directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comencem a fer d’Estat

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La desgràcia, sempre a l’aguait, ens ha posat novament a prova. La bona reacció del president, del Govern català en el seu conjunt i de les delegacions exteriors han apropat Catalunya com mai a les pràctiques d’un Estat. Diuen que la gràcia dels primers anys de recuperació de la Generalitat va ser la de saber representar un nivell de poder que en cap cas es gaudia. O que per esdevenir independents hem d’aprendre abans a actuar amb independència. Aquests dies difícil molts ens hem sentit orgullosos i hem confirmat perquè lluitem per una República Catalana, lliure, fraternal i decent. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

AMBICIÓ. Està clar que l’Ada Colau vol arribar lluny. Hi té tot el dret. Aquesta setmana, la campanya de promoció d’un recull d’entrevistes a l’alcaldessa (“Ada, la rebel·lió democràtica”) publicat per Joan Serra, ens oferia un bon repertori de cops dedicats al líder de Podemos, Pablo Iglesias. Són dos galls en el mateix espai ideològic, però que es regalen una malfiança notable. Potser és per l’esperit stalinista que ha permès al professor liquidar al número tres del partit sense demanar l’opinió de ningú, en un exercici fulgurant de política des de baix; potser per l’èxit de Colau a l’hora de fagocitar les restes del comunisme més organitzat a Catalunya, mentre la IU de Garzón resisteix: els Comuns han integrat sense que ho sembli bona part de la mateixa gent que, d’Eulàlia Vintró a Imma Mayol, ha governat trenta anys la ciutat. I per tancar el cercle ara preparan el pacte amb el PSC.

ENCAUSAT. La fins fa no gaire gran veu de Societat Civil Catalana, acomboiada a tota hora pels mitjans dependentistes i no dependentistes, l’expresident de l’entitat Josep Ramon Bosch, anirà a judici sota l’acusació d’injúries. Les seves formes de pinxo l’han acabat perdent. Els greus insults que proferia des de l’anonimat a les xarxes socials van quedar al descobert i li van costar la fi de la seva rellevància pública. De ser rebut pel president del Govern espanyol a la Moncloa a seure als bancs dels acusats. Imagineu-vos què es diria des del dependentisme si un cas així s’hagués esdevingut a l’ANC. Entretant, aliè a qui realment insulta i degrada la convivència, Enric Millo acusava des del faristol del Parlament el vicepresident Junqueras de sembrar l’odi contra els qui pensen diferent, acusació que, com tothom sap, és un clàssic dels qui volen (ells, sí) sembrar l’odi contra els qui pensen diferent.
 
EXCLUSIÓ. La mort de mossèn Tronxo colpia la societat catalana encara a principis de setmana. Al seu funeral de dissabte a Berga hi assistien bona part de les principals autoritats del país, president i vicepresident inclosos. Als dos grans transatlàntics històrics/diplodocus de la premsa del país, “La Vanguardia” i “El Periódico”, però, la portada ignorava gairebé completament el traspàs d’una figura tan notable. Les edicions digitals de dissabte passat es limitaven a reproduir breus d’agència (de l’ACN, clar, sort que hi és) sobre la cerimònia de comiat. Res més. Pur tràmit. Sovint hem sentit a les seves plomes de referència parlar de manera més o menys directa de les greus exclusions que practica l’independentisme. Déu n’hi do, la voluntat d’ignorar la meitat del país que no els agrada. I així, passen els dies a la colònia, mentre nosaltres pensem com incloure’ls i ells com excloure’ns a base d’insults.
 
INCITACIÓ. El jutge del Tribunal d’Ordre Públic (blanquejat amb el nom d’Audiència Nacional) i ex-policia franquista Ismael Moreno ha encausat Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, per incitació a la sedició, un delicte desconegut des dels seus temps de servei al règim. El Regne d’Espanya sempre fent passes fermes cap a una democràcia modèlica, inclusiva i simpàtica. Des d’aquest espai de sedició només podem fer que repetir les mateixes paraules que l’han portat a l’empaperament, amb el prec que se’ns consideri còmplices del mateix delicte. Som-hi: “Deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, al que considerem mancat de legitimitat i competència”; “Desobediència, fa temps que la reclamem. Nosaltres hem dit que per fer la truita primer s’han de trencar els ous.” “Toma, Moreno” (aquesta darrera és meva).
 
INTENCIONADAMENT. El fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’oposa a l’arxivament de la causa contra el president Mas i les ex-conselleres Ortega i Rigau que han demanat les defenses. Considera que hi ha proves evidents (“sòlids indicis delictius”, tu!) de la intenció dels acusats de saltar-se la prohibició del Tribunal Constitucional d’organitzar una consulta sobre la independència. Sembla impossible que un simple procés participatiu, instrument modest de mobilització d’un moviment que reclama expressar-se políticament i decidir democràticament, pugui portar, a l’Europa occidental d’avui, a una persecució com la que cau sobre (amb el diputat Francesc Homs des del Suprem) els quatre polítics catalans. Sembla impossible, però el procés avança inexorablement cap a l’existència de presos polítics. Si acaba en condemna, no hi ha dubte, passarà a la història de l’estupidesa dels estats davant la reclamació de processos d’autodeterminació interns. Al Congrés dels Estats Units ja ho tenen clar.
 
