directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 15:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP trosseja les acusacions de l'alcaldessa Colau en un comunicat dur

L’esquerra anticapitalista es mostra molt ofesa pels improperis que rep de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el seu llibre

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és la protagonista del llibre “Ada, la rebel·lió democràtica”, escrit per un periodista del Diari ARA. L’alcaldessa empra la publicació editorial –un recull d’entrevistes a la seva persona-, per donar la seva opinió sobre diversos temes, entre d’altres, una àmplia crítica a la CUP, a la que acusa de tenir tres regidors “que només munten el numeret”.

"Ada, la rebel·lió democràtica", el llibre de les entrevistes a l'alcaldessa
"Ada, la rebel·lió democràtica", el llibre de les entrevistes a l'alcaldessa

Comparteix
   


Etiquetes

En un comunicat de cinc punts, la CUP Capgirem Barcelona es despatxa a gust responent les acusacions de l’alcaldessa aparegudes al llibre “Ada, la rebel·lió democràtica”.

El ferm compromís amb els 50.000 votants

La CUP diu que ha arribat a les institucions per trencar amb el model postfranquista de la ciutat, de gestió capitalista. És per això que mantenen la seva línia de treball que respon als 50.000 votants que van obtenir a les passades eleccions municipals “No ens volem encorsetar ni ens volem veure condicionades per les pràctiques habituals a la institució, que aboquen a la desactivació del carrer i el silenciament del seu descontentament.” Els cupaires recorden que han votat favorablement allò que han cregut bo pel poble, i que han impulsat iniciatives que s’han aprovat al plenari, però que no s’ha dut a la pràctica per manca de voluntat política.

El xec en blanc que demana l’alcaldessa

La CUP considera que Ada Colau demana que els partits li signin un xec en blanc simplement perquè ella ve del món de l’activisme. L’esquerra independentista diu que “Hem demostrat ser els millors aliats per aquelles polítiques rupturistes, però com ja vam dir en campanya, ens enfrontarem a aquelles que vulguin perpetuar un model de ciutat continuista.”.

Els insults de l’alcaldessa no són un menyspreu als tres regidors, sinó a tota l’EI

La CUP denuncia que amb l’insult cap als tres regidors de la formació (“només munten el numeret”), s’està menyspreant les 13 assemblees locals de l’organització, que a la seva vegada apleguen centenars de militants i col·laboradors. “Un menyspreu, també, a tot el moviment de l’Esquerra Independentista, que uneix un miler de persones a la ciutat de Barcelona en la lluita contra el capitalisme, el patriarcat i l’Estat Espanyol, amb l’objectiu d’aconseguir una vida digna”.

La CUP ataca la suposada renovació de BComú, creada a l’ombra de les estructures d’ICV

La formació anticapitalista acusa Colau de no entendre la pluralitat de la seva organització, “molt allunyat dels personalismes i dels lideratges individuals, que a diferència d’altres, nosaltres no compartim”. L’alcaldessa diu en el llibre que si la CUP té representació és gràcies a David Fernández. Així, llença un atac dur contra Barcelona en Comú per la seva unió amb ICV:

“La CUP Capgirem Barcelona no va comptar amb les subvencions i préstecs demanats als bancs per Iniciativa per Catalunya per fer la campanya ni amb la seva estructura alliberada. No va contractar empreses de comunicació ni va tenir espais als blocs electorals. Va ser el treball col·lectiu de centenars de persones als carrers, la imaginació i la creativitat demostrades, l’alegria i l’esperança de canvi que es va transmetre i la referencialitat de l’Esquerra Independentista a les lluites de la ciutat el que ens va portar els bons resultats a les eleccions”.

Els anticapitalistes denuncien les contradiccions de l’alcaldessa

“emanem a Ada Colau que gestioni les contradiccions que li provoca el fet de ser alcaldessa dins de la seva formació i que no utilitzi la CUP Capgirem Barcelona com excusa per justificar-les. Som el que érem abans d’arribar a l’Ajuntament. Els que han canviat són els que aposten per reeditar el tripartit, pactant l’entrada al govern del PSC, responsable del model Marca Barcelona.”.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
AliBay fletxa Cornellà
24 de març de 2016, 16.06 h

I què en diuen ara els que van apostar per CSP a les eleccions escanyoles, com el Benet Salellas? Continuen sent tan amiguets com abans? O han obert definitivament els ulls i han madurat? Bé, madurar, referint-se a la CUP, ja sé que és difícil; millor diré escarmentar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de març de 2016, 12.54 h

LA BONA REFERÈNCIA ÉS PER A LA CUP / . ADA COLAU, EN LES ELECCIONS ESPANYOLES 20-D, VA FER PROGRAMA MÀRQUÈTING (ELLA, IGLESIAS, DOMÈNECH), VAN TIRAR L'ESQUER, DE QUE SERIEN GRUP AL CONGRÉS ESP. I EL BLUF DEL REFERÈNDUM, ENGANYIFES, DE LA POLÍTICA QUE HOM CONEIX DE QUARANTA ANYS. HA D'ANALITZAR EL QUE FAN 10 DIPUTATS DE PODEMOS A LA JUNTA DE CASTILLA-LEON, VOTANT AMB PP, PSOE, CIUDADANOS, EXIGINT A CATALUNYA EL RETORN DELS PAPERS DE SALAMANCA I D'ALTRES ATZAGAIADES NACIONALISTES QUE HAN ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
23 de març de 2016, 01.33 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
23 de març de 2016, 01.30 h

La balena Mobby Dick és un bluff


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Dark fletxa BCN
22 de març de 2016, 20.08 h

QUAN COLLONS PENSEU DESCONECTAR
D'UNA PUTA VEGADA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.