directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La sentència contra l'Estatut converteix la plaça Sant Jaume en una festa per la independència

El col·lectiu Acte de Sobirania reuneix un miler de persones per brindar amb cava pel futur del país després de la retallada estatutària

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Un miler de persones s’han reunit aquest dimarts a la plaça Sant Jaume de Barcelona per celebrar la sentència que ha emès el Tribunal Constitucional espanyol (TC) contra l'Estatut (fotogaleria). Amb la idea que els magistrats han assenyalat un camí inevitable cap a la independència de Catalunya, el col·lectiu sobiranista ha festejat amb cava la retallada del text estatutari alhora que també han demanat fermesa institucional a les forces polítiques catalanes i que declarin unilateralment la independència de Catalunya. El president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, present a la plaça, s’ha mostrat segur que la retallada de l’Estatut farà créixer l’independentisme.
Hi ha futur després de la sentència de l’Estatut. Un futur lluny d’Espanya. Aquesta és la premissa que es desprèn del manifest presentat per l’entitat Acte de Sobirania en la convocatòria d’aquest dimarts a la plaça Sant Jaume, que ha reunit un miler de persones. L’acte, el primer convocat a Barcelona després de la sentència, s’ha iniciat amb el parlament d’Enric Fontanals, representant del col·lectiu gent de la terra, que ha agraït als magistrats del Tribunal Constitucional que hagin fallat la sentència, ja que ‘ han dut a Catalunya a un conflicte que obligarà a que la ciutadania esculli’. Fontanals també ha criticat durament els partits polítics catalans a qui ha acusat d’utilitzar el poble de Catalunya per amagar responsabilitats.

El manifest, en el qual s’hi ha adherit diversos col·lectius sobiranistes, lamenta la via morta en que es troba Catalunya al mateix temps que demana a les forces polítiques que declarin unilateralment la independència de Catalunya. El text també declara que ha arribat l’hora de triar entre una Catalunya com a estat propi o una convivència amb una Espanya uniforme.

Presència del món cultural
L’acte ha comptat també amb personatges del món de la cultura vinculats al moviment catalanista i entitats com la coral Gent de la terra que ha interpretat diverses peces. L’escriptora Patrícia Gabancho, en el seu discurs, s’ha mostrat optimista de cara al futur, i ha declarat que la situació ha fet que molts ‘s’hagin posat les piles’ alhora que ha apostat per mantenir la flama de l’independentisme ja que ‘Europa ens mira’. Per la seva part, Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP a Arenys de Munt, ha donat per mort l’autonomisme i ha comminat als presents a assistir a la manifestació que Òmnium Cultural ha convocat a Barcelona pel dia 10 de juliol.

En la mateixa línia s’ha postulat Eliseu Climent en declaracions a directe!cat, lamentant que Espanya estigui per damunt de Catalunya, així com també s’ha mostrat convençut que aquesta sentència farà que, a curt termini, ‘creixi el sentiment independentista a Catalunya’.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepet fletxa Lloret de Riu (La Jungla)
30 de juny de 2010, 14.33 h

A madrid s´enriuren de les nostres marxes, com els etarres s´enriuen de les manifestacions contra el terrorisme. El que ens calen son vots independentistes. 2 milions de vots independentistes=INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
30 de juny de 2010, 10.37 h

#3 M'agrada sobre-manera la frase : "Un estat propi no és cap ideologia sinó que és una necessitat de primer ordre". 100% d'acord.
Salut i República Catalana i Independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
roger fletxa gavà-mar
30 de juny de 2010, 08.47 h

crec que aquest diari i jo tenim certes diferència en quan a la interpretació del concepte "festa", m'agrada més la meva interpretació...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
30 de juny de 2010, 07.19 h

Deixeu feu cas dels lladrucs dels feixistes espanyoleros que anem per bon camí. Ara ja ha quedat demostrat i això farà obrir els ulls a molta gent, que en l´estat dels veïns que sempre ens va a la contra en tot no hi tenim res a fer i que tenir un estat propi no és cap ideologia sinó que és una necessitat de primer ordre. només ens cal unitat i que el vot independentista es reflecteixi a les urnes a les pròximes eleccions al parlament. Visca Catalunya Lliure!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xavier fletxa Barna
30 de juny de 2010, 01.42 h

Bueno señores comomva esos ánimos,si de todas formas ya sabiais que era ilegal,pero no pasa nada arriba españa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de juny de 2010, 01.14 h

ei! algu sap si la premsa internacional està fent resso del que ha passat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.