directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ada Colau veta als Hotels però no en calcula les conseqüències

El seu govern elabora un informe de 147 pàgines i només una fa referència a les conseqüències econòmiques de la regulació

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La problemàtica hotelera des de l'arribada de Colau al govern municipal cada cop s'embolica més. El Pla especial urbanístic d'Allotjaments Turístics preveu permetre només 12.000 noves places hoteleres a Barcelona i, a més, totes a la perifèria de la ciutat. S'intenta així descongestionar el centre de turistes a una de les ciutats més turístiques del món. Aquesta decisió, sense dubte, suposarà un impacte a la ciutat però el govern de Colau no perdrà ni un sol minut a calcular-ho.
ada colau, bencomu,
© Ada Colau

Comparteix
   


Etiquetes
Per aprovar abans de l'estiu la nova normativa municipal, s'ha redactat un text per explicar les raons de la no concessió de places hoteleres al centre. El govern Colau no hi ha escatimat temps i ha elaborat un extens expedient de 147 pàgines. Sobta, però, comprovar que només hi dedica una a les conseqüències econòmiques de la regulació. En el document, segons elMundo.es, el Govern de Barcelona sosté que "no hi ha cap element que justifiqui l'elaboració d'una avaluació econòmica". Al·lega l'Executiu municipal raons tècniques com que la llei "no especifica que els plans especials s'hagin d'incorporar un informe de sostenibilitat econòmica" o que "no escau valorar l'existència o no de possibles lesions a l'interessat fins a l'aprovació definitiva del pla".
 
El vertigen que podria suposar fer el càlcul
 
La negativa de no calcular els efectes del pla és del tot intencionat. Tot i que una millora en la gestió del turisme a la capital catalana és necessària, també és reconegut el pes que l'activitat té en l'economia barcelonina. El mateix ajuntament ho sap, ja que a l'informe queda reflectit: el sector mou a la ciutat 15.000 milions d'euros a l'any. Els visitants realitzen una despesa directa diària de 27 milions i el turisme representa un 14% del PIB de la ciutat. També destaca que "activitat turística segueix una evolució econòmica creixent" i que això marca "una tendència especialment important en coincidir amb una etapa de recessió a la ciutat i el país". La memòria subratlla que el PIB barceloní s'ha contret un 4,9% entre 2009 i 2013 i conclou que, en aquest context, "es confirma que el sector turístic juga un paper contra cíclic molt important a la ciutat".

CiU retreu a Colau els “greus perjudicis” d’una moratòria hotelera que no “comparteix ningú”

Sònia Recasens considera que el govern municipal s’equivoca en la “diagnosi” i critica el posicionament “demagògic i sectari” en relació al turisme

ACN Barcelona .- La portaveu adjunta del CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha destacat aquest dimecres que la pròrroga hotelera impulsada pel govern d’Ada Colau “perjudica greument la ciutat”. A través d'un comunicat, la regidora democristiana ha manifestat que aquesta decisió “no la comparteix ningú, ni els sectors econòmics, ni els veïns, ni els partits polítics”.
Recasens considera que des de l’inici del mandat, Barcelona en Comú s’ha equivocat en la “diagnosi” a causa del seu posicionament “demagògic, sectari i carregat de prejudicis”.
 
Des del principal partit de l’oposició, Recasens ha lamentat que ara s’ampliï la moratòria a dos anys, fet que demostra “les seves dificultats a trobar suport al seu nou pla”.
 
Finalment, la regidora de CiU ha insistit que la “política de gestos, amb contradiccions i rectificacions permanents” provoca “inseguretat jurídica” i planteja afectacions en la “creació d’ocupació”.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Synera fletxa Barcelona
17 de març de 2016, 19.32 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
17 de març de 2016, 10.15 h

Quan aprenguin a governar, Barna estarà perduda per tots quatre costats. S.O.S.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 de març de 2016, 09.46 h


Jo ho he dic moltes vegades.. NO ESTÀ PREPARADA PER UNA TASCA TAN IMPORTANT. I LA AMBICIÓ FA FER TONTERIES..


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
anna fletxa Barcelona
17 de març de 2016, 08.55 h

Veta ELS hotels, en català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
17 de març de 2016, 07.56 h


lLa gestora del poble, Mobby Dick, en acció. Lema: Molt cos, poc cap!:

1) Els turistes sempre VAN al centre: DOWN TOWN! O és que quan la Colau va a un hotel de l'extraradi Paris no es mou del "faubourg islàmic"?

2) El centre de BCN s'omple de turistes PRINCIPALMENT quan venen els HOTELS FLOTANTS: VAIXELLS i baixen 3.000 persones de cop del Port a les Rambles.

3) Els Hotels que es poden construir al Centre NO HI CAP TANTA GENT per la mida.

4) Als hotels de les afores només s'omplen als... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.