directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC burxa JxSí amb la moció de la CUP

La mesa del Parlament ha ajornat aquest dimarts el debat sobre l'admissió a tràmit de la moció de la CUP que insta a aplicar la resolució del 9-N.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN- Junts Pel Sí estudia què fer amb el text però de moment no hi ha una posició consensuada al respecte. Alguns es plantegen no admetre la moció a tràmit perquè reclama complir una declaració que està suspesa pel Tribunal Constitucional, però també hi ha partidaris de la tramitació.  Membres del grup majoritari estan molestos pel fet que la CUP tiri pel dret amb aquest text. Els cupaires, per la seva part, no tenen intenció de retirar la moció, que insta el Govern a elaborar en 30 dies un pla d'execució de tots els annexes de la declaració i demana al Parlament que reiteri la vigència i el contingut de la resolució, sense atendre el contingut de la sentència del TC.

Comparteix
   


Etiquetes
"És evident que hi ha una divergència en el full de ruta"

En aquest escenari, la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha demanat aquest dimarts a JxSí que digui públicament què pensa sobre la moció de la CUP. En declaracions als periodistes, Granados ha explicat que la mesa del Parlament ha decidit ajornar el debat sobre l'admissió a tràmit d'aquest text, però ha reclamat al grup majoritari que aclareixi quina és la seva posició. "Ho esperem amb delit", ha dit.
 En tot cas, ha constatat que en la interpel·lació que va precedir la presentació de la moció, ja es va poder veure que "no hi havia una coincidència" en el full de ruta dels parits independentistes. Els socialistes rebutgen que s'accepti aquesta moció perquè fa referència a un text que està anul·lat pel TC.
Granados ha insistit que la "via unilateral i la desobediència no porten enlloc", i ha dit que espera que la mesa "faci el que toca i no admeti a tràmit" la moció que ha presentat la CUP, que insta el Govern a elaborar en 30 dies un pla d'execució de tots els annexes de la declaració i demana al Parlament que reiteri la vigència i el contingut de la resolució, sense atendre el contingut de la sentència del TC.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
23 de març de 2016, 13.04 h

L'OPINIÓ DE LA CUP, TIRANT ENDAVANT QUOTIDIANAMENT LA DE JUNT pel SI, D'ESPERAR ELS 16 MESOS TAMBÉ, CAL CONCILIAR-LES I FER LES DUES POLÍTIQUES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
23 de març de 2016, 08.17 h

I als cardenals que casa a les abortistes qui els confessa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
22 de març de 2016, 16.49 h



#2 Els pederastes que no tenen l'ajut del CNI i del rei Juan Carlos, com va tenir Daniel Fino Galvan van a la presó . . .

( http://www.elespiadigital.com/index.php/noticias/politica/2601-ira-en-marruecos-la-truculenta-historia-del-pederasta-espanol-indultado-a-instancias-del-rey-juan-carlos- o ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
22 de març de 2016, 16.48 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de març de 2016, 15.44 h

Seis años y medio de prisión para el exprimer teniente de alcalde ERC de Cubelles por pederastia
Joan Rodríguez Serra abusó de tres adolescentes entre el 2007 y el 2010, uno de los cuales se suicidó al poco de declarar en el juzgado.

Un juzgado de Vilanova i la Geltrú ha condenado al exprimer teniente de alcalde de Cubelles (Garraf) Joan Rodríguez Serra (ERC) a seis años y medio de prisión por abusos sexuales a tres adolescentes entre el 2007 y el 2010. Rodríguez, que dirigía un cen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
22 de març de 2016, 15.24 h

VOLEN FER DESCARRILAR EL PROCÉS AQUESTS TRAÏDORS A CAT?

QUE S'HO FACIN MIRAR, SOBRE TOT QUAN PACTEN AMB CIUDADANOS


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.