directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ANC impulsarà "la unitat de les forces polítiques" en cas d'estatals

Les bases tomben el vot directe a la presidència, augmenten els membres del Secretariat a 77 i interpreten que els secretaris nacionals no poden exercir el càrrec més de tres mandats

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Manresa .- L'assemblea general ordinària de l'ANC ha aprovat, finalment, "impulsar la unitat de les forces polítiques" en cas que es convoquin noves eleccions a l'Estat. L'objectiu, qüestionar "sistemàticament les agressions" de l'Estat al procés i facilitar la negociació de la independència. Així consta al nou full de ruta de l'ANC que ha de guiar l'entitat sobiranista el proper any, després que hagi prosperat una esmena que modifica, per tant, la proposta de inicial de la ponència. L'esborrany inicial parlava de promoure "la formació d'una candidatura de la màxima unitat independentista". No han prosperat, en canvi, cap de les esmenes que acotaven les condicions per acceptar un referèndum acordat amb l'Estat de manera que es manté que "caldrà acordar-lo en el benentès de no aturar el procés independentista". Durant l'AGO també s'ha aprovat la reforma dels estatuts i del règim intern: s'ha descartat que les bases escullin per vot directe la presidència, i s'ha aprovat que s'elevi a 77 a el nombre de membres del Secretariat. L'ANC interpreta també que els secretaris nacionals no poden exercir el càrrec més de tres mandats.


Comparteix
   


Etiquetes

Sànchez alerta l'Estat que la independència arribarà "si es pot amb les urnes i sinó amb el mandat del 27-S"
 
ACN Manresa .- El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha alertat l'Estat i el futur govern espanyol que la independència de Catalunya arribarà "si es pot fer amb les urnes i sinó amb el mandat del 27-S". En el seu discurs de cloenda de l'Assemblea General Ordinària de l'ANC, Sànchez ha reiterat la crida al govern espanyol a que "si tenen coratge posin les urnes" perquè els catalans es puguin expressar però si no ho fan ja alertat que es farà servir el mandat del 27-S.
 
"No els tremolin les cames"
 
D'altra banda, ha demanat a les institucions catalanes que "no els tremolin les cames" davant les actuacions de l'Estat espanyol i les possibles denúncies de l'Audiència Nacional i continuin endavant amb el procés. De fet, s'ha dirigit directament a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a qui ha demanat que si algun dia arriba la inhabilitació la desobeeixi i doni inici a la següent sessió parlamentària que estigui programada. "No ens aturaran", ha declarat.

Sànchez alerta l'Estat que la independència es proclamarà "amb les urnes i sinó amb el mandat del 27-S"
 
ACN Manresa .- El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha alertat l'Estat i el futur govern espanyol que la independència de Catalunya arribarà "si es pot fer amb les urnes i sinó amb el mandat del 27-S". En el seu discurs de cloenda de l'Assemblea General Ordinària de l'ANC, Sànchez ha reiterat la crida al govern espanyol a que "si tenen coratge posin les urnes" perquè els catalans es puguin expressar però si no ho fan ja alertat que es farà servir el mandat del 27-S. D'altra banda, ha demanat a les institucions catalanes que "no els tremolin les cames" davant les actuacions de l'Estat espanyol i les possibles denúncies de l'Audiència Nacional i continuin endavant amb el procés. De fet, s'ha dirigit directament a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a qui ha demanat que si algun dia arriba la inhabilitació la desobeeixi i doni inici a la següent sessió parlamentària que estigui programada. "No ens aturaran", ha declarat.
 
Sànchez ha fet aquestes declaracions durant el seu discurs de cloenda de l'Assemblea General Ordinària que l'ANC ha celebrat aquest diumenge al Pavelló Nou Congost de Manresa. El president ha començat el seu discurs afirmant que fins ara tots els fuls de ruta aprovats per l'ANC s'han anat complint i ha assegurat que s'ha entrat en "el trajecte final". "El nostre adversari, l'Estat, no ens pot guanyar la partida. Li hem guanyat a les urnes i li hem guanyat al carrer", ha declarat.
 
Ha apuntat però que en aquest trajecte final s'han de guanyar tres escenaris "imprescindibles". En el primer ha reivindicat els resultats del 27-S, assegurant que hi ha qui ha impulsat el relat que malgrat els èxits de les mobilitzacions i del 27-S no hi ha majoria a les urnes as favor de la independència, cosa que ha assegurat que és "fals" afirmant: "La majoria del 'si' contra el 'no' també va guanyar de manera clara e inequívoca".
 
Ha afegit però que si les institucions espanyoles "tenen coratge democràtic" deixin fer un referèndum "per explicar ben clar al món" que hi ha una majoria a favor de la inedependèndcia perquè ha asseverat que als catalans "no els fan cap por les urnes". "Si no ho fan que tinguin clar que el Parlament i el Govern portaran a terme el mandat del 27-S, si podem ho farem amb les urnes i sinó amb el mandat del 27-S", ha declarat.
 
Ha alertat que el trajecte estarà "farcit de dificultats i travetes", entre les que ha situat les denúncies per donar suport a declaracions com les del 9-N i ha assegurat que qui cregui que amb repressió s'aturarà el procés és perquè no coneix els seus membres. "No saben que fa temps que vam decidir que ningú ens aturaria", ha dit. Per això, ha demanat a les institucions catalanes que "no els tremolin les cames" i que no només arribin a acords sinó que els "portin a la pràctica quan toqui".
 
