directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ‘Convergència espanyola’ es mostra per fi nacionalment desacomplexada

El portaveu de DiL, Francesc Homs, retorna la dignitat a una formació que, sense la llosa d’UDC, pot defensar Catalunya sense embuts

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L’exportaveu del govern català, Francesc Homs, ara cap de files de CDC (sota la fórmula de Democràcia i Llibertat) al Congrés espanyol, ha aconseguit amb el seu primer discurs a l’hemicicle espanyol que Duran i Lleida passi a formar part del passat. L’alma matter del que queda d’UDC s’ho mira tot des de la tribuna del públic, després que la voluntat popular expressada a les urnes el 27S i el 20D l’hagi foragitat de la política de primer nivell.

 

Francesc Homs surt del Congrés després de la sessió d'ahir (Foto: ACN)
Francesc Homs surt del Congrés després de la sessió d'ahir (Foto: ACN)

Comparteix
   


Etiquetes

Homs revoluciona el grup liberal català a Madrid

Francesc Homs ha revolucionat la ‘Convergència espanyola’, és a dir, l’antiga CiU. Alliberats ara del pes al damunt que significava el lobby Duran, i amb un procés català força evolucionat, CDC, a través de la fórmula de coalició de partits amb la Unió independentista (Demòcrates de Catalunya), ha pogut dur el missatge independentista del govern i el poble de Catalunya a la cambra baixa espanyola sense embuts. Aquest és un paper que fins ara només exercia Esquerra Republicana, ara ja seran dos els partits que faran de flagell independentista al parlament estatal.

Aquesta és la principal diferència entre l’època Homs i la de Duran i Lleida, en la qual es produïa una diferenciació clara entre el que era Convergència i Unió a Catalunya, capitanejada per CDC, i la mateixa federació a Madrid, en aquest cas sota l’òrbita de domini de Duran i Lleida (UDC), i de les elits de poder madrileny. Amb Homs al capdavant, s’acaben les èpoques d’equilibris entre els discursos dels dirigents com Mas a Barcelona, i els de Duran a Madrid.

Per primera vegada, la nova Convergència es mostra combativa a Espanya i exigeix un referèndum d'autodeterminació a Catalunya si volen els seus vots

Francesc Homs ha posat sobre la taula per primera vegada condicions de relleu per entrar al joc polític espanyol. Res a veure amb Duran i Lleida que venia els seus vots abans que el partit de torn (PP o PSOE) li haguessin d’ofertar res a canvi. En el seu discurs, Homs s’ha mostrat disposat a “participar del govern del canvi”, si el PSOE és capaç d’acceptar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, un fet que es preveu impossible. Homs ha preguntat al presidenciable Sánchez si “no saben què preguntar, o bé temen la resposta?”.

De fet, fa dies que el dirigent de Democràcia i Llibertat planteja l’argument als mitjans que Espanya no se’n sortirà amb Catalunya “perquè els fa una mandra terrible haver de fer una oferta”. L’Estat està desbordat amb aquesta qüestió. “Si es convoqués un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Espanya –que està acostumada a vèncer- ara hauria de convèncer, perquè els independentistes ens hi presentaríem amb tots els arguments”, deia també ahir en declaracions a Catalunya Ràdio.

Homs ha interpel·lat diversament a Pedro Sánchez sobre la necessitat d’encetar la via referendària, coneixedor que serà impossible, però també li ha plantejat, pel que fa a Catalunya, quina és la diferència amb el Partit Popular. “Exactament, em podria dir en què es distingeix del PP? El que hem vist és una mala còpia de l’estil de Rajoy. Res a parlar amb els independentistes, amb uns dos milions de persones que representem, i usar la llei com a excusa per a no fer plantejaments polítics. No es molestin si els preguntem en què es distingeix del PP”.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
4 de març de 2016, 13.07 h

SE VA DE BARCELONA A MADRID
Grohe 'cierra el grifo' en Barcelona y traslada su filial española a Madrid


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
2 de març de 2016, 18.08 h

No volien Mas? Ara tenen Més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.