INTOXICAR. El nou arquebisbe de Barcelona, l’aragonès catalanoparlant, del Matarranya, Juan José Omella, sembla un home ponderat, d’entesa. La seva entrada ha estat suau, això sí, potser massa desaparegut en el cas dels maristes de Sants. Als matins de TV3 afirmava que tot i que a Espanya es té una impressió molt generalitzada diferent, el cert és que l’experiència dels seus primers temps a Catalunya li ha mostrat que el procés sobiranista no provoca cap tensió social. Durant els darrers anys en particular, els mitjans espanyols han edificat maó a maó d’enguany i mentida una realitat paral·lela que els qui arriben al nostre país sense prejudicis desfan en un tres i no res. Amb sorpresa fins i tot. Entretant, una setmana més, per avalar-ho, el mateix Govern espanyol ha hagut de reconèixer que la inversió estrangera va créixer a Catalunya en gairebé 5.000 milions d’euros d’un 58%, mentre cau d’1,2 a Madrid.
 
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.

 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
BEJOTA fletxa bcn
2 d'abril de 2016, 12.26 h

La ingeniería barcelonesa Grupaby se lleva la sede a Madrid
RedacciónViernes, 1 de abril de 2016 - 00:00 1 min FOTO: CGGrupaby está especializada en la prestación de servicios globales en telecomunicaciones.La compañía, que tenía su cuartel general en Villassar, decide trasladarse para estar más cerca del grueso de su clientela

N.B."HEU " I NO "HAVEU" .SORRY !
# 21


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
BEJOTA fletxa bcn
28 de març de 2016, 17.21 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''.


N.B. HAVEU PERDUT LES QUATRE ELECCIONS (INCLÓS EL REF. 9-N) EN PLE "PROCÉS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
26 de març de 2016, 19.25 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
26 de març de 2016, 18.40 h

https://www.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw

Amb la independència, quants diners guanyaria Catalunya?

Fem un nou país, un país millor. La República catalana. Estat del benestar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 de març de 2016, 15.38 h

El Parlamento catalán cuesta más que el Congreso y el Senado juntos

El Parlamento catalán cuesta más que el Congreso y el Senado juntos

http://www.abc.es/espana/abci-parlamento-catalan-cuesta-mas-congreso-y-senado-juntos-201603260358_noticia.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
26 de març de 2016, 13.49 h




#16 Bé, bé, au, POBRE bejota, no t'ho prenguis tan malament, reony, que no passa res.


Al món diuen que n'hi ha alguns de fins i tot més rucs i obtusos que tu.


I si no fos així,, conforma't pensant que, tal com tu vares dir:



PATAIOTES PATATAIOTETON KAI PANTA PAPANATAIOTES (comentari 7 de http://www.directe.cat/noticia/441577/va... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JOTABE fletxa bcn
26 de març de 2016, 13.15 h

En una entrevista en Catalunya Ràdio, Malet ha asegurado que estas compañías, que emplean a más de un millón de personas, están preocupadas no solo porque muchas de ellas están instaladas en Catalunya para un mercado de 47 millones y no de 7 millones .CAMARA DE COMERCIO EUA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de març de 2016, 11.50 h





#13 Tu, Micaela Romualda, reina de les sodomites franquistes histèriqques i analfabetes : QUI VOLS QUE FACI CAS DE LES PPAPPANATADES que vomites com diarrees bucals, si tots recordem . . .


el teu comentari 41 "http://www.directe.cat/noticia/370728/el-tc-suspen-la-convocatoria-del-9n-i-la-llei-de-consultes-estemconvocats9n-dema19hajuntam", que ara repetiré aïllant una mica les vegades que vares dir "caroliGNO" per carolingio i "otomanos" (que eren turcs) per àrabs i dient que els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de març de 2016, 11.44 h



#9 Una somera anàlisi de les quatre carallades que dius, em porten a la inevitable conclusió de que avui no t'has pres la mitj ccopet d'ANIS EL MONO que et f delirar i veure nazis per tot arreu menys allà on entens un: davant del teu mirall quan t'hi mires.

No, avui mitj copet no. Avui,, veient la borratxera que tragines, al menys al menys t0has begut TRES copetes d'ANÍS EL MONO.


"ESU É DEMOCRASIA", dius, pobre neci ! ! ! !


Però . . . veiam Olga Cagarritoneses: QUÈ CARALL VOLS SA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de març de 2016, 11.37 h


20 ASOCIACIONES CONVOCAN A 20 PERROFLAUTAS SEPARATAS EN PALAFOLLS, CONTRA LA PROCESIÓN ORGANIZADA POR LA LEGION ........20 ASISTENTES CONTANDO PULGAS Y PIOJOS.

DICHA "MACROMANIFESTACION" FUE convocada por Joves per la Terra, CNT, CUP, RAS, Òmnium, Asamblea, ICV-EUiA, JERC, ERC, etc.....LO "MEJORCITO" DE LA TIERRA,O SEA TODA LA MORRALLA DE CATALUÑA ............A EXCEPCION DE PUIGDEMONT Y ROMEVA QUE NO ESTABAN PRESENTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.