directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El regidor d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado (PSC), imputat pel 'cas Hotel'

La jutgessa també imputa el gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, i l'arquitecte Carlos Díaz · L'exregidora de Ciutat Vella va denunciar pressions seves per fer l'hotel

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La jutgessa del cas de l'hotel del Palau de la Música, conegut com a 'cas Hotel', ha decidit ampliar la nòmina d'imputats. A més a més de Fèlix Millet i Jordi Montull, ara ha decidit imputar també el regidor d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado (PSC), el gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, i l'arquitecte Carlos Díaz. Bragado va declarar dimecres de la setmana passada davant la jutgessa, qui va considerar improcedents algunes preguntes que li feia el fiscal perquè el podien incriminar. L'exregidora de Ciutat Vella a l'Ajuntament de Barcelona, Itziar González, ja va confessar dilluns en la seva declaració davant la jutgessa que García-Bragado i l'extinent d'alcalde, Carles Martí, van pressionar-la perquè acceptés el projecte de l'hotel.
ramon garcía-bragado, ajuntament de barcelona, urbanisme
Comparteix
   


Etiquetes
González va explicar que també havia rebut fortes pressions de Fèlix Millet i que se sentia 'vigilada' per alguns membres del mateix govern. Aquesta situació, segons ella mateixa ha reconegut, va influir en la seva decisió d'abandonar la política el passat 17 d'abril.

En la seva declaració, l'exregidora va parlar de 'pressions i de trucades' quan va ser preguntada per la seva relació amb la resta d'actors del cas. Segons sembla, Itziar González volia engegar un procés participatiu per decidir sobre l'Hotel del Palau, cosa que endarreria el projecte. A més, sembla que González hauria aportat nombrosa documentació –sobretot e-mails- molts d'ells rebotats des de l'àrea d'Urbanisme que ostenta el quart tinent d'alcalde, Ramón García-Bragado.

En un moment de la declaració, Itziar González va arribar a 'donar les gràcies' al fiscal i la jutgessa per haver aturat el projecte que ella no va poder fer enrere.

Hereu, descol·locat
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va titllar de 'rumor' i 'falsedat' la possible imputació del gerent d'Urbanisme i li va donar tot el seu suport. Hereu remarcà que, tant Massaguer com García-Bragado comptaven amb 'tot el suport i confiança' per part seva.

Hereu digué que 'no hi ha cap evidència' ni ell tenia 'constància' de que la jutgessa del cas tingués la intenció d'imputar el gerent d'Urbanisme. També va voler deixar clar que, al seu parer, 'tot el que s'ha fet és per tirar endavant projectes en favor d'una institució' i per això, compten amb la seva 'confiança i suport' tots aquells 'que en el passat i en el present tenen responsabilitats en l'Ajuntament de Barcelona, així com tots els que van donar suport a una determinada tramitació urbanística'.

'Mea culpa' de García-Bragado
García-Bragado  va reconèixer el 18 de juny que 'les dades reals estaven en el registre des de 2007, podríem haver anat a consultar-les i no ho vam fer'. 'Estem ben penedits', va concloure. Segons va explicar, el document que van rebre dels representants legals i del despatx d'arquitectes del Palau (Roca Junyent Associats i Oscar Tusquets arquitectes, respectivament) que contenia l'estructura de la propietat no tenia les dades correctes i atribuïa al Palau la propietat dels terrenys. 'És probable que a ells també els enganyessin, però això no ho sabem',  va detallar, mentre va assegurar fermament ser conscient de que el govern 'es va equivocar' en aquell moment per 'confiar' en Félix Millet i el Palau de la Música al que representava. García-Bragado espera ara, segons ha dit, que la justícia aclareixi tota la veritat del cas.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
30 de juny de 2010, 19.19 h

EXPULSEM de tot arreu i el mes aviat possible als corruptes mafiosos de la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA i ESPANYOLA. EXPULSEM al PSC i CIU de tots els racons de la nació catalana. EXTIRPEM el càncer corrupte del unionisme claudicant i mesell.
Can BRIANS 1 i 2 i si cal 3, plena de gom a gom de CORRUPTES i MAFIOSOS socialistes i convergents.
Obrim les portes de les presons per fer-hi entrar a puntades als mafiosos sociates i convergents. Empresonar a totes les cúpules de les respectives direccions... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de juny de 2010, 18.50 h

#2 Ets molt afortunat de que gràcies a gent de la meua generació, hagueu tingut una escola en catala. Els de la meua, no només no la teniam sino que el teniam prohibit.

Si, ja ho entenc que et costi d'acceptar, tu que has vingut a un mon que no te res a veure amb el que alguns hem hagut de viure, però aquesta és la realitat. I que et duri, que no hagis de veure mai l'autèntoc costat fosc d'aquest País.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de juny de 2010, 17.58 h

EXPULSEM de tot arreu i el mes aviat possible als corruptes mafiosos de la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA i ESPANYOLA. EXPULSEM al PSC i CIU de tots els racons de la nació catalana. EXTIRPEM el càncer corrupte del unionisme claudicant i mesell.

Obrim les portes de les presons per fer-hi entrar a puntades als mafiosos sociates i convergents. Empresonar a totes les cúpules de les respectives direccions nacionals de CiU i PSC es avui una necessitat vital per la NETEJA PROFUNDA que requereix la nost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de juny de 2010, 16.49 h

Convergència i Unió, botiflerisme i corrupció


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jm fletxa bcn
30 de juny de 2010, 15.45 h

Ecs votant, deus anar moll de les teves pròpies escopinades.
Per cert, escrius el català de pena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
30 de juny de 2010, 14.23 h

Qui escup al cel s'arrisca a que la escupinada li caigui al demunt.

I espereu, que ara que han substituït en Garzón, amb el cas Pretòria riurem mooolt...oi De Madre?...oi Zaragoza?...oi Montilla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.