directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’ANC rebutja l’acord UE-Turquia i crida a la mobilització

L’Assemblea Nacional Catalana denuncia la vulneració de la legalitat comunitària en l’afer dels refugiats

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L’ANC ha denunciat a través d’un comunicat l’acord a què han arribat els governs dels Estats membres de la Unió Europea per netejar-se les mans amb l’afer dels refugiats refugiats. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont s’ha ofert directament a obrir les portes de Catalunya als refugiats, la qual cosa ha indignat el govern espanyol.

 

© FOTO: ACN


Carta del president al Comissionat europeu
Carta del president al Comissionat europeu

Comparteix
   


Etiquetes

L’organització independentista afirma que Catalunya no oblida les penúries que l’Estat espanyol va fer passar als seus ciutadans després de la Guerra Civil, una guerra que va obligar a l’exili massiu de gent que va fugir principalment a Mèxic i altres països de l’Amèrica central i del sud. Per aquesta raó, i per la solidaritat que sempre ha caracteritzat el Principat, l’ANC denuncia l’actitud de l’Unió Europea en el conflicte dels refugiats.

L’acord a què han arribat els Estats membres és vergonyós, la Unió pagarà a Turquia perquè es faci càrrec de la gent que vagi arribant, i també obrirà algunes vies de negociació per a la incorporació d’aquest país a la comunitat. Aquesta negociació que s’allunya de la moralitat, però també de la legalitat comunitària ja ha estat denunciada per múltiples organitzacions de caire social a nivell internacional.

Així, l’ANC, manifestant la seva solidaritat envers la famílies de refugiats que es juguen la vida empeses en molt casos per màfies “que ningú no combat”, demana als Estats membres que rectifiquen i s’uneix al clam internacional de protesta. Finalment fa una crida a la societat catalana a mobilitzar-se contra aquesta barbàrie implicant-se a fons per tal que les institucions, entitats i ajuntaments catalans desenvolupin i duguin a terme accions que facin possible l'acollida al nostre país.

Puigdemont indigna Espanya per adreçar-se directament al Comissionat responsable sobre afers migratoris

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va adreçar el 15 de març al Comissionat per la Migració, Afers interns i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos via carta. En la missiva, el president posava en coneixement del comissionat la tradició d’acollida del Principat, i es posava a disposició per acollir 4.500 refugiats, 1.800 directament i 600 gestionats directament per la Generalitat. Puigdemont posava Raül Romeva a disposició per avançar en aquesta matèria. Catalunya ha estat una terra que va haver de triar el trist camí de l’emigració després d’una cruenta guerra civil. La missiva, que no va passar per les mans de cap autoritat de l’Estat espanyol i es va adreçar directament al Comissionat, va indignar profundament un Estat espanyol en fase de desmembració.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
19 de març de 2016, 10.43 h

L'ACORD DE L'UE AMB TURQUIA AMB CLARA DICTADURA ÉS INDECENT / LA CATALUNYA ALLIBERADA, HAURÀ D'APORTAR IDEES PER FER DE LA UNIÓ EUROPEA, UNA REALITAT POLÍTICA DE DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA SOCIAL, ARA ÉS TAN IMPERFECTE, QUE CAL AJUSTAR-LA A LES LLEIS INTERNACIONALS DELS DRETS HUMANS (tothora traïts). LA SEVA FUNCIÓ FINANCERA I COMERCIAL NO ÉS SUFICIENT PER LA CIUTADANIA, QUE A VOLTES SÓN SÚBDITS, SOTMESOS A L'ESTAT ON PERTANYEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
ESBERZER fletxa Osona
19 de març de 2016, 10.31 h

CREC QUE S'HA S'APOIAR L'ACCOLIDA DE SIRIANS, PERÒ ABANS POTSER S'HAURIA DE FER FORA UNS QUANTS MILERS DE MARROQUINS QUE ESTAN INSTAL.LATS A CATALUNYA I QUE ESTAN VIVINT A L'ESQUENA DELS CATALANS, SI TREBALLEN ENVIEN ELS DINERS AL SEU PAÍA, I NOSALATRES A MANTENIR-LOS DEL TOT, I SI NO TREBALLEN, NO FOTEN BROT, I ELS ANEM PAGANT TOT, TOT I TOT.
SEGUR QUE ELS ISRIANS SERAN MÉS NORMALS I AGRAÏTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41

Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
19 de març de 2016, 08.49 h

A TOTES LAS BANDERAS DE EUROPA Penjades als ajuntaments tenen que porta EL LAZO NEGRO DE DOL Per les Victimes REFUGIADES MORTES Quels GOVERNS DE LA UNIO EUROPEA No fa res per salvarlos LUTO EUROPEO Per ELS REFUGIADOS Que moren en el seu cami cap ala LLIBERTAT ..Ara si es fesin Eleccions Europeas que poca gent aniria a Votar-les crec jo ..LA BANDERA EUROPEA DE DOL LUTO CRESPOR NEGRA JA A TOTS ELS AJUNTAMENTS .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Synera fletxa Barcelona
19 de març de 2016, 04.10 h

#38 Pigs amd piggies last supper.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Synera fletxa Barcelona
19 de març de 2016, 04.08 h

El PP i els seus pigs i piggies ens han anat prou bé.

Han desmembrat l'Estat espanyol, aquell que volien tan UNO. L'han plumat com a una gallina vella. Els seus representants ara hauran de beure les dues taces del brevatge amarg que han cuinat en una mena d'últim sopar d'acomiadament de CAT.

Bon profit pigs i piggies.

Adieu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de març de 2016, 22.42 h



#35 També jo ho veig així, Evarist. Abans he fet un comentari on he oblidat que, en efecte , sembla ser que alguns jihadistes ens estan introduint pel mig dels "refugiats" .

Abans havia dit , a #15 i a #25 :

Em sap molt de greu que les esquerres no enfoquin amb equitativitat i justícia el tema dels refugiats-emigrants, i malgrat que des dels meus ja molt llunyans 20 anys sempre he estat d'esquerres, vull recordar algunes coses que sovint sembla que no es tinguin en compte.

1.- No venen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
18 de març de 2016, 22.31 h


#3 Cocaïna ? ???

#11 El major cas de corrupció el de Pujol???

Estàs boig, Miguel Romualdo. Només dius mentida darrera mentida, tonteria darrera tonrteria.

I a més et vols fer el valent quan tots sabem que ets un CAGAT.

ETS UN FARSANT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
18 de març de 2016, 22.26 h


Als catalans exiliats de la guerra civil, els varen tancar a una platja i els deixaven morir de fred. Als sirians els hi donen tendes, mantes, menjar, i segons diuen entre ells hi ha algun jihadista. No sé si anem bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.