enemistat cap a tot allò no castellà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Joseph fletxa Girona
3 de març de 2016, 23.07 h

Bueno pués el Capitan Trueno era español!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
in-ter-ga-lac-tic-tac-tic-tac-tic-tac fletxa la trempera matinera de la tarda
3 de març de 2016, 11.36 h

#44 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de març de 2016, 10.08 h

#38

Querido amigo,

Sobre todo NADA DE EXCESO DE CELO decia Tayllerand.

Las montañas de craneos son en Camboya no en Vietnam.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
2 de març de 2016, 23.05 h

Y además ¿Qué más da lo que yo diga? ¿No os pasáis vosotros todo el día insultando a todos los demás? ¿Llamándolos fascistas si no opinan como vosotros? (Ver Tarda) Pues joder que mal hay en que yo os diga un par de verdades a la cara franquistas de mierda reconvertidos a nacionalismo paleto. Que aquí los únicos que siguen la mecánica de Franco sois vosotros. Sois tan rematadamente imbéciles que incluso bajo el mandato del asqueroso franquismo Cataluña era mucho más de lo que es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
2 de març de 2016, 22.33 h

Y a mi que me cuentas de Franco, es lo peor que le pudo pasar a este país. Es por su culpa que tantos idiotas repudian a España cuando ha sido y es uno de los países más importantes del mundo. Como no soy un fascista como vosotros no estoy dispuesto a defender a un país que no se lo merezca, incluso si es mi país natal, pero lo que no pienso hacer es acceder a que unos fascistas (vosotros sois realmente lo que queda del bastardo de Franco, convertido eso si a nacionalistmo paleto) abusen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
2 de març de 2016, 22.24 h

Que te lo creas o no importa poco pero te jodes que es verdad. Soy quizás una de las personas más afortunadas del mundo y por ello detesto completamente la injusticia y vosotros sois injustos y fascistas. Patéticos sois vosotros que no tenéis otra cosa que hacer en la vida que centraros en la mierda de la "independencia". Porque de eso trata todo esto. La mayoría de la gente es mediocre y sin ninguna ambición u objetivo concreto en la vida (lo se, los atiendo en la consulta y los veo a di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
JOSEP DE BNA. fletxa Barcelona
2 de març de 2016, 22.11 h

#38 Todo esto que cuentas de tus viajes de que eres médico y bla bla bla, no se lo cree nadie, puesto que si así fuera, actuarias de otra forma, tal como dice uno de los tuyos, camino se hace al andar. Lo que emana de ti, es un ser prepotente, triste y amargado, lleno de odio hacia los que tienen una vida feliz y con ilusiones mirando el día de mañana. El solo hecho de llamar nazi a unas personas por el solo hecho de defender una cultura milenaria la cual ha sido humillada, pisoteada, meno... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
2 de març de 2016, 22.00 h

Menuda estupidez.

El poema del Mio Cid rima perfectamente. Por otra parte el poema se ha fechado cuando el catalán literario no existía. Y es más que evidente que en Narbona no se escribía en catalán.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.