directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El sector turístic es frega les mans aquesta Setmana Santa

L'ocupació per frega el 90% gràcies al bon temps i les últimes nevades

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La Setmana Santa 2016 està complint les expectatives i l'ocupació turística frega el 90% de mitjana gràcies a la meteorologia benigna i les últimes nevades. En general, el sector turístic català supera les xifres de l'any passat, especialment a les comarques de Lleida on s'ha registrat la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers 6 anys amb més de 75.000 visitants i 120.000 forfets venuts. A la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, el bon temps i les reserves d'última hora han ajudat també a vorejar la plena ocupació. Una situació similar a la Catalunya Central on s'ha superat el 90% d'ocupació durant els quatre dies festius de Setmana Santa i ja s'avancen reserves per a l'estiu. A Girona, l'èxit s'ha concentrat a les cases de turisme rural mentre que l'ocupació hotelera s'ha situat al 80% a la Costa Brava i al Pirineu. Finalment, la costa de Barcelona també s'ha beneficiat de la tendència positiva i s'espera superar el 85% d'ocupació tant al Garraf com al Maresme.
 
turistes, salou, setmana santa, vacances
Un grup de turistes amb equipatge a Salou.
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Setmana Santa de rècord a Lleida
 
Les comarques de Lleida han registrat la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants. A les zones pròximes a les estacions d'esquí s'ha penjat el cartell de complet gràcies a les nevades d'última hora que han permès als aficionats gaudir d'unes bones condicions de neu. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que fins aquest Dilluns de Pasqua s'arribarà als 120.000 forfets venuts entre l'esquí alpí i el nòrdic, 5.000 més dels previstos inicialment. A més, les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé han anunciat que allargaran la temporada una setmana més, fins el 10 d'abril. El final de la temporada hivernal també ha coincidit amb l'arrencada de la campanya d'esports d'aventura i el bon temps també ha convidat els turistes a gaudir de les activitats a l'aire lliure com el senderisme o la pràctica de la BTT. A les comarques de la plana les cases de turisme rural també han omplert un 95% de les places. Segons el Patronat, l'impacte econòmic que han deixat els visitants al territori supera els 30 milions d'euros.
 
Les reserves d'última hora beneficien la Costa Daurada i l'Ebre
 
Pel que fa als establiments turístics del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, que estaven pendents de les reserves d'última hora i la meteorologia, finalment han obtingut una bona xifra d'ocupació durant els dies festius de Setmana Santa. La cinquantena d'hotels de la Costa Daurada que han obert –un 60% del total - han superat el 95% d’ocupació i un 80% dels allotjaments turístics també han estat ocupats, en part gràcies a les reserves d'última hora. D’altra banda, els càmpings de la demarcació han aconseguit un 90% d’ocupació en bungalous i un 65% en parcel·les. Finalment, a les Terres de l'Ebre, els allotjaments rurals han aconseguit un 94% d'ocupació durant els quatre dies forts de Pasqua gràcies també en part a les reserves de darrer minut.
 
Reserves ja per a l'estiu a la Catalunya Central
 
Els establiments turístics de la Catalunya Central superen el 90% d'ocupació els dies festius de Setmana Santa, entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua, i ja registren reserves per a l'estiu. Les associacions del sector es mostren satisfetes, sobretot al Solsonès, on s'han millorat els resultats respecte l'any passat i s'han acabat omplint totes les cases de turisme rural. Els responsables dels allotjaments coincideixen que el fet que Setmana Santa s'escaigui enguany a mitjans de març ha afavorit el turisme d'interior i de muntanya en detriment de les destinacions de costa. La comarca del Berguedà és una de les que compta amb més cases rurals de tot Catalunya i Setmana Santa sol ser un moment bo, especialment els dies festius, de divendres a dilluns, on l'ocupació s'ha situat al voltant del 95%, segons l'Associació de Turisme Rural de la comarca.
 
I a les cases de turisme rural de l'Alta Anoia situen l'ocupació als dies festius al 90% i la resta de dies de la Setmana Santa al 70%. "Aquesta és una època estrella que sempre acabem omplint bastant però sí que aquest any hi ha hagut més demandes. hem hagut de contestar més mails dient que les cases estaven ocupades", ha explicat Mireia Beltran, presidenta de l'Associació per al desenvolupament de l'Alta Anoia.
 
Hotels al 80% a Girona i cases de turisme rural, plenes
 
Bones sensacions entre els empresaris del sector de l'hostaleria de les comarques gironines aquesta Setmana Santa. D'una banda, les cases de turisme rural han fregat el ple, sobretot durant el cap de setmana del 25 al 27 de març mentre que els hotels de la Costa Brava i el Pirineu gironí – Cerdanya, Ripollès i Garrotxa- han assolit ocupacions al voltant del 80%. No obstant això, s’ha de tenir en compte que només una part dels establiments hotelers de la costa gironina estaven oberts per aquestes dates. El bon temps ha ajudat a impulsar les reserves d’última hora i la gran majoria dels visitants que s’han apropat fins al territori gironí eren famílies o parelles de les comarques barcelonines, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona. De mitjana, els visitants han passat uns 2 o 3 dies al territori i el sector assenyala que han notat un increment de la despesa dels visitants en l'àmbit de la restauració.
 
