directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

«Si me hablas en catalán se suspende el juicio»

Plataforma per la Llengua presenta el nou informe sobre discriminacions lingüístiques en les administracions públiques espanyoles.

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua presentarà el proper 14 de març  l’informe en què es descriuen 37 casos  de ciutadans i ciutadanes dels territoris de parla catalana que han estat discriminats per les administracions públiques per utilitzar el català. L'informe posa de manifest que els ciutadans dels territoris de parla catalana no tenen garantits els drets lingüístics reconeguts en l'ordenament jurídic, i també demostra que encara hi ha ciutadans que s'arrisquen a ser discriminats, vexats i, fins i tot, agredits físicament per utilitzar el català davant les instàncies públiques.



Comparteix
   


Etiquetes
L’informe de Plataforma per la llengua arriba al Parlament Europeu

La presentació coincideix en la setmana que, per primera vegada, hi haurà un debat sobre drets lingüístics a la Comissió Civil Liberties, Justice and Home Affairs del Parlament Europeu. La Plataforma per la Llengua ha fet arribar als europarlamentaris un resum de 5 casos recollits de cinc àmbits diferents.
L’informe «Si me hablas en catalán se suspende el juicio»  Els drets lingüístics en via morta , recull  37 discriminacions lingüístiques  des del juliol 2013 al desembre de 2015 i és la continuació del presentat anteriorment «En español o nada» 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques, del juny del 2013. La presentació de l’estudi es farà a la premsa el proper 14 de març  a l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona i ha comptarà amb la presència de quatre europarlamentaris.

Aquest recull mostra les agressions o discriminacions greus amb vulneració de la llei pel motiu d’emprar el català o voler exercir els drets d’ús del català emparats per la llei davant l’administració pública. Aquestes agressions i discriminacions han comportat sovint retencions, pèrdues de temps, agressions físiques, insults, vexacions, ridiculitzacions públiques, endarreriment dels tràmits, pèrdues econòmiques...etc.

Debat europarlamentari sobre drets lingüístics

Aquest proper dilluns es podran, doncs, escoltar i fer públics els casos d’algunes d’aquestes víctimes, dels quals cinc s’han presentat a la comissió de Llibertat Civil, Justícia i Assumptes Interiors (Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs) atès que, per primera vegada en el marc d’aquesta comissió, es plantejarà un debat parlamentari sobre drets lingüístics. Fins ara, les qüestions lingüístiques s’havien debatut en el marc de la comissió de Cultura. S’espera, doncs,  que aquests tipus de discriminacions es puguin tractar com una vulneració i infracció dels drets i llibertats civils dels ciutadans europeus. El debat es realitzarà el dijous 17 de març entre les 10:30 i 11.10h i es podrà seguir per streaming a través del web del Parlament Europeu.

Aquest debat, proposat per l’eurodiputada Marina Albiol, fou arran d’una pregunta que va formular sobre un dels casos que s’inclouen a l’Informe elaborat per la Plataforma per la Llengua, el cas de la detenció i agressió il·legal del músic Miquel Gironès, que passà per jutjat i acabà amb l’absolució dels policies acusats. La Plataforma per la Llengua ha ajudat a documentar els europarlamentaris amb alguns dels casos exposats en aquest informe.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 de març de 2016, 11.03 h







Està clar que hi ha jutges massa obtusos i ignorants per poder saber que existeixen interprets, i per saber que qui fa de jutge en un país la llengua del qual ignora, ÉS UN INVASOR.





Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
11 de març de 2016, 11.33 h

CONTINUANT EL GENOCIDI LINGÜISTIC AL CATALÀ, PER PART DEL REGNE DE CASTELLA (DESPRÉS ESPANYA), ESTAN ESMAPERDUTS DE NO HAVER-LO ENCARA ANIHILAT, ELS JUTGES, A PART DEL NACIONALISME ESPANYOL QUE ARROSSEGUEN, ELS MANCA SINDÈRESI QUE ELS LA FACULTAT NATURAL DE JUTJAR RECTAMENT, O SIGUI ES COMPORTEN COM EL QUÈ SÓN FEIXISTES D'ORIGEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de març de 2016, 11.33 h

CONTINUANT EL GENOCIDI LINGÜISTIC AL CATALÀ, PER PART DEL REGNE DE CASTELLA (DESPRÉS ESPANYA), ESTAN ESMAPERDUTS DE NO HAVER-LO ENCARA ANIHILAT, ELS JUTGES, A PART DEL NACIONALISME ESPANYOL QUE ARROSSEGUEN, ELS MANCA SINDÈRESI QUE ELS LA FACULTAT NATURAL DE JUTJAR RECTAMENT, O SIGUI ES COMPORTEN COM EL QUÈ SÓN FEIXISTES D'ORIGEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de març de 2016, 09.12 h

Mentre els jutges no tinguin responsabilitat per les seves sentencies, podem fer el que els hi passi pels seus borratxos ous.
Justicia irresponsable, justicia de vergonya i miserable.
Abans d'anar al TSJC cal pactar, encara que tinguis raó, per que al TSJC es fan les sentencies com que va unos HUEVOS FRITOS CON CHORIZO, especialment en urbanisme


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
10 de març de 2016, 18.54 h

Els hi posaran una querella a aquests jutjes que incompleixen la llei descaradament i que abusen de poder?

La justícia espanyola ha perdut tota autoritat a CAT. Ja no se la creuen ni les pedres.

Això sí, els nouvinguts encara troven poca assistència institucional quan pujen a escena per fer d'idiòtes.

La revolta dels somriures ha suspés fa temps a aquests lacais polititzats que venen de províncies amb els fums pujats per jutjat catalans com si fossin delnqûents comuns.

Au, agafeu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de març de 2016, 15.45 h

#1 "Fascistas Vic i Aragoneses" ¿No podries posar-te un altre identificador més curt? És que fa molta mandra haver de llegir, en majúscules tot el botifarró de frase que fas servir. Mercès per la teva comprensió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.