directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall aposta per tornar a convocar un referèndum perquè la ciutadania es pronunciï sobre l'Estatut retallat

Confirma que assistirà a la manifestació

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, considera que la sentència del TC espanyol 'desvirtua' els 'pactes polítics i ciutadans' dels quals va sorgir l'Estatut aprovat l'any 2006 sota el seu mandat. Per això, Maragall aposta per convocar un nou referèndum perquè 'el nostre vot va ser a favor d'un text i unes interpretacions'. 'Si es modifiquen, tenim el dret de tornar-ho a votar', afegeix. El president que va liderar el procés del nou Estatut, ha valorat la sentència de l'alt tribunal a través d'un comunicat en el qual confirma també la seva assistència a la manifestació ciutadana convocada per Òmnium Cultural en defensa de l'Estatut pel dissabte 10 de juliol.
pasqual maragall
Comparteix
   


Etiquetes
Maragall comença el breu comunicat fent una crítica a la lentitud del TC citant les paraules de Shakespeare de que 'els pitjors vicis de la humanitat són la lentitud de la justícia i la insolència de la Constitució'.

Recorda, tot seguit, que l'Estatut va ser aprovat primer pel Parlament de Catalunya, després, tot i incloure 'rebaixes substancials' pel Congrés i Senat espanyols i finalment 'referendat pel poble'. Segons Maragall, la sentència del TC que invalida 14 articles del text i sotmet a interpretació una vintena més, 'desvirtua els pactes polítics i socials' dels quals va sorgir el contingut de l'actual Estatut.

'El nostre vot va ser a favor d'un text i unes interpretacions. Si es modifiquen, tenim el dret de tornar-ho a votar. Sembla evident', afegeix. Maragall conclou les seves paraules fent una crida a la 'unitat de les forces polítiques i de la societat catalana' que en aquest moment considera 'imprescindible'.

Finalment, el president de l'Estatut confirma la seva assistència a la 'mobilització ciutadana que es convoqui' i anima a 'tota la ciutadania a fer-ho, de manera serena, però clara i contundent'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
30 de juny de 2010, 20.14 h

Ah!! I em deixava una altra cosa: Si de veritat la manifestació és per a la defensa de l'estatut, molt em temo, cosa que no desitjo, que la manifestació tindrà molt que desitjar en quant a la participació ciutadana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de juny de 2010, 20.10 h

Una altra cosa, i això ho dirigeixo als redactors d'aquest diari, ja que pel què sembla se m'ha fet fosc. Díeu que (SIC): "....confirma també la seva assistència a la manifestació ciutadana convocada per Òmnium Cultural en defensa de l'Estatut pel dissabte 10 de juliol." O jo vaig errat o ho tinc tot malentès. Jo em pensava que la manifestació que ha organitzat Omnium Cultural, no era per a defensar l'estatut, sinó per a defensar el nostre dret a decidir, o el què es igual el nostre d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de juny de 2010, 20.04 h

No sé què passa, però els ex-presidents quan deixen la feina parlen de coses, que mai durant la seva punyetera presidència, van tenir pebrots de portar a terme. En Pujol temps enrere ens eixordaba les orelles amb el tancament de caixes, i ara dies enrere, ens les regalava amb la dolça música de que l'únic pas era la independència. I ara ens surt aquest botifler sociata remenant la cua, com altres vegades que ha fet des de que el van defenestrar. Vagi-s'n Sr. Maragall. Vagi-s'en i reposi.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
//*// fletxa Països Catalans
29 de juny de 2010, 16.54 h

NO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.