Durant aquests últims dies la maquinària de l'Estat espanyol ha posat una marxa més. D'ençà que va cridar a declarar a l'actual diputat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, tant l'Audiència Nacional com el Tribunal Constitucional treuen fum. Dijous el TC admetia a tràmit l'incident d'execució de sentència presentat per l'Estat contra la comissió del procés constituent del Parlament de Catalunya i l'AN ha requerit actes als ajuntaments independentistes de Celrà (dues vegades) Tortosa i Manresa. L'estat, a la desesperada, caurà amb les botes posades.
Ja hi ha un total d'uns 100 ajuntaments que l'AN ha interpel·lat, enviant-los un requeriment on s'hi reclama que s'enviï les actes del ple, detallant les intervencions i el vot de cada regidor sobre mocions a favor de la independència, de la desconnexió, el procés o qualsevol altra acció independentista.
Els nous a la llista són Reus (Baix Camp), Tortosa (Baix Ebre), Manresa (Bages) i el curiós cas de Celrà, que ja us vam explicar, que ja és el segon requeriment que rep per part de l'Audiència Nacional.
Ajuntaments denunciats per rebel·lió i sedició
Cal no oblidar que, a més, tal com han explicat des de l'AMI a directe!cat, ja hi ha municipis que, a més, estan denunciats per la delegació del govern espanyol per rebel·lió i sedició, a més de prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics i usurpació de funcions. Aquests municipis són:
- La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
- Igualada (Anoia)
- Manresa (Bages)
- Deltebre (Baix Ebre)
- Celrà (Gironès)
- Girona (gironès)
- Premià de Dalt (Maresme)
- Vic (Osona)
- Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Més de 300 processos contra ajuntaments independentistes
A banda dels ja citats hi ha investigacions a Ajuntaments i consells comarcals denunciats per la delegació del govern espanyol per no penjar l'estanquera, impulsar la “sobirania fiscal”, pagar la quota anual de l’Associació de Municipis per la Independència, declarar-se “territori català lliure i sobirà” o el simple fet de cedir un local a l’AMI o la contractació de trens a l’Onze de Setembre de 2012.
- El Tribunal Constitucional apunta al Parlament i les lleis -
El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dijous l'incident d'execució de sentència que el govern espanyol va presentar contra la decisió del Parlament de Catalunya de crear la comissió d'estudi del Procés Constituent. Això obre ara la via perquè els magistrats puguin fer en el futur algun advertiment a càrrecs públics del Parlament de Catalunya i es posin en marxa les noves atribucions del Tribunal Constitucional per sancionar i suspendre els que incompleixin les seves sentències.
El TC tomba la llei de l'esport
Ahir, el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana de l'esport i l'ha suspès provisionalment fins que adopti una decisió sobre si és constitucional o no. La llei catalana preveia la celebració de convenis i acords d'equiparació de les professions de l'esport catalanes amb altres registres d'estats de la UE. Segons el govern espanyol, això suposa un "excés competencial". Catalunya "no té competències per celebrar convenis o acords internacionals", considera l'executiu central.
La conselleria d'exteriors
El TC ha suspès el Departament d'Afers Exteriors de la Generalitat, en mans del conseller Raül Romeva. El Departament i les seves atribucions queden ara suspesos durant cinc mesos, el temps que té el tribunal per resoldre si s'adiuen o no a la Constitució espanyola o bé per decidir si manté o no la suspensió si no ha arribat a un veredicte. El govern espanyol ha plantejat davant del TC un conflicte de competències, en entendre que la Generalitat no té atribucions per crear un departament de representació exterior.
- La resposta catalana: no hi ha aturador -
Suport entre institucions
A finals de l'any passat, el govern en funcions va anunciar que donaria suport i assistència jurídica als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovat mocions de suport a la declaració de sobirania del Parlament i trobar així la "resposta més adequada" al que considera una "persecució judicial".
Contundència política
La portaveu de JxSí, Marta Rovira, va afirmar que l’admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del requeriment del govern espanyol pel compliment de la sentència contra la declaració del 9-N, no tindrà efectes: "no hi ha cap tribunal que pugui impedir un debat al Parlament entorn d'un mandat que és democràtic i legal”. “No pot suspendre, ni prohibir, ni impedir que debatem, proposem i aprofundim. La nostra feina és aquesta. I això no ho pot impedir de cap manera. Si s’atrevís, el que estaria prohibint és la democràcia i seria gravíssim”, ha afegit la portaveu. És per això que recorda que el tràmit d’aquest dijous “en cap cas significa una suspensió ni la paralització, i per tant treballarem amb la previsió que teníem i el dia 8 hi ha sessió de la comissió”.
El conseller Romeva ha explicat que el Departament que dirigeix “no s’atura i fa i farà el que se li ha encomanat”. Després de comunicar la decisió del Govern de canviar d’ordre i modificar de forma menor el nom del Departament assetjat pel TC, i que ara s’anomenarà Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Romeva ha assegurat que la modificació es fa per mantenir intacte la tasca del departament i continuar endavant.
Suport popular
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el Comitè Permanent de l'entitat es van reunir dimarts a la tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Després de la trobada, el president de l'entitat sobiranista ha assegurat que l'ANC es posarà "al costat" del Govern quan ho requereixi institucionalment "la construcció del nou país" i també "quan hi pugui haver intervencions de l'Estat que busquin castigar o en part reduir l'actuació" de l'executiu català. L'Assemblea també s'ha mostrat "amatent" i per això ha traslladat a Puigdemont que també treballaran per generar mobilització, eixamplar la majoria social independentista, i "exigir a les institucions que no es desviïn dels compromisos adquirits".
Ho ha afirmat la consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs.
Aquesta GENTUSSA ens ha estat perjudicant , ofenent, oprimint i intentant anorrear durant SEGLES.
Des de la desaparició de la dictadura franquista, han tingut quaranta anys per a corretgir la seva repugnant manera de comportar-se respecte a nosaltres.
En comptes d'això, han insistit en les seves males arts de sempre, ens han imposat més que mai la seva repugnant (per invasora) llengua castellana, ens han prohibit tot lo prohibible, des de les delegacions a l'estranger fins a les seleccio... Llegir més
La propietaria de Infojobs o Fotocasa traslada su sede
de Barcelona a Madrid
Schibsted Classified Media Spain, filial de la compañía noruega
Schibsted, es el mayor grupo de anuncios clasificados de España
N.B. COM AL QUEBEC D'ON VAN MARXAR LES 40 EMPRESES MÉS IMPORTANTS.CADA DIA MARXA ALGUNA.
RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.