directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 65% de la militància de CDC aposta per mantenir les sigles o incloure 'Convergència' al nom del nou partit

El 71% dels enquestats creu que els investigats per corrupció no han de concórrer a les llistes electorals

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Convergència ha donat a conèixer aquest dilluns part dels resultats obtinguts en les primeres 505 enquestes que els militants i simpatitzants de la formació estan responent en el marc del procés de refundació, a través de l'anomenat 'Torn Obert'. El 65% dels participants aposta per mantenir d'alguna manera la marca 'Convergència' en el nom del nou partit. En concret, el 27,5% vol mantenir intactes les sigles mentre que el 37,5% prefereix canviar-les però incloent el terme 'Convergència', i el 10% creu que ni tan sols ha d'aparèixer aquesta paraula. D'altra banda, el 71,5% creu que els investigats per casos de corrupció no ha de poder concórrer a les llistes electorals. Sobre l'adscripció ideològica que ha de tenir l'organització, el 54% reivindica un espai de "confluència", el 28% es decanta per la vessant socialdemòcrata i un 10%, la liberal.

marta pascal, cdc, convergencia
Comparteix
   


Etiquetes

El nom de la nova CDC és una de les grans incògnites del procés de refundació que afronta el partit. L'opció més votada, fins a la data, pels militants i simpatitzants és que la marca 'Convergència' es mantingui en la nova nomenclatura, amb un 37,5% dels suports, encara que sigui diferent a l'actual. El 27,5% vol les mateixes sigles –CDC- i el 14% ha presentat propostes alternatives. Una desena de part dels enquestats aposta per esborrar 'Convergència' del nou nom i l'11,8% ha votat 'no ho sé/no contesto', segons ha detallat aquest dilluns en roda de premsa Marta Pascal.
 
Militant centrista
 
La militància convergent es defineix com a centrista –s'atorga un 4,99 en una escala del 0 a 10 entre esquerra i dreta-, i el 91,3% vol que el nou moviment polític així ho reflecteixi: un 45,3% aposta per ser un partit de centre, un 31,5% de centre esquerra i un 14,5% de centre-dreta. Preguntats sobre on s'hauria de posar l'accent, el 54,9% vol seguir sent un espai de "convivència i confluència", mentre que un 28% prioritzaria la vessant socialdemòcrata i el 10%, la liberal.
 
Perfil catalanista
 
L'entorn de CDC també es reafirma com a catalanista, segons les dades donades per la portaveu convergent. La mitjana se situa en el 9,1 sobre un total de 10. El 75,4% només se sent català i l'afirmació 'em sento més català que espanyol' es col·loca com a segona opció en qüestió identitària amb el 21,6%.
 
Clau interna
 
En clau interna, el 49,9% creu que cal canviar l'actual procediment d'elecció de càrrecs dins del partit, mentre que el 31,9% no ho veu amb bons ulls. Els que volen modificar el sistema de ternes, majoritàriament assenyalen les primàries i "altres processos més oberts" com la millor opció.
 
Separació de càrrecs de partit i institucionals
 
Més de la meitat dels enquestats (53,3%) creu que la nova organització haurà d'assumir "sempre" el principi de separació de càrrecs de partit i d'institucions, mentre que el 27,3% considera que només ha de ser així en casos de "responsabilitats executives" de Govern.
 
Així mateix, bona part dels militants i simpatitzants (69,6%) són contraris que el màxim dirigent del partit també es presenti com a candidat a la presidència de la Generalitat. El 34,7% creu que no hauria de ser així i el 34,9% aposta perquè deixi el càrrec dins de l'organització. A més, el 78,2% és favorable a obrir a tots els militants, i no només als delegats, l'elecció.
 
Els enquestats també s'han pronunciat sobre per què la gent no opta en moltes ocasions a presentar-se a posicions orgàniques de la formació. La "falta de temps", "la por" o "la sensació que els càrrecs ja estan decidits des de dalt" són els principals motius esgrimits, segons l'estudi, que es pot consultar al web de CDC.
 
Aspectes polítics generals
 
El 73% demana que es limitin els mandats dels càrrecs públics a dues legislatures, sobretot el de president de la Generalitat, i el 81% reclama l'existència d'una segona volta en les eleccions. El 85% vol seguir formant part de la Unió Europea i la zona euro. El mateix percentatge creu que s'haurien de fer més referèndums, amb caràcter vinculant, sobre diversos aspectes de la vida pública. Una amplíssima majoria (91,5%) creu que s'ha d'introduir el sistema del vot electrònic.
 
