directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

S'intensifica ferotgement el setge de l'Estat espanyol contra Catalunya

Els últims dies s'han incrementat els requeriments de l'Audiència Nacional espanyola a Ajuntaments catalans i a les entitats de la societat civil

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Durant aquests últims dies la maquinària de l'Estat espanyol ha posat una marxa més. D'ençà que va cridar a declarar a l'actual diputat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, tant l'Audiència Nacional com el Tribunal Constitucional treuen fum. Dijous el TC admetia a tràmit l'incident d'execució de sentència presentat per l'Estat contra la comissió del procés constituent del Parlament de Catalunya i l'AN ha requerit actes als ajuntaments independentistes de Celrà (dues vegades) Tortosa i Manresa. L'estat, a la desesperada, caurà amb les botes posades.
- L'Audiència Nacional apunta als ajuntaments -
 
Ja hi ha un total d'uns 100 ajuntaments que l'AN ha interpel·lat, enviant-los un requeriment on s'hi reclama que s'enviï les actes del ple, detallant les intervencions i el vot de cada regidor sobre mocions a favor de la independència, de la desconnexió, el procés o qualsevol altra acció independentista.
 
Els nous a la llista són Reus (Baix Camp), Tortosa (Baix Ebre), Manresa (Bages) i el curiós cas de Celrà, que ja us vam explicar, que ja és el segon requeriment que rep per part de l'Audiència Nacional.
 
Ajuntaments denunciats per rebel·lió i sedició
 
Cal no oblidar que, a més, tal com han explicat des de l'AMI a directe!cat, ja hi ha municipis que, a més, estan denunciats per la delegació del govern espanyol per rebel·lió i sedició, a més de prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics i usurpació de funcions. Aquests municipis són:
 
- La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
- Igualada (Anoia)
- Manresa (Bages)
- Deltebre (Baix Ebre)
- Celrà (Gironès)
- Girona (gironès)
- Premià de Dalt (Maresme)
- Vic (Osona)
- Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
 
Més de 300 processos contra ajuntaments independentistes
 
A banda dels ja citats hi ha investigacions a Ajuntaments i consells comarcals denunciats per la delegació del govern espanyol per no penjar l'estanquera, impulsar la “sobirania fiscal”, pagar la quota anual de l’Associació de Municipis per la Independència, declarar-se “territori català lliure i sobirà” o el simple fet de cedir un local a l’AMI o la contractació de trens a l’Onze de Setembre de 2012.
 
- El Tribunal Constitucional apunta al Parlament i les lleis -
 
El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dijous l'incident d'execució de sentència que el govern espanyol va presentar contra la decisió del Parlament de Catalunya de crear la comissió d'estudi del Procés Constituent. Això obre ara la via perquè els magistrats puguin fer en el futur algun advertiment a càrrecs públics del Parlament de Catalunya i es posin en marxa les noves atribucions del Tribunal Constitucional per sancionar i suspendre els que incompleixin les seves sentències.
 
El TC tomba la llei de l'esport
 
Ahir, el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana de l'esport i l'ha suspès provisionalment fins que adopti una decisió sobre si és constitucional o no. La llei catalana preveia la celebració de convenis i acords d'equiparació de les professions de l'esport catalanes amb altres registres d'estats de la UE. Segons el govern espanyol, això suposa un "excés competencial". Catalunya "no té competències per celebrar convenis o acords internacionals", considera l'executiu central.

La conselleria d'exteriors

El TC ha suspès el Departament d'Afers Exteriors de la Generalitat, en mans del conseller Raül Romeva.  El Departament i les seves atribucions queden ara suspesos durant cinc mesos, el temps que té el tribunal per resoldre si s'adiuen o no a la Constitució espanyola o bé per decidir si manté o no la suspensió si no ha arribat a un veredicte. El govern espanyol ha plantejat davant del TC un conflicte de competències, en entendre que la Generalitat no té atribucions per crear un departament de representació exterior.

La resposta catalana: no hi ha aturador -

Suport entre institucions
 
A finals de l'any passat, el govern en funcions va anunciar que donaria suport i assistència jurídica als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovat mocions de suport a la declaració de sobirania del Parlament i trobar així la "resposta més adequada" al que considera una "persecució judicial".
 
Contundència política
 
La portaveu de JxSí, Marta Rovira, va afirmar que l’admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del requeriment del govern espanyol pel compliment de la sentència contra la declaració del 9-N, no tindrà efectes: "no hi ha cap tribunal que pugui impedir un debat al Parlament entorn d'un mandat que és democràtic i legal”. “No pot suspendre, ni prohibir, ni impedir que debatem, proposem i aprofundim. La nostra feina és aquesta. I això no ho pot impedir de cap manera. Si s’atrevís, el que estaria prohibint és la democràcia i seria gravíssim”, ha afegit la portaveu. És per això que recorda que el tràmit d’aquest dijous “en cap cas significa una suspensió ni la paralització, i per tant treballarem amb la previsió que teníem i el dia 8 hi ha sessió de la comissió”.
 
