directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Som en guerra informativa

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Hem d’acceptar-ho i ser-ne ben conscients: cada dia que passa, no només els polítics espanyols (com el ministre Margallo aquests dies) mentiran a dojo, sinó que també els mitjans dependentistes faran una interpretació més i més esbiaixada de qualsevol noticia que tingui a veure amb el procés. La propaganda substitueix de manera creixent la informació. Així, per exemple, la marxa de Joan Iglesias, cervell fins ara de la nova Hisenda catalana, pot ser la mostra d’una reculada de l’actual Govern per als mitjans unionistes o la confirmació del canvi de ritme que el vicepresident vol imprimir-hi. Per això, atenció: davant qualsevol interpretació, com deia a màxima, “in dubio”, pro indepes. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

LLIBERTAT. Punt i final a sis anys i mig de vergonya. 2331 dies d’oprobi. Un Estat que, com veiem en la persecució dels drets fonamentals dels catalans, a dins del propi país i a l’exterior, posa les seves estructures al servei del partidisme polític i en contra d’una part dels seus ciutadans. Un Estat que no dubta a reprimir amb la presó les idees. Fins i tot, si aquestes (finalment, i mira que els vas costar veure la llum!) són de pau. Que es troba molt més còmode en guerra contra la violència terrorista que contra la democràcia. Que tem molt més les urnes que les armes. Aquest dimarts recuperava la llibertat (que no els seus drets polítics fonamentals, conculcats encara descaradament pel Regne d’Espanya) Arnaldo Otegi: d’aquí no gaires anys potser podrà visitar el nostre país com a lehendakari d’una nova República basca.
 
NATURALITAT. L’europarlamentari socialista Javi López ho expressava aquests dies a les xarxes socials. L’onada és francament terrible. De por. L’extrema dreta governa, amb les seves polítiques ultres i l’aplicació de perilloses reformes constitucionals, a Polònia i Hongria. Però més enllà del pèndol dels antics països sota l’òrbita soviètica, encapçala també les enquestes electorals a països tan teòricament modèlics com ara Holanda, Suècia o Àustria. A les darreres eleccions regionals hem vist com està de forta a França i com s’organitza i creix a Alemanya. Aquest moviment, combinat amb la crisi oberta de la Unió Europea, el retraïment dins dels estats i l’aixecament de fronteres dibuixen un escenari per sortir corrent. I entretant, a Espanya, personatges com el president de la Lliga de futbol, Javier Tebas, es permeten lloar-la públicament.
 
PERDEDORS. Societat Civil Catalana crida a manifestar-se a per reclamar l’estanquera, una bandera de part, sentida per una respectable minoria, a la immensa major part del territori del nostre país. Ha anunciat que es manifestarà properament a Vilanova i la Geltrú i Premià de Mar, per exigir que onegin als consistoris catalans les banderes que “nos unen”. Es pot al·legar obsessivament, com de costum, l’obligació de complir la llei que ens imposa els símbols espanyols, però negar l’evidència que una part molt significativa i creixent de la societat catalana ja no els considera com a propis és de traca. Els caldrà assumir-ho, encara que sigui dolorós. Cada dia que passa (com explicava aquesta setmana l’enquesta periòdica de serveis municipals que encarrega l’Ajuntament de Barcelona) són menys els catalans que s’identifiquen amb els símbols del Regne d’Espanya. Cada tongada que arriba a la majoria d’edat és una bufetada.
 
PLATOCRÀCIA. El debat d’investidura al “Congreso” ha resultat lamentable. Com ja és costum a la política espanyola, els actors principals (mai més ben dit) han tornat a decidir que els continguts reals no importen, que només cal representar. Com fan cada nit de dissabte a la Sexta des de fa tres anys. L’enverinament de populisme arriba a nivells de premi. La incapacitat per a entomar els reptes fonamentals del país, com ara la sortida irreversible de Catalunya, les dures condicions que la “troika” exigirà per mantenir el finançament d’un estat que es dessagna endeutat, la continuïtat del model econòmic improductiu de la bombolla, els nivells esfereïdors de pobresa, la precarietat laboral creixent o l’eixamplament per dalt d’una piràmide d’edat que posarà el sistema públic de pensions en estat de fallida a partir de 2018. I entretant, els suposats líders que haurien de cavalcar aquesta gravíssima situació és dediquen a fer teatre.
 
