directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya Sí que es Pot s’apunta a les tesis de Societat Civil Catalana

Rabell assegura que el manifest sobre la llengua del Grup Koiné és perillós perquè “soscava la cohesió” de la societat catalana.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, durant la sessió de control al Parlament ha qualificat el manifest Koiné de "racista i fonamentalista cultural"  i ha afirmat, com va fer Societat Civil Catalana al seu dia, que el document “posa en qüestió elements fonamentals de la convivència al país que han donat cohesió en les darreres dècades” i ha afegit que el manifest és “perillós” perquè és un element que “soscava la cohesió” de la societat catalana.
“És el primer cop que dins el sobiranisme apareix una posició racista, fonamentalista cultural, que és un reflex invertit de la pressió a la llengua catalana”, ha lamentat Rabell, que ha retret als autors del manifest que es permetin “parlar de la immigració com a elements colonitzadors involuntaris del franquisme, quan d’aquesta gent han sortit les conquestes socials i els drets lingüístics”. Per tot això ha reclamat més contundència al Govern i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont,
 
Puigdemont, al seu torn  ha al·legat que es tracta” d’un debat sociolingüístic i acadèmic en el qual el Parlament no hi ha d’entrar”, i  ha negat que el manifest sigui racista. El president ha defensat el que diu el programa electoral de JxSí en aquesta matèria, és a dir, la cooficialitat de català i castellà. En tot cas, ha opinat que el Parlament no ha d'entrar en un debat que ha qualificat d'"acadèmic".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Miquel fletxa Barcelona
21 d'abril de 2016, 18.54 h

Aquest home ha demostrat una rancúnia extrema al nostre expresident sr. Mas, cosa que em va estranyar. Ara em pregunto, serà per la multa que li va posar el seu govern al 1994 per embrutar una riera de Martorell?
Com es que es permeten comentaris tan grollers?... Tanta poca educació tenim? a#20


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
daman fletxa barcelona
17 d'abril de 2016, 22.41 h

Has de llegir aquestes paraules perquè es compleixin...Mira que bonic!! Vaig aprendre que qui no et busca, no t'enyora...I qui no t'enyora, no et vol. Que la vida decideix qui entra a la teva vida però tu decideixes qui s'hi queda...Que la veritat fa mal una sola vegada i la mentida fa mal sempre. Per això,valora qui et valora...I no tractis com a prioritat qui et tracta com una opció...Qui et fa mal, et fa fort; Qui et critica,et fa important; Qui t'enveja, et fa valuòs; I de vegades és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
7 d'abril de 2016, 22.48 h



#24 Heladio: puesto que he visto que nunca te responde, el mal educado del Cagarroneses, te diré que, a mi parecer, cuando habla de nazis creo que se refiere a los clientes suyos propios, a los de él mismo, es decir, a los muchachos a los que les ofrece una mamada polla por 5€ (más el alimento que se traga, el guarro mamón)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 d'abril de 2016, 22.43 h



#21 A ver si nos haces el favor de aclararnos una cosita, Cagarroneses:

Quando hables de fascistas, te refieres a los clientes que se follan a tu mamá cuando se prostituye en la carretera de Alcobendas por 15€, o lo dices por aquel gañán que cuando te ve, te atrapa por el cogote y te deja el ojete como un bebedero patos ? Porque supongo que no lo dirás por los novios del maricon pedófilo de tu papá, verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
7 d'abril de 2016, 19.06 h

La constitucio putrefacta, franquista, golpista i genocida va imposar el IDIOMA COMU I OBLIGATORIA DE TERRORISTA I CRMINAL FRANCO!!
CARRILLO com bon crminal del PCE, ES EL SIMBOL DEL PCE partit d'assassins i genocides, aqui i a tot arreu.
STALIN ES GRAN, LA COLAU I EL RABELL, també


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
ets un cagarro fletxa ets un cagarro
7 d'abril de 2016, 15.34 h

#21 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
7 d'abril de 2016, 13.50 h

QUERIDOS NAZIS,

¿NO VEIS QUE SI TODO EL MUNDO, DESDE LA DERECHA HASTA LA EXTREMA IZQUIERDA (CATALUNYA SI QUE ES POT) OS LLAMA RACISTAS Y NAZIS ES PORQUE LO SOIS?

Y CONOCEREIS LA VERDAD Y LA VERDAD OS HARA LIBRES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ai Senyor fletxa Barcelona
7 d'abril de 2016, 12.21 h

Algú podria aclarir-me unes coses, com ara: perquè aquest senyor s'ha ficat a la "política"? Té alguna alguna idea del que significa representar servir i al poble català? Diu que mesura les seves paraules, algú imagina que arribaria a dir si no ho fes? Quina importància li donarem al fet que més d'un, a més dels tertulians del grup Godó més la caverna mediàtica li riguin les "gràcies"? Te alguna seriosa mostra d'una mínima cultura humana?...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa Barcelona
7 d'abril de 2016, 11.51 h

RABELL, DISCREPAR SI, INSULTAR NO.

El Rabell sempre m'ha semblat molt poca cosa. Ara encara més. Qualificar de racista el manifest Koiné és d'autèntic estúpit i de indocumentat. Sap el que vol dir racista Sr. Rabell? Som de races diferents catalans i castellans al parlar llengües diferents? I francesos i catalans també?

El que hauría de fer aquest Sr (????) és o dimitir o presentar excuses/rectificacions absolutes sobre el que ha dit. Discrepar si; insultar no Sr (???) Rabell.

Rabel... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Núria fletxa Barcelona
7 d'abril de 2016, 11.48 h

El Sr. Rabell es troba molt còmode fent "oposició d'esquerres" o sigui RES i deixant anar una polèmica de tant en tant per fer soroll i justififar el seu sou. No hi ha res més que això, no cal que piquem l'ham.
Nosaltres a la nostra: continuem fent la independència i que els bombin. Ben aviat se'ls acabarà la bicoca; ja no ens podran robar més, serem un país seriós on no hi podra haver ganduls com el Rabell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.