directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La UB obre les seves portes per recollir les mostres de condol per l'accident de Freginals

Els consellers Munté, Romeva i Baiget signen en el llibre de condolences i traslladen a la comunitat universitària les mostres de solidaritat de la societat catalana

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Les portes de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) s'han obert aquest diumenge poc després de les sis de la tarda per rebre a tots aquells ciutadans que volien expressar el seu condol i suport als familiars i amics de les víctimes de l'accident de trànsit d'aquest matí a l'AP-7, a Freginals (Montsià). Les primeres hores d'obertura d'aquest espai han registrat poca afluència d'assistents, que han pogut signar en un llibre de condolences. 




Comparteix
   


Etiquetes
En representació del Govern s'han acostat fins a la UB el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el conseller d'Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència, Raül Romeva, i la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Neus Munté, qui ha volgut traslladar a la comunitat universitària i als afectats el "corrent enorme de solidaritat i suport" que la ciutadania ha fet arribar al Govern.

La jutgessa pren declaració a 23 de les víctimes de l'accident de Freginals i cita al conductor a declarar dilluns

Els forenses ja han fet les autòpsies a totes les finades però encara s'han de completar les identificacions

ACN Barcelona .- La jutgessa del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha pres declaració aquest diumenge a 23 de les víctimes de l'accident de Freginals, en el qual han mort 13 joves. Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la magistrada ha ofert als afectats formar part del procediment com a perjudicats i ha citat al conductor de l'autobús sinistrat a declarar aquest dilluns a les deu del matí. Durant aquest diumenge s'han fet les autòpsies dels 13 cadàvers però encara s'han de completar les seves identificacions. Les tasques d'aixecament dels cossos s'han acabat a dos quarts de dues de la tarda. La comissió judicial ha estat integrada per la jutgessa, el fiscal, la Lletrada de l'Administració de Justícia i diversos forenses.
Per l’envergadura de l’accident, s’ha activat el Protocol Judicial de Grans Catàstrofes, que posa a disposició del jutge encarregat de la investigació tots els recursos del seu partit judicial i dels partits més immediats amb independència de quin jutjat estiguin adscrits.
 
Precisament, en compliment d’aquest protocol, s’ha constituït aquesta tarda una comissió judicial amb diversos lletrats de l’administració judicial i funcionaris de diferents jutjats de Tortosa per a prendre declaració a les víctimes i oferir-los formar part del procediment com a perjudicades.
 
Segons el TSJC, el conductor de l’autobús ha estat sotmès a una prova de drogues i alcoholèmia i ha donat negatiu. La jutgessa l'ha citat a declarar dilluns a les deu del matí.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.