Càmpings plens i bona ocupació hotelera a la costa de Barcelona 
 
La meteorologia ha acompanyat durant bona part de la Setmana Santa a la demarcació de Barcelona i això s'ha traduït amb càmpings plens i molt bona ocupació hotelera. "Pinta molt bé, Calella està molt animada", ha assenyalat la presidenta de l'Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, que ha recordat que la previsió era de fregar el 90% d'ocupació i superar la xifra del 85% del 2015. "No sabem encara si s'haurà superat, però", ha matisat Mallol. En total en aquest municipi hi ha una trentena d'establiments oberts –alguns obriran més endavant per a la temporada d'estiu– que han ofert més de 9.000 places d'allotjament. Pel que fa a càmpings, el pronòstic era de ratllar el 100% d'ocupació –especialment en bungalous- i la realitat ha estat bastant propera. "Les xifres són molt bones en bungalous, tant a la costa com a muntanya", ha valorat el president de l'Associació de Càmpings de les comarques de Barcelona, Francisco José Caballé.
 
82% d'ocupació a pisos turístics de Barcelona ciutat
 
Els apartaments turístics han complert el bon pronòstic a la ciutat de Barcelona i freguen el 82% d'ocupació aquesta Setmana Santa, per sobre del 78,5% que es va registrar en el mateix període de l'any anterior. "Es confirmen les expectatives. És una Setmana Santa millor que l'any passat", ha assenyalat a l'ACN el president de la patronal d'apartaments turístics Apartur, Enrique Alcántara. "Es confirma sobretot la recuperació del mercat espanyol i que el mercat europeu continua enviant moltes famílies a apartaments turístics", ha continuat Alcántara, que ha posat especial èmfasi en les bones xifres enguany de visitants provinents dels Estats Units o la Xina. "Són dos grans mercats que continuen forts, tant en Setmana Santa com en qualsevol data", ha puntualitzat el president d'Apartur, que aplega 9.600 places a Barcelona.
 
Pel que fa als hotels, la previsió –encara per confirmar- era de mantenir una ocupació del 75% en els dies de Setmana Santa per arribar fins al 80% durant el cap de setmana, segons el gremi d'hotels de Barcelona que presideix l'empresari Jordi Clos. I, finalment, pel que fa a les reserves de la plataforma Airbnb a la capital catalana es preveia un increment dels 14% de les reserves per part dels 9.200 amfitrions que formen part de la plataforma a Barcelona ciutat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
28 de març de 2016, 22.26 h


#9 De hecho, yo no lo sé donde estan esas cosas que dices, Aragoneses, pero tengo una idea de donde deberias buscarlas

Por que no las buscas entre las sábanas sucias de esperma de las habitaciones del puticlú donde se prostituye tu mamá?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
patates a patades fletxa patades de patates
28 de març de 2016, 18.55 h

#11 imbecil rata de clavegueram borratxo estupit podrit


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
28 de març de 2016, 18.42 h

#10 MARCA REGION CATALAMA

EL BARÇA YA PRESUME DE LA LIGA AUN NO GANADA Y ESCONDE LA VENTAJA DEL PSG EN LA LIGA FRANCESA

ESOS SON LOS VALORES QUE EL MUNDO VE JUNTO A LAS EVASIONES FISCALES DE MESI,MASCHERANO,, LAS MULTAS Y SANCIONES DE LA FIFA, LOS PRESIS EN LOS JZGADOS,ETC.ETC. SI ES VERDAD , ES MES QUE UN CLUB ES UNA SOCIEDAD MAFIOSA.

El Barcelona cuenta mal y ningunea a la Liga francesa
La cuenta oficial de Twitter del club azulgrana comete un tremendo error al intentar presumir de dista... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
sidral monumental fletxa sidral sideral
28 de març de 2016, 18.20 h

#9 idiota mamarratxo drogat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
28 de març de 2016, 18.11 h

El referèndum torna al primer pla
La consulta irromp en el debat sobre el full de ruta mentre es resol el pols per la investidura a Madrid

http://www.ara.cat/politica/referendum-torna-al-pla_0_1548445162.html

¡DONDE ESTA LA DUI Y LA DESCONEXION A 18 MESES?


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
sidral monumental fletxa sidral sideral
28 de març de 2016, 18.10 h

#7 borratxo, tu no cal que hi vagis, no ets catala


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
28 de març de 2016, 14.54 h

Marta Casals: “Cada català ha d’anar un cop a la vida al Museu Pau Casals”
Entrevista a la vídua d'un dels catalans més universals

http://www.ara.cat/suplements/diumenge/catala-danar-Museu-Pau-Casals_0_1547845204.html

COMO LOS MOROS A LA MECA. LO QUE NO DICE ESTA PAJARA ES QUE PORCENTAJE SE LLEVA ELLA DE LA CARISIMA ENTRADA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
28 de març de 2016, 11.35 h




#4
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


QUATRE PERLES QUE DEMOSTREN EL NIVELL CULTURAL DEPRIMIT DE LA PALURDA HISPÀNICA OLGA CAGARRITONESES 


########################################################################


QUAN VA ESCRIURE . . . 


" ACIENDA" sense hac (comentari 19 de http://www.directe.cat/noticia/352704/rajoy-es-fa-lorni-amb-la-tercera-via - comentaris ) . . .


. . . o "coHartar" amb hac intercalada, al comentari 65 de (http://www.di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
el gat ensinistrat fletxa gat-emala hahaha
28 de març de 2016, 11.17 h

#4 rata fastigosa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
28 de març de 2016, 10.27 h

#2 HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH

TIPICA REACCION NAZISTA. ECHAR LA CULPA A MADRIT DE SU INCOMPETENCIA.

PERO, QUERIDO NAZI, DE VERDAD, POR UN SOLO MOMENTO, TE HA CREIDO QUE EL CNI PUEDA SABER QUE EXISTES Y AUN ASI DEDICARTE UN SEGUNDO DE SU TIEMPO

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHU

QUERIDO COMISARIO POLITICO DEL PANFLETO.

LE RUEGO NO BORRE NUNCA EL COMENTARIO # 2 DEL NAZI QUE DICE SER DE FIGURAS PARA QUE NOS PODAMOS REIR UNOS CUANTOS MESES.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.