directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sánchez ofereix a Iglesias cadires a l’executiu a canvi de renunciar al referèndum de Catalunya

Demanarà a Iglesias que prioritzi "l'agenda social" sobre qüestions com "l'autodeterminació" de Catalunya i assegura que està obert a incloure representants de Podemos dins del Govern espanyol

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN- El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimarts que encara veu "opcions" per construir un govern "transversal" amb Podem i Ciudadanos i ha apuntat que a hores d'ara no descarta "cap fórmula" sobre la seva composició: "No em tanco a que hi hagi representants de Podem i Ciudadanos dins del govern", ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser a 24 hores vista de la reunió que mantindrà aquest dimecres amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. Segons ha avançat, a aquesta reunió recordarà a Iglesias que "ja no hi ha massa marge d'error" i li demanarà que prioritzi "l'agenda social" per sobre de qüestions com "l'autodeterminació" de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
"L'acord amb Ciudadanos és condició sine qua non”

"En temps extraordinaris calen mesures extraordinàries" i "el millor és un govern transversal on hi hagi representades totes les forces polítiques del canvi", ha sentenciat Pedro Sánchez preguntat sobre quin ha de ser, al seu entendre, el disseny de l'executiu que pretén construir amb els vots de Podemos i de Ciudadanos.

El líder del PSOE ha insistit en la necessitat de mantenir l'acord amb Ciudadanos i afegir-hi Podemos tot recordant que la seva formació i la de Pablo Iglesias "no sumen" al Congrés i que, per tant, "Ciudadanos és necessari per a l'acord del canvi". Segons Sánchez "l'acord amb Ciudadanos és condició sine qua non" per poder formar govern.

En aquest sentit ha advertit Podemos que "no ens podem permetre unes noves eleccions i Espanya necessita un govern". "Tenim un mes per davant per materialitzar aquest govern transversal" i "ja no hi ha massa marge per a l'error", ha dit.

Per aquest motiu ha avançat que a la reunió d'aquest dimecres amb Iglesias serà "molt franc" i insistirà que "no té sentit" seguir amb una situació bloquejada. Segons Sánchez parlaran "de polítiques" i sobre l'agenda contra la "desigualtat" que comparteixen, i li demanarà que prioritzi "l'agenda social" per sobre qüestions com "l'autodeterminació" de Catalunya.
 
No mareja la perdiu
 
El líder dels socialistes també ha negat que la societat espanyola hagi perdut 100 dies per a la formació de govern fruit de la seva decisió de sotmetre's a la investidura i ha defensat també l'acord amb Ciudadanos per "exemplificar una forma nova de fer política a Espanya" on dos partits ideològicament diferents s'entenen per fer fora el PP de les institucions. "No estic marejant la perdiu. Sóc un polític que ha demostrat que fa el que diu", ha sentenciat.
 
Endarrereix el Congrés del PSOE "per coherència"
 
També ha negat que endarrereixi el Congrés del PSOE per por a competir amb Susana Díaz i ha apuntat que ho fa per "coherència" i per "responsabilitat" perquè "primer és el govern d'Espanya i després el del PSOE".
 
Segons Sánchez, el congrés d'un partit demana tranquil·litat i amb aquesta decisió està fent "un favor als militants que volen presentar-se a aquest congrés" perquè la formació del govern espanyol i el del PSOE "no es barrejaran" i "parlarem d'idees, propostes i no de persones".
 
No renunciarà al lideratge del PSOE
 
En aquest marc ha avançat que si no aconsegueix formar govern no es plantejarà no presentar-se al càrrec de secretari general. Ha recordat que "porta menys de dos anys al càrrec". "És veritat que el PSOE ha tingut uns resultats millorables", ha dit, però segons Sánchez és perquè el mapa polític ha canviat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
30 de març de 2016, 21.24 h

Aquest Sänchez és encara més enemic de Catalunya que en Rajoy. Ja és dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa bcn
29 de març de 2016, 15.37 h

A la política espanyola la capacitat per a trobar punts en comú és com un objectiu impossible d' assolir. Fins i tot per retenir per la força Catalunya dins Espanya tenen discrepàncies. 100 dies de les eleccions i encara sense govern.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2016/03/els-compi-yoquis-de-la-politica.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
29 de març de 2016, 13.46 h

el asaltapiscinas en su linea de inventarse noticias para agitar la jauria nazionalista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Olotí fletxa Olot
29 de març de 2016, 11.51 h

Podeu fer el que volgueu. Tant ens fa. Nosaltres marxem. O és que no us heu adonat encara?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
29 de març de 2016, 11.48 h

L'esperit anti-democràtic del dinàstic PSOE, un partit que ja no és d'esquerres, oferint cadires a canvi de renunciar a la llibertat i a la democràcia.

A Al Andalús són a l'època de Felip II


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.