directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta presenta divendres el partit 'Democràcia Catalana'

Segons han confirmat fonts properes al president blaugrana sortint · Es manté la possibilitat d'una aliança amb Reagrupament

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L'encara president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ultima aquests dies el seu pas a la política i, si no hi ha cap contratemps de darrera hora, té previst anunciar aquest divendres que concorrerà a les eleccions de la tardor. Segons ha pogut saber directe!cat de l'ACN i fonts pròximes al president blaugrana sortint, Laporta ha fundat el partit 'Democràcia Catalana', marca amb què vol concórrer a les eleccions, i es manté la possibilitat d'articular una entesa amb l'associació Reagrupament de Joan Carretero. Segons les mateixes fonts, el nou partit quedarà registrat oficialment aquesta setmana. D'aquesta manera, Laporta confirmaria el seu pas a la política sense ser president del Barça, com havia compromès.

Comparteix
   


Etiquetes
Si bé el partit 'Democràcia Catalana' encara no figura al registre de partits del Ministeri d'Interior, les fonts consultades per l'ACN han afirmat que els tràmits per registrar-lo oficialment estan ja en marxa i quedaran enllestits aquesta mateixa setmana. Laporta ultima els detalls del seu salt a la política just la setmana en què cedirà el relleu a la Presidència del Barça al seu successor, Sandro Rosell, que assumirà el càrrec dijous.

De confirmar-se, l'anunci de Laporta es produirà la mateixa setmana que el Tribunal Constitucional (TC) ha sentenciat l'Estatut. Laporta, que els darrers mesos no ha amagat els seus anhels sobiranistes, ha considerat 'inacceptable' una sentència que 'retalla els drets i llibertats' i és un 'atemptat a la dignitat' dels catalans.

El president blaugrana ha mantingut l'últim any la incògnita sobre el seu salt a la política i si, en cas de fer-lo, seria de la mà de Reagrupament. Les fonts consultades afirmen que el partit de Laporta té plena sintonia amb l'associació que lidera Joan Carretero.

Caldrà veure, però, com s'articula la col·laboració entre Laporta i Carretero. L'exconseller ja va deixar clar que si Laporta no es presenta amb Reagrupament, Reagrupament donarà suport al partit de Laporta, de manera que tot apunta a una candidatura conjunta.

Conflueixen els calendaris de Laporta i Carretero

Anunciant el seu salt a la política aquesta setmana, els calendaris de Laporta i de Reagrupament conflueixen. L'associació de Joan Carretero ha convocat la seva tercera assemblea nacional pel dissabte 10 de juliol, la mateixa data de la manifestació unitària de rebuig a la sentència de l'Estatut convocada per Òmnium.

En la segona assemblea de Reagrupament del març, ja hi va participar Joan Laporta, que després de reivindicar la necessitat d'una candidatura independentista transversal, va donar per fet que si feia el pas a la política, el faria amb Reagrupament.

En la seva tercera assemblea, Reagrupament ha d'aprovar les llistes amb què vol concórrer a les eleccions. Reagrupament vol poder nomenar Laporta primer candidat per Barcelona, de manera que Carretero encapçalaria la llista de Girona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
josep maria fletxa santa margarida de montbui
30 de juny de 2010, 19.04 h

lapota president
independencia


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
30 de juny de 2010, 16.55 h

#13 Noi, potser que et moderis, ja et sembles a aquell fatxa castellà que de tant en tant córre per aquests fòrums. Si jo fos en Laporta, o un altre president d'un partit qualsevol, de mal educats com tu, no en voldria. Això no li fa cap bé a en Laporta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
30 de juny de 2010, 16.51 h

#12 Laporta, pare nostre que esteu en cel, santificat sia els vostre sant nom etc. etc. etc. etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pep fletxa Barcelona
30 de juny de 2010, 14.22 h

Ja veureu el programa... Deixeu temps a què es constitueixi. Està molt treballat. Molt més que d'altres...! Endavant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
30 de juny de 2010, 12.18 h

#1 Sempre i des de fa temps, que vinc manifestant en aquest diari que esperàveu aquest senyor com el mesies, sense ni tan sols saber quin era el seu programa electoral i molt menys encara el seu ideari. I continuo pensant, davant d ls comentaris que veig a l'article, que moltes de les coses que s'hi diuen, molts sea les hauran d'empassar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
pasbort fletxa Vila-real
30 de juny de 2010, 10.31 h

FINS UN JUTGES...

S´atreveixen a tractar-nos d´ESCLAUS!! es que ho som, al teu VOT està deixer-ro d´èsser, uns poden ser d´ETA uns altres d´ESCLAVISTES, no siguis per favor ni d´uns ni dels altres, pasat a VOTAR REAGRUPAMENT=LLIBERTAT. ho ens voldràs que continuem ESCLAUS!!.- VOS decidireu si VOTEU a favor nostre o contra nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi-80 fletxa València
30 de juny de 2010, 10.05 h

La dreta que es puja a l'onada independentista (provocada, és clar, per l'esquerra nacional en general i ERC en particular) no pot fer cap altra cosa que aquest espectacle d'especulacions calculades i messianismes desfasats. Quan passen uns mesos, veurem tots aquests moviments dels convergents rebels amb perspectiva després de la fi d'aquesta tragicomèdia unilateral-transversal-messianista i el temps haja posat cadascú al seu lloc, i el d'aquests serà el C/ de Còrsega.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
JORDI fletxa ALT EMPORDÀ
30 de juny de 2010, 09.57 h

JOAN , CATALUNYA ET NECESSITA. FROÇA I ENDEVANT !!. VISCA CATALUNYA. !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
30 de juny de 2010, 09.51 h

Gràcies Jan!!! Ciu amb 23 anys i ERC amb 7 anys més no se n'han sortit, i fins i tot amb la involutiva sentència del TC estem igual que amb l'estatut del 1979. Aquests partits només pensen amb gestionar l'autonomisme i actuen amb clau electoral buscant el tacticisme i la menjadora. Prou!!
Amb Jan Laporta i Carretero s'obre l'esperança i la il·lusió. Candidatura independentista transversal ja!!!!
No és cert el que es diu que dividirà l'independentisme, ja quela majoria de votants d'aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
30 de juny de 2010, 09.07 h

Ara és el moment !
Amb la mala llet que han gastat tots aquests anys els espanyols vers els catalans. Amb la CRISI econòmica que SOLS es pot arreglar amb la INDEPENDENCIA DELS PPCC. Sols ens calen VALENTS i LIDERS (com CARRETERO, LAPORTA, ....)i cadascú de nosaltres.
Tots units (no hi han ni dretes ni esquerres, ni treballadors, ni empressaris, ni sexes, ni rics ni pobres, ni llengues, ni colors) tots JUNTS i UNITS amb UNA FORTA CANDIDATURA cap a la proclamació el 2010 o el 2011 de la INDEP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.