directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] #MarcaEspaña: El col·lapse per aconseguir els penals continua 4 mesos després

Entre quatre i cinc hores és el temps mitjà d'espera per fer-se amb el document, que a Catalunya només es pot obtenir a la delegació de Justícia de Barcelona

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - “Vuelva usted mañana” és la frase insígnia per parlar de la inoperància del funcionariat espanyol a l’hora d’atendre ciutadans que acaben desesperats per fer un tràmit a l’administració. Encunyada per Mariano José de Larra fa més de 180 anys, sembla un estereotip caduc, però la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia a Catalunya la reviu cada dia. Des de fa gairebé quatre mesos, centenars de persones s’‘apilen’ al carrer cada matinada per aconseguir el certificat d’antecedents penals, des de fa uns mesos obligatori per a tothom qui vulgui treballar amb nens. Més de 100 dies no han estat suficients perquè l’Estat posi més mitjans per implementar la mesura. Marca Espanya. 

El col·lapse va ser notícia fa quatre mesos, però encara no s'ha solucionat

La mesura va provocar el col·lapse a la delegació de Justícia fa gairebé quatre mesos al carrer Garcilaso de Barcelona, l’únic lloc on es pot aconseguir el document a tot Catalunya. Les cues, que recordaven a les que es formaven quan les entrades pels concerts de Bruce Springsteen s’havien de comprar a botigues seleccionades i no només a internet, van atreure televisions, diaris i ràdios el gener passat. Ara bé, quan el fet ja va deixar de ser notícia, les càmeres se’n van anar però les cues s’han quedat fins al moment.

L'oficina de Barcelona, únic punt de tot Catalunya per aconseguir el document

“Vergonyós”, “increïble”, “can pixa”, “horrorós” són algunes de les reaccions al caos dels que esperen cada dia mentre fan cua. I no es queden curts. Les persones que necessiten el certificat han d’arribar d’arreu de Catalunya al carrer Garcilaso de la ciutat comtal com a molt tard a quarts de nou del matí si volen tenir número per ser atesos durant el matí. Però no serà immediat. Se’n reparteixen 320 diàriament i ningú avisa fins a quarts de deu si s’està dins les primeres 320 persones de la cua o no. L’espera arriba en la majoria dels casos a les 4 o 5 hores, s’arribi el primer o l’últim.

Entre quatre i cinc hores de cua pel tràmit

Per exemple, la primera persona que s’acostava a la seu de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia divendres passat ho feia a les 4 de la matinada, però va haver d’esperar fins les 9 del matí perquè obrissin les portes i fos atesa. Pocs llocs més enrere a la riuada de gent que omple el carrer Garcilaso cada dia hi havia un jove que havia sortit a les 4 de Tarragona per arribar a quarts de sis a la ciutat comtal i sortir de l’oficina ministerial quatre hores després.

Quatre taules en funcionament de les 18 disponibles

És difícil saber quina zona és la menys dolenta per fer cua. Una jove professor que anava a buscar el certificat per entrar a la borsa de treball de la Generalitat va arribar a la cua a les 7:30 i en sortia a les 11:30, després d’aconseguir el tràmit durant només 3 minuts. No obstant, constatava: “De les 18 taules preparades per atendre gent, només hi havia quatre funcionant”. Mentrestant, una dona que li demanaven el document per la feina hi arribava a dos quarts de nou per sortir-ne cinc hores després. El col·lapse provoca que poca gent sigui tan previsora com per arribar prou aviat per aconseguir un dels preuats 320 números, cosa que provoca decepcions de persones arribades de tot el país que han de girar cua i provar sort un altre dia.

L'únic 'beneficiat' de tot el caos

Enmig del caos, però, sempre hi ha algú que surt guanyant: “Jo els dilluns sempre tancava, fins cap allà al Nadal passat, quan van començar les cues, quan em vaig veure obligat a obrir tots els dies entre setmana”, explica el propietari del bar més proper a la Gerència. Cada dia atén a desenes de ciutadans cansats d’estar de peu al carrer o asseguts a portals, i és capaç de donar previsions de l’hora en què aconseguiran el document depenent del número que tenen. Per cert, el certificat es pot demanar per internet, però que ningú l’esperi fins més de tres mesos d’haver-lo demanat. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Synera fletxa Barcelona
20 d'abril de 2016, 09.38 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
20 d'abril de 2016, 09.10 h

Voteu per unitat d'estat espanyol ... es que funciona tant bé. Parlant i viuen en castellà només tens una connexió més profunda amb els valors de feixistes ( des de C a ICV ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
20 d'abril de 2016, 07.27 h



MARCA ESPATRAÑA = PATRAÑA DE MARCA


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
20 d'abril de 2016, 05.39 h

Ves per on! Qui hauria de dir que el menys el Mariano de torn en funciona tindria un altre ėxit econòmic?

Gràcies als seus funcionaris ha aconseguit que un altre bar de cantonada, en aquest cas no madrilenya, funcioni servint relaxing cups of café con leche.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.