Catalunya Ràdio es converteix en punt de celebració i objecte d'atacs en les celebracions de 'La Roja'
Les victòries de la selecció espanyola al Mundial de futbol han congregat grups ultres davant l'emissora · Els Mossos van evitar que ahir hi hagués nous incidents
Celebrar les victòries d'Espanya davant de Catalunya Ràdio s'ha convertit en un costum pels joves feixistes que segueixen el partit aprop de l'emissora. Aquest dimarts al vespre, com ja havia passat anteriorment, una trentena d'ultres espanyols vestits amb la samarreta de la selecció i enarbolant banderes rojigualdes es van dirigir a la seu de Catalunya Ràdio a Barcelona tant bon punt es va acabar el partit contra Portugal. Segons ha pogut saber directe!cat, allà es van trobar amb una dotació dels Mossos d'Esquadra que, si bé va impedir amb la seva sola presència que aquesta vegada els exaltats intentéssin trencar els vidres i fer destrosses, no va aturar els insults de 'catalufos', 'hijos de puta' o 'rojos' que els seguidors de 'La Roja' van adreçar als treballadors de la ràdio nacional de Catalunya.
Moments de tensióEls moments de màxima tensió es van produir quan alguns dels treballadors de Catalunya Ràdio van sortir al carrer per demanar-los explicacions, mentre d'altres els feien fotografies des de l'interior de l'emissora. Això va indignar els manifestants, que es van abraonar sobre els treballadors que eren al carrer, per insultar-los a curta distància, cantar el 'Cara al Sol' o dedicar-lis eslògans com 'Viva la Cope' o 'Somos menores'. Aquesta última expressió la van argumentar dient que en ser menors d'edat no se'ls podia fer fotografies i molt menys tocar-los.
Arribada dels anti-avalots
En aquest punt va ser necessària la intervenció dels anti-avalots, però en fer sonar la sirena des de la furgoneta el grup va sortir en desbandada. Només quatre o cinc persones es van mantenir fermes davant de Catalunya Ràdio cridant als seus companys que no marxéssin. Finalment els ultres van abandonar la zona entre càntics feixistes, crits contra Catalunya i algun 'Viva la muerte' que va popularitzar el fundador de la Legió, José Millan-Astray.