El conseller Romeva ha explicat que el Departament que dirigeix “no s’atura i fa i farà el que se li ha encomanat”. Després de comunicar la decisió del Govern de canviar d’ordre i modificar de forma menor el nom del Departament assetjat pel TC, i que ara s’anomenarà Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Romeva ha assegurat que la modificació es fa per mantenir intacte la tasca del departament i continuar endavant. 
 
Suport popular
 
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el Comitè Permanent de l'entitat es van reunir dimarts a la tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Després de la trobada, el president de l'entitat sobiranista ha assegurat que l'ANC es posarà "al costat" del Govern quan ho requereixi institucionalment "la construcció del nou país" i també "quan hi pugui haver intervencions de l'Estat que busquin castigar o en part reduir l'actuació" de l'executiu català. L'Assemblea també s'ha mostrat "amatent" i per això ha traslladat a Puigdemont que també treballaran per generar mobilització, eixamplar la majoria social independentista, i "exigir a les institucions que no es desviïn dels compromisos adquirits".
Ho ha afirmat la consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
BEJOTA fletxa bcn
29 d'abril de 2016, 19.35 h

La UE no rep Puigdemont

Primer viatge oficial a l'estranger, però només aconsegueix reunir-se amb el president de Flandes i el del Parlament federal

N.B. FINS I TOT L'EUROCAMBRA TRACTA ELS SEPATISTES DE PARANOICS.HO DIT MIL VEGADES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
8 de març de 2016, 11.28 h





De vegades em fa pena, pobre Cagarritoneses. L'he matxacat tant, . . .

Des de l'època en que ell signava com "Alberto" i jo li deia allò de :


"Alberto, Albertu, Al ber tu , Al ver tu culo purulento hasta tu bujarrón preferido huye despavorido"


Resultat: pobret, va canviar de nick i es va posar a escriure ridiculeses que el deixen al nivell d'un pobre subnormal cantimflescament ridícul . . .


I lo que més gràcia em fa és el GRAN IMPACTE que li va produir saber que hi ha gent que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
goldfinger fletxa dr. no
7 de març de 2016, 07.25 h

#14 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de març de 2016, 12.05 h

En Avinyonet de Puigventos han tirado a la basura los libros de la Biblioteca Municipal porque en 15 años solo han entrado 5 lectores.


Si corres al container azul podras ampliar tu biblioteca en 4 mts lineales.

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HAH HUAH HUAH HUAH


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
5 de març de 2016, 21.07 h



Aquesta GENTUSSA ens ha estat perjudicant , ofenent, oprimint i intentant anorrear durant SEGLES.

Des de la desaparició de la dictadura franquista, han tingut quaranta anys per a corretgir la seva repugnant manera de comportar-se respecte a nosaltres.

En comptes d'això, han insistit en les seves males arts de sempre, ens han imposat més que mai la seva repugnant (per invasora) llengua castellana, ens han prohibit tot lo prohibible, des de les delegacions a l'estranger fins a les seleccio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
5 de març de 2016, 19.48 h

Autoritat peduda, autoritat irrecuperable.

Agafeu togues, punyetes i dossiers i torneu al vostre pais!

Andando, que es gerundio! Pot ser allà a baix us faran més cas.

Aqui, el poble ha dit PROU. I si jo enteneu la paraula, estudieu català.

Adieu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep C&C fletxa Girona
5 de març de 2016, 19.46 h

L'atur ha baixat a Catalunya i ha pujat a Espanya. A quin país voleu viure??????? Jo ho tinc clar!

Salut i república!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BEJOTA fletxa bcn
5 de març de 2016, 19.16 h

La propietaria de Infojobs o Fotocasa traslada su sede
de Barcelona a Madrid
Schibsted Classified Media Spain, filial de la compañía noruega
Schibsted, es el mayor grupo de anuncios clasificados de España

N.B. COM AL QUEBEC D'ON VAN MARXAR LES 40 EMPRESES MÉS IMPORTANTS.CADA DIA MARXA ALGUNA.
RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 de març de 2016, 19.00 h

Mas dice ahora que «no hay suficientes catalanes» que apoyen la independencia

Leer más: Mas dice ahora que «no hay suficientes catalanes» que apoyen la independencia http://www.larazon.es/espana/mas-asegura-que-no-hay-suficientes-catalanes-que-apoyen-la-independencia-CA12122770#Ttt1mbtIyPpoheFX


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
5 de març de 2016, 15.59 h

espanya: la perfídia en forma d'estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.