REGRESSIÓ. Alejo Vidal-Quadras llançava el seu tuit de suport. Societat Civil Catalana els oferia el seu aval. La papereta que votaven els militants socialistes, en versió catalana apressada, incloïa faltes d’ortografia com ara “support”, “progresista” o “presidencia”, com si volguessin començar a destrossar la nostra llengua fins i tot abans mateix de començar a aplicar el programa de govern d’escola trilingüe, el model Bauzà pactat amb Ciudadanos. El gir a la dreta del PSOE és antològic. La resposta del que queda del socialisme català, prou clara: menys d’una quarta part dels militants es dignen a validar-lo a les urnes. A la Santa Coloma de Gramenet d’una digna Núria Parlón, fins i tot, hi voten majoritàriament en contra. Miquel Iceta es queda amb el micro obert donant explicacions: la seva cara ja és tan pètria que quan d’aquí trenta anys més abandoni la política ja no caldrà fer-li una estàtua.
 
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
JOTABE fletxa bcn
19 de març de 2016, 12.19 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
6 de març de 2016, 21.50 h

La REFORMA sóm NOSALTRES

El SOMNI sóm NOSALTRES

La INDEPENDÈNCIA sóm NOSALTRES

LA CATALUNYA REPÚBLICA CATALANA sóm NOSALTRES


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
6 de març de 2016, 20.02 h


#8 No t'entenc, Aragoneses, cada vegada que provoques aquest de Figueres, acabes malparat , però hi tornes, com si fossis massoquista i t'agradés que et fotin canya, que et ridiculitzin davant de tots nosaltres. Segur, ets massoquista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
6 de març de 2016, 18.47 h

La reforma ara i aquí, a CAT!

La gran reforma! La definitiva!

Som milions i tremolen de por!

Però no hi ha volta enrera. Mai!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de març de 2016, 18.41 h

“Quina merda de desconnexió és, aquesta?”
Bla-bla-bla i a la mínima pressió de l’Estat, ui, disculpin, no volíem molestar, ara ho arreglem, eh?
http://www.ara.cat/opinio/Quina-merda-desconnexio-aquesta_0_1535246513.html


huah huah huah huah huah huah huah huah huah huah huah ACAPARAD PROZAC. AUN TENEIS TIEMPO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
6 de març de 2016, 18.21 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Frank Dubé fletxa Barcelona
6 de març de 2016, 17.53 h

Com triguem massa a marxar, quedarem tancats una altre vegada i la culpa serà nostra. O dels nostres "dirigents".
Els nostres governants porten 30 anys "assajant" l´autogovern. Tenim exèrcits d´economistes, catedràtics, POLÍTICS, professors, etc.etc. que són els savis que haurien de tenir llest demà mateix (30 anys assajant!!) l´autogovern TOTAL de Catalunya.
Ara bé: Si ho volen fer tot amb la llei espanyola, res de res. Haurien d´assumir que la nostra llibertat no es pot assolir fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de març de 2016, 14.39 h

#11 Iceta furga en les diferències entre socis: "L'acord entre JxSí i la CUP fa aigües, Aigües Ter Llobregat"

http://www.ara.cat/politica/Iceta-acord-JxSi-CUP-Aigues-Llobregat-ATLL_0_1535246625.html

SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
6 de març de 2016, 12.34 h





#8 HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! . . . CAGARRITONESEEEEEEEEEES ! ! ! ! HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! !

Pobre Cagarritoneses, com va de bòlid, per no dir de cul ( part del cos que ell, pobreta , té molt sensibilitzada "per irritació")


has quedat tan TRAUMAT, TAN "MOLIDO Y APALEADO", tan maltractat, pobret Cagarritoneses, amb les humiliacions, preses de pèl i burles que t'he subministrat, que si abans m'al.lucinaves confonent-me amb qui sap qui, ara ja no nom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
6 de març de 2016, 12.32 h





#8 HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! . . . CAGARRITONESEEEEEEEEEES ! ! ! ! HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! !


has quedat tan TRAUMAT, TAN "MOLIDO Y APALEADO", tan maltractat, pobret Cagarritoneses, amb les humiliacions, preses de pèl i burles que t'he subministrat, que si abans m'al.lucinaves confonent-me amb qui sap qui, ara ja no només m'al.lucines en altres persones, com aquí mateix o com el cas del comentari 14 de Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.