directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós crida PSC i ICV a confiar ara en l'independentisme un cop demostrat que l'Espanya federal és inviable

Vol refundar l'esquerra nacional des d'una òptica catalana 'autocentrada'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha fet una crida als seus socis del Govern, PSC i ICV, perquè facin confiança al projecte independentista un cop el Tribunal Constitucional espanyol ha deixat clara la inviabilitat del federalisme. En un debat titulat 'L'esquerra nacional, motiu de canvi polític a Catalunya', Puigcercós ha demanat d'aquesta manera que de la mateixa manera que ERC va fer confiança al federalisme el 2003, ara el que ha anomenat l'esquerra federalista hauria de tornar el favor als republicans. El líder d'ERC ha reclamat una aposta per refundar l'esquerra nacional catalana des d'una òptica catalana 'autocentrada'.


Comparteix
   


Etiquetes
'Si nosaltres varem acompanyar la proposta federalista, ara toca que aquells que optaven per un model d'Estat federal que en aquests moments és un impossible, ens facin confiança a nosaltres en el projecte independentista'. D'aquesta manera Puigcercós, en una crida que allunya ERC de l'equidistància, ha instat els socis del Govern d'ERC a tornar-li el favor del 2003.

Per Puigcercós, ara que el Tribunal Constitucional ha deixat clar que l'Espanya federal és 'impossible', cal que els partits de l'esquerra catalana apostin no per reformar l'estat espanyol, sinó per fer una 'proposta d'estat' català. Es tracta que l'esquerra catalana aposti per una refundació basada en un projecte 'autocentrat' a Catalunya 'sense dependències ni condicionants' espanyols.

Després que el líder d'ERC deixés ben clar aquest dimarts que no pensa acatar la sentència del TC i que cal obrir una transició cap a la constitució d'un estat català, hores més tard ha fet un pas més i ha instat els socis del tripartit a 'acompanyar' la formació independentista en el projecte d'emancipació nacional. Ha augurat que en els propers mesos a Catalunya s'iniciarà inevitablement un 'canvi polític, que no electoral' que serà 'imparable' que el TC ha 'precipitat'.

Puigcercós ha fet aquesta crida en el marc d'un acte a l'auditori Axa-Winterthur de Barcelona on ha debatut sobre el paper de l'esquerra catalana amb l'advocada Gemma Calvet i el director del CCCB, Josep Ramoneda. El debat l'ha moderat el conseller Joan Manuel Tresserras, que ha alertat de la 'crisi d'Estat' que ha generat la sentència d el'Estatut.

L'acte ha aplegat entre el públic a personalitats significades del federalisme català com l'exconseller socialista Ferran Mascarell, els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, a més de Jordi Coca, Elisabet Pallarès, Antònia Gil, Rafel Nadal i Miquel de Palol, a més de diversos dirigents d'ERC com el conseller Jordi Ausàs, Anna Simó i Jordi Portabella, entre altres.

Puigcercós i Tresserras no han desaprofitat l'acte per reivindicar el paper d'ERC en el procés de 'transformació' del país amb la seva aposta estratègica que el líder d'ERC ha reiterat que ha permès 'cosir el PSC a la nació' com demostra que els socialistes catalans s'hagin sumat a la manifestació unitària promoguda per Òmnium Cultural de rebuig a la sentència de l'alt tribunal espanyol. 'Catalunya és un sol poble i ja no hi ha marxa enrere', ha asseverat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
30 de juny de 2010, 11.22 h

#7 Tot i estant plenament d'acord amb Vostè en quasi tot, hi ha una cosa que ignorava i que Vostè diu: Quan Europa ha manifestat o ha constatat saber, segons Vostè, que espanya és una dictadura ???. Veient ja el què he hagut de veure, suportar i llegir estòïcament totes les ofenses que he s'han publicat als missatges de text de les televisions i fins i tot en aquest diari, res em fa pensar que Europa sigui coneixedora, no perquè no ho sàpiguen, sinó perquè no ho volen saber, sobre qui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de juny de 2010, 11.03 h

No us hi escarrasseu que no ens convencereu!

El PSOE-ICV van per un camí però Catalunya va per un altre!

I a qui l'importa Espanya a hores d'ara?

Queda constatat davant d'Europa que Espanya és una dictadura!

Adéu Espanya! :-(

Hola Europa! :-)

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de juny de 2010, 10.32 h

Felicitats al primer quatre comentaris que acabo de llegir. Efectivament cal que donem força a ERC. Estem abocats a un present molt, però molt difícil, i el nostre futur és incert. Només dependrà de nosaltres i de la resta de la societat catalana. La prova la tenim en que ni amb una sentència tan negativa com la del maleït estatut, no hi ha unitat: Convergència vol eleccions ja (nois, aquests només somien amb el setial i la vara dea comandament) i més a més aposta pel concert econòm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
30 de juny de 2010, 10.16 h

Ara és ERC qui porta la iniciativa, i els altres han quedat descol·locats. Ara és l'hora de ser la principal esquerra del país. Ara és l'hora de passar per davant del PSC, que ha quedat fora de joc. Ara comença la remuntada d'ERC i la consecució d'una majoria social independentista que es traduïsca en majoria política independentista. Ara s'han de demostrar els fruits de l'estratègia d'atraure votants de l'esquerra autonomista de PSC i ICV. Creixem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Maria fletxa Viella
30 de juny de 2010, 10.03 h

Si aquests país fa anys hagués escoltat ERC (que ja deia el mateix que diu ara) i hagués deixat de votar PSC i CIU, i ERC hagués assolit una bona majoria, ara les coses serien diferents. Els camins els haguessim fet en un altra direcció. ERC ha hagut de dir que si a moltes coses que no li agradaven ni als que dirigeixen ni als militants de base. Però és possible pensar en Catalunya en el moment actual sense ERC?. Què creieu que farà Laporta?, Un personatge amb un protagonisme tal, que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
30 de juny de 2010, 07.58 h

#1
Algun dia tard o d´hora. Espero que més d´hora que tard, s´haurà de reconèixer el gran esforç que ha fet ERC estant al govern en minoria i que malgrat les errades i el desgast que ha comportat, ERC com a partit INDEPENDENTISTA ha fet el que calia i el que tocava. ara ningú recorda el gran esforç que Erc va fer impulsant un Estatut digne que ens obria la porta a la plena sobirania i posava fi a l´espoli fiscal i el que els va costar arrossegar els altres partits a donar-hi suport qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
30 de juny de 2010, 07.32 h

Totalment d´acord Puigcercòs, Ja sabem que no arrossegarem al Psc-Psoe ni Iniciativa cap a l´independentisme però gràcies a ERC s´ha desmuntat el mite del federalisme i molts catalans i catalanes de bona voluntat que hi creien obriran els ulls i deixaran de votar Psc-psoe i Iniciativa per donar confiança a partits independentistes i exactament es pot dir de Ciu que per alguna cosa el seu projecte per Catalunya és exactament el mateix que el del Psc-Psoe i el del PP.
VISCA CATALUNYA LLIUR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de juny de 2010, 07.26 h

em fot dir-ho, però crec que l'única que sortida que té Catalunya és que ERC obtingui la majoria absoluta. Tots els altres són uns covards.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.