directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Per què el metro de Barcelona va més lent aquests últims dies?

El conflicte entre TMB i els treballadors l'acaben pagant, un cop més, els usuaris

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Alguns lectors del directe!cat ens han fet constar, enfadats, que el metro de Barcelona anava una mica més lent del normal. Això es tradueix en algunes esperes més llargues a les estacions i, fins i tot, alguns combois van més lents. directe!cat s'ha posat en contacte amb TMB i amb els sindicats dels treballadors (que ja han programat noves vagues) per treure'n l'entrellat de tot plegat. 

metro, barcelona, semàfor, tunel
Un semàfor del Metro de barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
Vaga encoberta?
 
Existeix un tipus de vaga que s'anomena 'vaga en zel'. Aquesta és una arma dels treballadors que consisteix a reduir el quilometratge fet durant un dia i, per tant, reduir la quantitat de trens que elaboren un trajecte. El còmput d'ambdues dades (els quilòmetres recorreguts i la quantitat de viatges) serveix per elaborar una part del total del finançament que rep TMB de la Generalitat. Per tant, una vaga de zel el que estaria generant, doncs, és la pèrdua d'ingressos de l'empresa.
 
El portaveu del comitè de vaga ho nega
 
Òscar Sánchez, en declaracions a directe!cat, ha negat que s'estigui produint una vaga de zel. De totes maneres, no ha negat que el servei hagi patit petits retards. Segons Sánchez, hi ha dos motius pels quals s'està produint el fet denunciat, més lentitud i menys metros: "hi ha hagut en els últims mesos per part de TMB modificacions en els protocols de manteniment i, a més, hi ha hagut sancions a treballadors per a no complir el temps d'espera a les estacions". Sánchez es refereix que quan un conductor està parat a l'estació i té un semàfor vermell, li indica que no pot iniciar la marxa. Quan el semàfor es posa verd pot posar el tren en marxa. Hi ha un cronòmetre, però, que li diu quina espera afegida hauria d'esperar". "Si per alguna raó s'havia d'intensificar la marxa, els conductors iniciaven la marxa amb el verd. Ara, amb les sancions, tots ens esperem de manera estricta fins que el comptador arriba al 0".
 
TMB reconeix el finançament per quilometratge
 
En declaracions a directe!cat, TMB ha reconegut que l'empresa té una part dels pressupostos que rep en funció dels quilometratges efectuats i el nombre de trens que surten al dia. Per tant, una vaga en zel, l'estaria afectant negativament. D'altra banda, no ha volgut confirmar si s'està produint aquest tipus de vaga perquè, si així fos, "seria il·legal, ja que formalment no s'ha convocat res de manera formal".

L'usuari: cornut i pagar el beure

Finalment, sigui una vaga encoberta o una reacció dels treballadors per no ser sancionats per TMB, està clar que, una vegada més, qui paga els plats trencats és l'usuari, el ciutadà que usa el transport públic per desplaçar-se diàriament. Finalment, sigui una vaga encoberta o una reacció dels treballadors per no ser sancionats per TMB, està clar que, una vegada més, qui paga els plats trencats és l'usuari, el ciutadà que usa el transport públic per desplaçar-se diàriament. A més, s'aproximen dues vagues més que colpejaran de ple a Barcelona: la prevista per al Barça Madrid d'aquest abril i la convocada coincidint amb la fira Alimentària, que va portar 140.000 persones a Barcelona, 40.000 més que el MWC i d'un perfil no tant de cotxe oficial sinó d'ús del transport públic.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
JOSEP DE BARNA. fletxa Barcelona
9 de març de 2016, 20.12 h

Quan defensem el dret de fer vaga, sempre pensem amb unas situacions de intransigència per part de uns empresaris o sectors econòmics, en asseures a negociar unes millores econòmiques o laborals per els treballadors, ja que es la única força que tenen. Però en aquest cas (metro i autobús) no hi han empresaris a qui puguin perjudicar. Som tots nosaltres els empresaris, i els perjudicats som tots els usuaris que la majoria som gent treballadora. Per tant abans de convocarla, és te que ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Rufián fletxa Madrid
9 de març de 2016, 18.54 h

La culpa la tiene Madrid


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
9 de març de 2016, 16.23 h

#4 cada dia estás mas trastornado , esquizoide


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
9 de març de 2016, 16.18 h

Ah , pero no sabéis quien es el responsable de esto ?
Pues quien va a ser : el PP , aznar y Franco , PALETOS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 de març de 2016, 15.37 h




#13 Gràcies per les teves racomanacions, Emili, però, TAL COM JA HE EXPLICAT, els problemes de connectivitat els tinc NOMÉS I EXCLUSIVAMENT amb Directe!cat, no pas amb cap altra web.


Ni tinc massa coses a l'escriptori, ni guardo correu inútil, ni fa massa temps que no he desfragmentat el disc, ni res de tot això. A més, cada pocs dies faig una passada de Malwarebytes antimalware, i solo eliminar algun "programari maliciós" que "ALGÚ" ha tingut la gentilesa d'enviar-me.


Per molt ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Catalana fletxa Barcelona
9 de març de 2016, 12.38 h

#15

Avui ens fas un show llarg, oi, "aragonesesytalytalytalyvivapipo..."?
Gràcies, ets molt amable d'esforçar-te tant per fer-nos riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Xavier fletxa Barcelona
9 de març de 2016, 12.13 h

Jo diria que va malament des de principi d'any. Les parades són més llargues, el senyal acústic abans de tancar portes també és més llarg, i també ho és el temps entre el senyal acústic i el moment de tancar les portes i per acabar també passen uns segons de més entre que les portes es tanquen i el tren arranca. Total que una parada pot durar 45 / 50 segons.

Direu que no és molt, però faig 20 parades amb la línia verda i l'allargament de les parades vint vegades fa el viatge ent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
9 de març de 2016, 11.07 h

No és lo mateix ser tertuliana de la Secta que batlle de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
9 de març de 2016, 10.39 h

"demoledora plantofada" DEL "pruses" SOBRE LA ECONOMIA ESPAÑOLA


España coloca 5.570 millones en letras y cobra aún más a los inversores

El Tesoro Público ha colocado este martes 5.571 millones de euros en letras a seis y doce meses, ligeramente por encima del máximo previsto, y ha ahondado en los tipos de interés negativos ofrecidos en las últimas subastas de deuda a corto plazo. En concreto, ha colocado 875 millones en letras a seis meses de los 2.293 millones solicitados (un ratio ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
9 de març de 2016, 10.38 h

#13

No le des opciones logicas. Dejalo retorcerse en su paranoia NAZIonal . fascista.

ES MUCHO MAS DIVERTIDO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.