directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras demana que no especuli sobre un possible 'no' de la CUP als pressupostos

El vicepresident del Govern considera que, en qualsevol escenari, seria millor aprovar uns comptes que no mantenir la pròrroga pressupostària

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, demana que no s'especuli sobre la hipòtesi que la CUP acabarà rebutjant els de la Generalitat. En una entrevista a l'ACN Junqueras reclama que "tothom" sigui "rigorós i seriós". "La nostra feina és gestionar la realitat, no inventar-nos escenaris de futur que no existeixen", explica sense citar ningú en concret i assegurant que respecta totes les opinions expressades les darreres setmanes. Una d'aquestes és la que va fer pública l'expresident de la Generalitat Artur Mas, que creu que un 'no' de la CUP als pressupostos significaria el final de la legislatura. "La literatura és un noble art, però estem aquí per intentar que les matemàtiques responguin a les necessitats socials i econòmiques dels ciutadans", subratlla. Segons ell, aprovar uns nous comptes seria sempre més beneficiós que no pas prorrogar els de l'any passat.

Comparteix
   


Etiquetes
"Ens agradaria que tothom s'esforcés en trobar les fórmules pressupostàries adequades per fer el millor servei a la ciutadania", insisteix. Junqueras no descarta cap escenari –fins i tot haver de continuar amb la pròrroga pressupostària durant tot l'any-, però remarca que disposar d'uns nous comptes seria beneficiós per a la societat catalana. "Treballem per uns nous pressupostos i és evident que la nostra prioritat és obtenir el suport de la CUP", reconeix.
El titular d'Economia s'ha compromès a presentar els pressupostos "més realistes possibles". Uns comptes "que responguin a les necessitats dels ciutadans i que siguin plenament aplicables". En tot cas, ha reconegut que fins que els recursos del Govern siguin equiparables a l'esforç fiscal que fan els ciutadans catalans, els problemes de finançament seran importants. La independència és, en aquest sentit, la única recepta que Junqueras veu adient per superar els problemes econòmics estructurals de la Generalitat.
 
Tot i les indicacions en contra del ministeri d'Hisenda, el projecte que presentarà al maig el departament d'Economia contindrà un increment de la despesa, almenys en el volum necessari per incloure-hi el pla de xoc social. Junqueras ha destacat l'increment d'ingressos previst per la major recaptació impositiva i per les aportacions del sistema de finançament (un cop l'economia catalana i espanyola comencen a créixer), però ha recordat que l'efecte es perdrà en bona part per la reducció del sostre de dèficit al 0,3%. Per cobrir la diferència, el vicepresident del Govern no ha volgut confirmar en quines partides pensa, un cop sembla que els impostos de successions, de patrimoni i el tram autonòmic de l'IRPF o no es tocaran o es tocaran de forma poc rellevant.
 
La generalitat valenciana ha optat, per exemple, per incloure una partida de 1.300 milions d'euros en concepte d'una hipotètica reforma del model de finançament, quan ni tan sols se n'ha abordat la negociació a nivell estatal. El conseller Andreu Mas-Colell va optar per quadrar els comptes del 2015 –aprovats per CiU i ERC- incloent-hi els impagaments de la disposició addicional tercera o recollint l'impost de dipòsits bancaris, que estava suspès pel Tribunal Constitucional. Junqueras es limita a dir que intentarà fer els pressupostos "més realistes possibles" i no avança en quins mecanismes pensa la Generalitat per eixugar la diferència entre ingressos i despeses, que en alguna ocasió el mateix Junqueras ha xifrat al voltant dels 2.000 milions d'euros.
 
El conseller d'Economia i Hisenda també ha explicat que els tipus d'interès que haurà de suportar la Generalitat el 2016 es reduiran, fet que permetrà incrementar els recursos disponibles. Ha tornat a reclamar, però, que l'Estat faci un exercici de responsabilitat amb Catalunya i redueixi els interessos del Fons de Liquiditat Autonòmica(FLA), que el 2016 estan en el 0,834%. A banda del dèficit fiscal estructural que pateix Catalunya, Junqueras ha assenyalat als incompliments de l'Estat com els principals causants que el Govern hagi de recórrer any rere any al FLA per obtenir liquiditat.
 
"Si l'Estat complís amb les obligacions que ell mateix reconeix, nosaltres no estaríem en una situació de dificultat financera", apunta. "Si el tipus d'interès estigués en el 0% ens estalviaríem uns 380 milions d'euros aquest any", subratlla en relació al pagament d'interessos acumulats del FLA que la Generalitat deu des del 2012.
 
ERC, un partit d'independentistes
 
Més enllà de la tasca al capdavant de la conselleria d'Economia, Junqueras també és el màxim dirigent d'ERC. "Un partit ple de gent honesta i convençuda que la independència és un dret i una necessitat dels ciutadans de Catalunya". El president dels republicans està convençut que al seu partit els militants "no tenen cap dubte respecte a la independència. Mai. Ni un dubte. Ni el més mínim dubte", recalca.
 