Ha demanat també a la presidenta del Parlament que si algun dia arribés una hipotètica inhabilitació faci ús de la "dignitat" que representa el seu càrrec i entri al saló de plens per donar inici a la sessió que estigui calendaritzada. En aquest context, ha assegurat que l'ANC "es deixarà la pell" per donar suport a totes aquelles persones o institucions que puguin rebre una denúncia per tirar endavant amb procés.
 
Per últim, ha dit que també cal guanyar l'escenari en que diversos agents volen dividir l'ANC. Ha assegurat que l'Assemblea no està ni arruïnada, ni fatigada ni enfrontats internament i ha reivindicat que el que és és "plural". Sànchez ha assegurat no tenir cap dubte que totes les persones sortiran de l'assemblea "amb un únic mandat, un únic full de ruta i amb la voluntat de tornar a guanyar el carrer l'11-S". "Ho tenim tot guanyat, no ens equivoquem. Som-hi", ha conclòs.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
19 d'abril de 2016, 18.23 h

"tomben el vot" és inintelligible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
18 d'abril de 2016, 20.18 h

NO A LA LLISTA UNICA NI CONJUNTA Per SANT JORDI a LA DIADA Sortiu a DEFENSAR LA LLENGUA CATALANA .. UN PAIS UNA SOLA LLENGUA OFICIAL a Catalunya LA NOSTRA LA CATALANA . La altra es la Imposada ala Força a Catalunya es la quens obligan a parlar ala Justicia a Catalunya LA que ens atenen a molts Supermercats botigas i Restaurants JA que els treballadors no tenen cap respecta per la Clientela catalana per els catalans o Catalanes NO A LA LLISTA UNICA Per Salva els Corruptes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
18 d'abril de 2016, 19.48 h

La posición no es nueva pero por si hay alguna duda Bruselas la reitera. La Comisión Europea mantiene que Cataluña dejará de ser miembro de la Unión si materializa su escisión de España. Margaritis Schinas, portavoz de la Comisión Europea ha asegurado que el Presidente Juncker mantiene en este tema la misma posición ya expresada el año 2004 por Romano Prodi, su antecesor


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Paco Pi fletxa Barcelona
18 d'abril de 2016, 08.31 h

Amics articulistes d'aquest digital: NO es diu "la independència arribarà amb les urnes i SINÓ amb el mandat del 27-S", sinó (aquí sí) "la independència arribarà amb les urnes, i SI NO, amb el mandat del 27-S".
I a més a més, puntuant degudament, perquè s'entengui. Que les comes no són floritures! (encara que, per tal com les acostumeu a posar vosaltres -quan les poseu-, més semblen capritxos que una altra cosa).

Altrament, es fa dur de pair que, majorment, la redacció periodíst... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
17 d'abril de 2016, 22.27 h




Si Espanya, més concretament Castella no hagués estat tan idiota en un passat, hauria estalviat moltes morts, patiments i destruccions arreu del món, a Amèrica, Europa i Àfrica. Tanta destrucció, tantes morts i tants patiments no li han servit més que per a ser una ESTAT BANANER que és la RIOTA d'Europa i del món civilitzat.



Ni tot l'or ROBAT als indis americans no li va servir a Castella per sortir del seu SUBDESENVOLUPAMENT denigrant i vergonyós.



I el 90% de la poblaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
17 d'abril de 2016, 22.21 h





Aquest estat espanyol, HEREU DIRECTE DEL FRANQUISME, tant per la seva MONARQUIA IMPOSADA MANU MILITARI PEL GENERAL COLPISTA I FEIXISTA FRANCO, com per la seva CONSTITUCION REDACTADA I VOTADA SOTA EL XANTATGE DE L'EXÈRCIT, LA POLICIA I ELS JUTGES FRANQUISTES I ELS RESTANTS "PODERS FÀCTICS" FRANQUISTES. . .




Aquest estat, GOVERNAT PER UN PARTIT CREAT PER UN MINISTRE DEL GENERALET FRANCO AMIC PERSONAL DE HITLER I DE MUSSOLINI . . .



Aquest estat degenerat, que pretén a tot preu pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
17 d'abril de 2016, 22.19 h






#2 Mira, pobre idiota feixista: TU SÍ QUE VAS REPETINT UNA MENTIDA .



TOTHOM QUI NO ESTIGUI ABSOLUTAMENT TARAT DEL COCO SAP QUE EL MÉS TONTO DEL DIGITAL ÉS EL BEJOTA.



El seguiu la Micaela Romualda ( #3 ) si fa no fa ex aequo amb Cagarritoneses.






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 d'abril de 2016, 20.38 h

#2
#3

Rufiàn, he leído atentamente lo de panda de tarados. ¿QUIZÁS VA POR VOSOTROS DOS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rufián fletxa Madrid
17 d'abril de 2016, 20.28 h

Vaya panda de tarados


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'abril de 2016, 19.09 h

#1 El TONTO oficial del Directe, eres pesadísimo/a, crees que por repetir una mentira mil veces, la convertirás en verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.