El Ministeri de Defensa acull una conferència on es fa apologia del franquisme
La xerrada tenia com a protagonista l’hispanista Stanley Payne home sempre envoltat per la polèmica i pels seus posicionaments negacionistes
El Centre d’Estudis per a la Defensa Nacional (CESEDEN) -una dependència del Ministeri de Defensa-, va acollir ahir a la tarda una xerrada protagonitzada pel polèmic historiador Stanley Payne, que va posar en dubte el paper de la dictadura franquista com un ens repressor. En la xerrada s’hauria fet apologia i enaltiment del franquisme, i no s’haurien permès les fotografies.
Aquest és el relat que trasllada Eldiario.es, que explica que el periodista que va enviar va veure requisat el seu ordinador fins a la finalització del mateix acte, un acte on Payne va culpabilitzar la República d’un cop d’Estat que el General Franco no volia fer i va voler evitar negociant amb el Govern de la República.
Payne va acusar el Govern de la República d’haver manipulat les eleccions de 1936 perquè el Front Popular guanyés, i va qualificar la llei de Memòria Històrica de “moviment polític arqueològic”. De fet, segons Payne, el propi govern republicà desitjava forçar aquest Cop d’Estat per “alliberar-se dels elements subversius de l’Exèrcit”.
Segons el relat de l’acte, aquest va comptar amb la presència del Director General de la Policia, Ignacio Cosidó, l’exdiputat del PP Agustín Conde, el periodista ultra Hermann Tertsch, i nombrosos militars. El director del CESEDEN va excusar la seva presència per “motius d’agenda”.