directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena: 'Amb això s'acaba l'autonomia'

'Això és el que tenen les sentències, que un cop es dicten hi ha una part que guanya i una que perd'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

'Amb aquesta sentència s'acaba l'autonomia'. Així de clar i contundent ha estat el jurista Alfons López Tena, en les valoracions de la flamant sentència del TC espanyol sobre l'Estatut. Per Tena, la retallada dels 14 articles i la 'reinterpretació' d'una vintena de punts més suposa que 'dins l'Estat espanyol no s'hi pot fer res més'. Tena ha volgut recordar que la sentència posa en dubte qüestions com impostos, la bilateralitat de les relacions de la Generalitat amb l'Estat o la mateixa existència de les vegueries. 'Amb aquesta sentència, queda clar què és l'autonomia dins l'Estat', ha assegurat Tena, per qui 'només queda oberta la via de la independència'. 'Això és el final', ha reblat Tena, 'només es podrà solucionar canviant la constitució espanyola, en cas que els espanyols estiguin disposats a canviar-la, o amb la independència, si el poble català s'hi decanta'.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons López Tena, qualsevol anàlisi jurídica no pot fixar-se en la quanitat d'articles retallats. 'No és el mateix perdre un peó o perdre la reina o el rei', ha recordat el jurista. A més Tena ha explicat que les 'reinterpretacions' que fa el Tribunal Constitucional espanyol no interpretaran, sinó que el que fan és imposar la visió del TC i 'substituir la voluntat del legislador i del poble que va votar el text'.

'Dins l'Estat espanyol no es pot fer res, ara', ha assegurat Tena, tot recordant que és el TC qui 'determina quines són les normes vigents'.

Respecte a una possible aplicació de l'Estatut esquarterat, Tena ha volgut deixar clar que l'Estatut quedarà 'com un gerro xinès per tenir a l'aparador'. 'No es pot aplicar, no s'aplicarà. Això és el final'. Per Tena, el resultat d'aquesta retallada deixa el text 'pitjor que amb l'Estatut del 79'. 'És el que tenen les sentències, un cop es dicten hi ha una part que guanya i una part que perd', ha reblat.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
29 de juny de 2010, 11.42 h

Aquests juristes deal Tribunal del Orden Público, àlies tribunal constitucional, han fet una feina molt depurada. Tant és així que, anit vaig escoltar l'especial de Cat3, on persones jurídicament compentents, van declarar que fins i tot, NI PODEM PRESENTAR RECURS DAVANT DEL TRIBUNAL DELS DRETS HUMANS DE LA HAIA, ja que la sentència no vulnera cap dels preceptes que s'estableixen per a poder fer-ho. O sigui, que només ens resta declarar la independència unilateralment. Així donarem feina... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
29 de juny de 2010, 02.10 h

UNA RESPOSTA CONTUNDENT ÉS LA QUE HA DONAT EN PUIGCERCÓS QUE HA DIT SENSE PELS A LA LLENGUA QUE ARA L´ÚNIC CAMÍ VIABLE ÉS LA INDEPENDÈNCIA. ARA MÉS QUE MAI ERC ARA MÉS QUE MAI INDEPENDÈNCIA. ARA MÉS QUE MAI ADÉU ESPANYA, ARA MÉS QUE MAI ADÉU CIU ADÉU PSC-PSOE, ADÉU FEIXISTES PEPEROS. ARA MÉS QUE MAI ENS TOCA A NOSALTRES DECIDIR A LES URNES I VOTAR INDEPENDÈNCIA.
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mercè fletxa Alt Urgell
29 de juny de 2010, 00.12 h

Sigues valent ALT! Si la resposta política de CIU és la mateixa que la del PSC, una manifestació, hauries de fer un pas endavant i trencar amb la dependència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de juny de 2010, 00.06 h

Els polítics catalans estan indignats, i rés mes! No faran rés!

Adéu, Espanya!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.