directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La RAE, un òrgan al servei de l’anticatalanisme

Repàs de les declaracions incendiàries contra la independència i la immersió del 40% de membres de l’Acadèmia que s’han pronunciat.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - El nomenament de Félix de Azúa com a nou membre de la Real Academia Española ha provocat un gran rebombori per les declaracions que va fer dissabte passat en les quals deia que a Catalunya “l’educació està en mans de talibans”. El poeta va dir fa quatre anys que marxava de Barcelona a Madrid perquè la seva filla no fos escolaritzada en l’odi als espanyols -tot i que el motiu real podria ser més 'íntim'-, però la seva retòrica no ha estat un problema perquè la RAE l’accepti, sinó tot el contrari. En els últims anys l’òrgan regulador de la llengua espanyola s’ha erigit com un ens al servei de l’anticatalanisme més ranci i ‘caspós’.

Foto: RAE
Foto: RAE

Comparteix
   


Etiquetes

Alguns acadèmics atien el foc contra la immersió lingüística

En aquest sentit, un mínim de 17 dels 44 actuals membres han fet declaracions no només en contra de la independència de Catalunya, sinó menyspreant-la en molts casos, insultant-la o aventurant un futur fracàs de la causa. Entre ells, alguns han anat més lluny i, de la mateixa manera que Félix de Azúa, han atiat el foc contra la immersió lingüística. També en aquest grup d’acadèmics s’hi ha de sumar l’actual director de l’Instituto Cervantes, Víctor García de la Concha. L’organisme va suspendre una presentació del llibre ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol a Holanda.

Gairebé el 40% de membres de la RAE s'han posicionat de manera contundent contra la independència

D’aquesta manera, gairebé el 40% dels membres de l’acadèmia s’han posicionat contra la plena sobirania incendiàriament. Això vol dir que el 60% restant és independentista? És evident que no, però són membres de la RAE que es limiten al seu àmbit d’estudi i no entren al debat polític, en un exercici de coherència amb allò que l’Acadèmia sempre demana: que els polítics no interfereixin en la seva feina. Per 17 dels 44 membres, però, la reivindicació en sentit contrari no funciona.

Repàs de les 'perles' dels acadèmics

Fem un repàs a algunes de les declaracions públiques o accions dels acadèmics que s’han posat en primera línia de batalla contra la independència de Catalunya: 

- Gregorio Salvador: opina que imposar l’ensenyament de les llengües cooficials als qui no les tenen com a idioma matern seria tornar als temps passats i a la situació que tant es va criticar del franquisme”.

- Francisco Rico: diu que pels separatistes, l’11 de setembre de 1714 “no és un episodi d’un conflicte amb arrels i dimensions europees i peninsulars, amb catalans en tots els bàndols, sinó l’esclat d’una batalla de Catalunya sencera per la independència i l’arrencada de l’opressió nacional del poble català”. I continua: “Els secessionistes confessos o reprimits poden donar suport al seu somni amb la tranquil·litat que no és més que això: una il·lusió i ‘wishful thinking’”.

- Francisco Rodríguez Adrados: diu que el castellà sol “es va convertir en llengua comuna i no va ser per decrets”. A més, critica que els catalans busquen imposar “el català de Pompeu Fabra sobre les variants de les Illes Balears i València, que són considerades com a llengües. Un error notori, certament, pur fanatisme”.

- Víctor García de la Concha: tot i no fer declaracions polítiques, encapçala l’Institut Cervantes, que va decidir suspendre la presentació d’Albert Sánchez Piñol a Holanda. El motiu que va donar va ser la proximitat de la data escollida amb l’11 de setembre i el 9N de 2014.

- Luis Goytisolo: diu que tot allò que té a veure amb l’independentisme “tan sols són bombolles que sorgeixen de tant en tant, que es repeteixen, però són bombolles que acabaran punxant-se”.

- Mario Vargas Llosa: té infinits exabruptes contra el catalanisme, com per exemple: “El nacionalisme català és una ficció maligna”. També ha predit que la independència serà una vertadera “catàstrofe” que convertirà Catalunya en un “petit país marginat” governat per “mediocres fanàtics”.

- Antonio Muñoz Molina: afirma que als nacionalistes “els agraden els ideals d’uniformitat exaltada” i mostrar-los “en les seves manifestacions massives i molt subvencionades”.

- Juan Luis Cebrián: després del 27S, l’exdirector d’El País va mostrar-se convençut que “hem seguit soportant una pluja de fal·làcies, que ja va començar després dels comicis plebiscitaris catalans, en els quals van perdre els independentistes però van proclamar cínicament la victòria”.

- Luis María Anson: un altre dels clàssics més ‘casposos’ va dir després de la investidura de Carles Puigdemont que “el cop d’Estat s’ha posat en marxa a Catalunya”.