D'aquesta manera es posiciona quan se li pregunta si a Esquerra hi cap la gent que defensa el dret a decidir però no la independència. Junqueras marca diferència, doncs, amb l'opinió dels dirigents de CDC. Tant el president dels convergents, Artur Mas, com el coordinador general fins fa dos mesos, Josep Rull, opinen que CDC no és un partit independentista sinó sobiranista on hi cap tota la gent que defensa un referèndum d'independència, tant els del 'sí' com els del 'no'.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Dex fletxa Bcn
3 d'abril de 2016, 20.57 h

A veure si espavilem, cony
//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
3 d'abril de 2016, 19.40 h

TRAS LA CONFERÈNCIA DE SEVILLA, COTARELO DIXIT (Ull!: no és català, és preclar):

"En una tertulia en RAC1 en Cataluña se nos preguntó a Suso de Toro, Ramón Lobo y a mí si España/Castilla podía reformarse, si era reformable. Mi respuesta, que tengo muy pensada, desde hace muchos años, es que no, de ningún modo precisamente porque España surge como Estado en la Edad Moderna en lucha contra la Reforma. La identidad de España, coincidente por la fuerza de las armas con la de Castilla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Camilo Camelo Camello fletxa ayayayaylolailolailópolis , Caspañistán INFERIOR
3 d'abril de 2016, 19.28 h










#13 EN DECUBITO SUPINO O EN PRONO,


ARAGONESES,


CUANDO BEBE ANÍS "EL MONO"



VA HACIENDO ESES,



Y AUNQUE BEBER ALCOHOL


NO LE MOLA,



CUANDO CANTA EL CARALSOL



EL CULO SE LE HACE . . . P E S I C O L A A A A ! ! ! ! !










HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! . . .








Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
A Catalunya nomes el catala llengua oficial fletxa El catala unica llengua oficial a Catalunya
3 d'abril de 2016, 18.56 h

#13 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 d'abril de 2016, 17.46 h

#12 HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH

TIPICA REACCION NAZISTA. ECHAR LA CULPA A MADRIT DE SU INCOMPETENCIA.

PERO, QUERIDO NAZI, DE VERDAD, POR UN SOLO MOMENTO, TE HA CREIDO QUE EL CNI PUEDA SABER QUE EXISTES Y AUN ASI DEDICARTE UN SEGUNDO DE SU TIEMPO

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHU

QUERIDO COMISARIO POLITICO DEL PANFLETO.

LE RUEGO NO BORRE NUNCA EL COMENTARIO # 2 DEL NAZI QUE DICE SER DE FIGUERAS PARA QUE NOS PODAMOS REIR UNOS CUANTOS MESE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
3 d'abril de 2016, 15.11 h

#2 i cap funciona tan malament com l 'Estat espanyol, a nivell de Botswana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
3 d'abril de 2016, 13.01 h

#5


MENJATITES BEJOTA O LES TITES ES MENJARAN AL BEJOTA


La Xina aposta per la inversió a Catalunya com a porta d'entrada a Europa.
el Port de Barcelona clau per oobrir portes a Europa, Orient Mitja, Àfrica i
Llatinoamerica.


TODO POR LA NAPIA
ARRIBA EL J.SEBASTIAN ELCOCA
BUQUE INSÍGNIA DE ESPATRAÑA



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
CATALUNYA TRIOMFANT fletxa TORNARÀ A SER RICA I PLENA ! ! * ! !
3 d'abril de 2016, 12.55 h



Tenen poca imaginació aquest esPANOLIS pancastellanistes. Repeteixen una i mil vegades els mateixos arguments: que quedarem fora de l’UE, que hi haurà empreses que marxaran (els anys 80 en varen començar a marxar moltes cap a països amb la mà d’obra barata i desorganitzada, no sols de Catalunya sinó de tota Europa)



Nosaltres, per justificar la INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA en tenim molts més, d’arguments:


1- perquè així ho vol LA GRAN MAJORIA del poble català

2- perquè e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'abril de 2016, 12.50 h





El DRET A L'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES VA SER RECOLLIT EN LA CARTA DE LES NACIONS UNIDES DE 1951


LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES DE 1970 TORNA A RECONÈIXER AQUEST DRET



FINALMENT, EN 1976 ENTRA EN VIGOR EL PACTE INTERNACIONAL DELS DRETS CIVILS I POLÍTICS QUE HA ESTAT RATIFICAT PER 160 ESTATS.



Entre d'altres, cal esmentar els següents paràgrafs:


" Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
3 d'abril de 2016, 12.48 h




#5 POBRE bejota, pobre tarat subnormal: com vols que ningú et cregui a tu, que repeties com un COTORRA HISTÈRICA una frase que Otto von Bismarck NO VA DIR MAI !!!!


Per cert, Bismarck així, amb "ck", que tu no sabies ni escriure correctament, patata idiota !!!


Tu, que et dirigies en ... GREC CLASSIC !!!! a Iannis Varoufakis, i al cim mal escrit !!!1



PATAIOTES PATATAIOTETON KAI PANTA PAPANATAIOTES !!!!




HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.