directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

El Museu Olímpic ja duu el nom de Samaranch

Hereu va rebatejar-lo dilluns en honor al falangista mort

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El terratrèmol informatiu provocat per la sentència de l'Estatut d'aquest dilluns ha amagat moltes informacions. Una d'elles és el rebateig oficial del Museu Olímpic de Barcelona com a Museu Olímpic i de l'Esport Juan Antonio Samaranch, en honor al falangista expresident del COI, mort ara fa uns mesos. L'alcalde Hereu reinaugurava aquest dilluns el Museu, després que la Fundació Barcelona Olímpica que gestiona el llegat dels Jocs accedís al canvi de nom. Cal recordar que a la junta de la Fundació s'hi troben il·lustres anticatalans com Alejandro Blanco, president del COE, Jaime Lissavetzky, màxim responsable de la persecució mundial de les seleccions catalanes o el regidor d'Esports de Barcelona, el socialista Pere Alcober, màxim responsable dels obstacles a la selecció catalana de rugbi per impedir que competís a l'estadi Lluís Companys.
museu olímpic samaranch
Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde Hereu va anunciar, en ocasió de la mort del falangista i delegado de Deportes del règim franquista, Juan Antonio Samaranch, que havia demanat 'a tots els components de la Fundació Olímpica' que s'acordés el rebateig del museu.

Cal recordar que la Fundació Barcelona Olímpica, que a petició d'Hereu ha imposat el nom de Samaranch al Museu, manté com a secretari de la institució a Raimon Bergós i Civit, expert en fundacions i investigat pel cas Millet, on hauria ajudat Jordi Montull a desviar l'atenció d'Hisenda i amagar aquelles factures que serien injustificables. A més entre la cúpula directiva de la fundació olímpica que homenatjarà Samaranch s'hi compten polítics espanyols com Alejandro Blanco o Jaime Lissavetzky, coneguts per les seves constants traves i persecucions a les seleccions esportives catalanes.

A més de les sospites d'irregularitats fiscals sobre Bergós, la Fundació Barcelona Olímpica és un reducte de personalitats de coneguda trajectòria anticatalana. Als vicepresidents Blanco i Lissavetzky cal afegir-hi el president de la Fundació Barcelona Olímpica, Pere Alcober i Solanas, actual regidor d’esport de l’Ajuntament de Barcelona.

Alcober és el responsable de la cessió gratuïta del Palauet de la Font del Gat a la selecció espanyola de Tennis, així com de donar llum verda a l'organització de la Copa Davis, que va costar al consistori dos milions d'euros. El regidor socialista també serà recordat per intentar impedir que la selecció catalana de rugbi jugués a l'estadi Lluís Company, segons va denunciar el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions, Sergi Blàzquez.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Som i serem fletxa Tordera
13 de juliol de 2010, 21.38 h

Es una vergonya que l`estadi olímpic de BCN porti el nom d`un feixista i col.laborador del règim de Franco. Es un insult a Catalunya. Es com si a Alemanya li posen a un estadi olímpic el nom de (per exemple) "Rudolf Hess", o "Joseph Mengele". Que ningú es deixi enganyar, Samaranch va formar part de la repressió franquista a Catalunya. No es mereix cap mena d`honor ni res semblant. AQUÍ NO HI HA DEMOCRÀCIA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de juny de 2010, 11.00 h

Una prova més dels taups que parlava en un dels articles anterior. Els taups verinosos, feixistes i nazis, com són l'Hereu i tots els sociates i perquè no, algun convergent, han fet una molt bona feina. Nois, ens ho hem de fer mirar. Si ara això va així, imagineu-vos com anirà quan es desplegui completament l'estatut "constitucional" que els mal nascuts jutges i polítics de la caverna ens han legat. I compte, vull dir que aneu en compte, perquè podeu trobar-vos que un dia quan us despert... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
30 de juny de 2010, 08.22 h

LA PUTA QUE ELS VA PARIR. FEIXISTES DE MERDA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.