- Carmen Iglesias: molt crítica amb la immersió, diu que el fet que “a uns nens a Catalunya els preguntin ‘qui ens roba’ i contestin ‘Espanya’, això és adoctrinament”. A més, diu que els nacionalistes “per definició tendeixen sempre a l’odi, a la divisió, a considerar-se superiors a la resta i a crear conflictes”.

- Arturo Pérez-Reverte: en vigílies del 27S va fet un ‘tweet’ dient que “després de 20 anys d’abandonament, incompetència, indiferència governamental i impunitat dels ‘golfos’, votar espanyol a Catalunya és un acte heroic”.

- Álvaro Pombo: l’aleshores dirigent d’UPyD deia fa uns anys que “sé que sona malament, el tema és que Espanya va prosperar gràcies a Franco, la gent va tenir el seu cotxet, la resistència i la democràcia va ser possible gràcies a Franco”.

- Javier Marías: “El procés sobiranista català és una cortina de fum”, va dir fa uns mesos. I ho va reblar: “No hi haurà ni un sol govern que reconegui Catalunya”.

- José B Terceiro: preguntat per si una Catalunya independent resoldria els problemes econòmics, diu que “per descomptat, no, els agreujaria. La separació d’Espanya, i de l’[idioma] espanyol, suposaria, en gran mesura, separar-se dels 500 milions de parlants del nostre idioma al món”.

- Santiago Muñoz Machado: preguntat sobre el dret a decidir, diu que “és una enganyifa”.

- Carme Riera: l’escriptora ha fet les seves prediccions sobre la independència, perquè creu que “portaria als catalans a un carreró sense sortida, a la ruïna i al sacrifici de diverses generacions”.

- Félix de Azúa: el nou membre de la RAE té un llarg currículum de ‘perles’ anticatalanistes. Ell va ser un dels 15 signants dels dos manifestos que van fer néixer Ciudadanos





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Jaume fletxa Barcelona
16 de març de 2016, 18.07 h

LA RAE I L'ASE DEL AZUA

Una Institució com la RAE que té a bé nomenar el mediocre novelista, pèsim poeta, i il.luminat panfletista Félix de azua com a membre, vol dir que no val RES. I veient, a més, que entre altres hi ha el Vargas-Llosa, el Perez Reverte, el Marias, el Rico, el Cebrián, l'Ansón, i el García de la Concha, n'hi ha per apretar a correr. Qué coi tenen aquests individus per ser membres de la que s'hauría de suposar és la Institució màxima de la cultura española?

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
16 de març de 2016, 14.10 h

L'expresident de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves ha arribat cap a les 9.45 hores d'aquest dimecres als jutjats de Sevilla per comparèixer com a investigat davant del jutge Álvaro Martín dins de la peça del procediment específic pel qual es van concedir les ajudes investigades en el cas ERO, entre crits de "xoriço" d'un grup de ciutadans congregats a les portes de l'Audiència Provincial.
http://www.abc.es/espana/abci-reciben-chaves-entre-gritos-4803571257001-20160316120000_video.html
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
16 de març de 2016, 13.52 h

Aquests provincians, sota el taüt tapiçat de vermell què amaguen: el cos incorrupte de Franco o les parts disperses de Santa Teresa, hm?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
supé fletxa Barcelona
16 de març de 2016, 12.41 h

Llegiu el numero de mes de març de la revista LEER ,on Felix de Azua demostra el seu "amor" sobre Catalunya,
per ex :"la peor aquitectura europea , el modernismo catalan "" la ciudad olimpica es horrorosa"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
AliBay fletxa Cornellà
16 de març de 2016, 12.24 h

Per què la Real Academia de la Lengua té com a sigla RAE si hauria de ser RAL? Suposo que els senyors acadèmics són poc llegits i no han llegit mai ni el títol de l'acadèmia que els paga la "pensió" mensual amb càrrec als impostos que paguem tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
16 de març de 2016, 10.56 h

La Antiacadèmia de la anticultura


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de març de 2016, 10.41 h

Volia dir #9


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
16 de març de 2016, 10.39 h

#8 he he he he he com t'han deixat, ben humiliat, pobret Aragoneses o Cagarroneses o com menys t'agradi que et diguem. Cada vegada et passa el mateix, tu provoques i després et foten unes pallisses memorables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
16 de març de 2016, 10.33 h


#9

EN DECÚBITO SUPINO O EN PRONO


ARAGONESES,


CUANDO BEBE ANÍS EL MONO,


VA HACIENDO ESES ...


Y AUNQUE BEBER ALCOHOL NO LE MOLA


CUANDO CANTA EL CARALSOL


EL CULO SE LE HACE ... ¡¡¡ PESICOLA !!!



hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
G.F.S. fletxa Vilanova i la Geltrú
16 de març de 2016, 10.29 h


#10 Crec que oblides que a l'Aragoneses també l'emociona quan CANTA EL CARALSOL I EL CUL SE LI FA PESICOLA!!!

hahahahahahahahaqhaha , que divertit, aquest xaval !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.