El 66,9% veu bé que els partits es financin per mitjans públics i privats. El 62,8% creu que han de poder rebre donacions de particulars "només" si es fan públiques i el 66,3% opina el mateix de les provenen del món empresarial.
 
Corrupció
 
Un 71,5% considera que els investigats –abans imputats- per casos de corrupció no poden anar a les llistes electorals i el 42% reclama que dimiteixin quan hi hagi una sentència condemnatòria ferma.
 
Aspectes socioeconòmics
 
El 61% creu que s'han de limitar les prestacions socials als nouvinguts que no cotitzin, el 79,6% que s'ha de poder adoptar fills amb independència de l'orientació sexual, el 89% pensa que la prostitució s'hauria de regular legalment i el 69% és partidari de la dació en pagament. Nou de cada deu enquestats aposta per apujar el salari mínim i el 44,4% perquè el nou país no tingui exèrcit propi però que sí que demana formar part d'un de suprestatal.
 
Respecte a qüestions religioses, el 52,7% prefereix un estat laic i el 35,8% un d'aconfessional. El 89% opina que la religió no ha de tenir cap tipus d'influència en la política. Sobre l'embaràs, el 42,6% creu que ha de ser lliure "en qualsevol moment de l'embaràs" front a l'1,6% que considera que no hauria de ser legal "en cap cas". El 37,4% aposta per mantenir la legislació actual en aquesta matèria.
 
Preguntats sobre quina resposta cal donar a crisis econòmiques, l'opció més triada (81,2%) és la de combinar les polítiques d'incentivació del creixement i l'ocupació amb les d'austeritat. El 70,1% deixa clar que la reforma laboral del 2012 no ha contribuït a generar més llocs de treball. Més de la meitat dels participants veu bé la renda mínima garantida (53,7%) "sempre i quan existeixi un contraprestació per part de la persona", el 14,1% n'és partidari sense contraprestacions i el 30,3% la rebutja.
 
El 72,9% considera que en la concertació dels centres educatius s’ha de tenir en compte el caràcter mixt pel que fa referència de gènere. I el 55,2% reclama una matèria específica sobre valors i pràctiques democràtiques a l'ESO, mentre que el 17,4% la prefereix en l'etapa de Primària.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Synera fletxa Barcelona
15 de març de 2016, 13.22 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dif... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ii*ii fletxa ii*ll
15 de març de 2016, 09.50 h

#12 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
15 de març de 2016, 09.06 h


YO LO LLAMARIA BANCA CATALANA ...SEGONA PART.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de març de 2016, 09.00 h

Sense canviar el nom, per que cal refundar.lo?
a cal CDC, llegiu i neteja, i fora tots els trepes i parasits que dominen el partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 de març de 2016, 08.57 h





El nom del partit té la seva importància, però MOLT MÉS IMPORTANT ÉS NO ENGANYAR LA GENT i O BÉ SER INDEPENDENTISTA , O NO SER-HO i deixar que ho siguin uns altres.



El que seria una jugada IMPERDONABLE, que despertaria l'odi de molts milions de catalans, seria parlar d'independentisme per a aconseguir la Presidència de la Generalitat, i aleshores, per por o per interessos inconfessables, ANAR AJORNANT SINE DIE LA INDEPENDÈNCIA.



Jo seria un, un de més, dels que si fessiu a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de març de 2016, 08.38 h

quin fastic, semblen el PP VALENCIA, aquesta colla del Mas-Millet i chorizos unidos por la pasat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
15 de març de 2016, 08.34 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
15 de març de 2016, 08.23 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de març de 2016, 07.43 h

Unió a la ruïna.

Unió Democràtica de Catalunya ha presentat una sol·licitud de preconcurs de creditors per l'elevat deute del partit, que se situa proper als 17 milions d'euros, segons un informe del Tribunal de Comptes publicat el 2014 Així ho han explicat a Europa Press fonts del partit, que a hores d'ara no té representació ni al Congrés ni al Parlament de Catalunya. Es tracta d'un tràmit que se sol·licita en el Registre Mercantil amb el qual s'obre un període de tres mesos per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.