directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

[Vídeo] TV3 s'autocensura i no emet un reportatge sobre els principals botiflers catalans

La crònica mostrava una ruta de 'les perles catalanes' per Barcelona sobre personatges col·laboracionistes amb Espanya vius o morts

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El llibre 'Les perles catalanes' que fa un repàs als 'anti-herois' de la història de Catalunya, catalans col·laboracionistes amb Espanya que han ajudat a perpetuar la colonització, es presentava ara tot just fa un mes fent un passeig per Barcelona per descobrir fets i dades amagades de la nostra història i d'alguns dels monuments i edificis de la ciutat. TV3 hi va ser present i en va fer un reportatge que finalment no s'ha emès.


perles catalanes
Les perles catalanes


les perles catalanes
Moment que un càmera de TV3 grava la Ruta de les perles catalanes a l'estatua del General Prim

Comparteix
   


Etiquetes
Els autors del llibre 'Les perles catalanes', Salvador Avià, Jordi Avià i Joan-Marc Passada, han denunciat mitjançant un comunicat que TV3 s'ha autocensurat per alguns dels personatges que surten al vídeo, encara vius.
 
Jean-Marc Passada explica que "després de filmar el recorregut i entrevistar-nos, a la tarda ens van trucar dient que no emetrien el reportatge" L'escriptor explica els motius que va donar la cadena: "la presència de certs personatges vius al llibre no es podien citar al final del reportatge de la ruta perquè semblaria massa anecdòtic, donada la particular valoració que en fan als autors a l'obra".
 
La solució dels autors va ser que els personatges 'més controvertits' no apareguessin al reportatge però els van dir que també seria motiu de polèmica: "Se'ns tirarien a sobre" explica Passada que va dir la reportera. Finalment, doncs, es va decidir no emetre el reportatge. Segons els autors, la "controvèrsia" es liquida censurant la notícia.
 
Davant d'aquest fet, els autors dedueixen que TV3 "té por pel contingut polític de la ruta. La «nostra» televisió està controlada per una sèrie de comissaris polítics, a tant per partit, que determinen què hem o no hem de veure els espectadors. Com si fóssim nens petits. I certes coses, certes opinions, certes cobertures informatives, poden portar maldecaps, problemes, acusacions i millor llevar-les de la graella".
 
Els personatges vius 'controvertits' segons TV3

Onze personatges vius tanquen la llista del llibre, que pels seus autors comparteixen "almenys un parell de fòbies: Catalunya i el dret a votar, és a dir, la democràcia". Per ordre alfabètic, a Félix de Azúa, Albert Boadella, Josep Borrell, Josep Ramon Bosch, Francesc de Carreras, Carme Chacón, Josep Antoni Duran i Lleida, Arcadi Espada, Rosa Regàs, Miquel Roca i Alejo Vidal-Quadras.

Sobre el llibre

Perles Catalanes presenta una galeria de personatges nostrats de la pitjor espècie. Són la justa antítesi de les «Glòries catalanes», tot i que alguns, si tenim en compte el nombre de monuments que tenen dedicats o els carrers i les places que encara porten el seu nom, són perles i glòries alhora. I és que això de la «glòria» acostuma a ser molt relatiu...
 
No espereu trobar en aquest llibre un exercici de masoquisme, ni una explosió de ressentiment, ni tampoc una guia inquisitorial. És un intent de tractar amb normalitat una part del passat que fins ara amagàvem sota la catifa, amb la intenció, senzillament, de contribuir a fer del nostre país un lloc més normal, on la gent sigui capaç de mirar la seva història de forma integral, sense oblits interessats. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Ricard fletxa Sant Cugat
22 d'abril de 2016, 15.58 h

#6 Aquí també em vàrem ajusticiar uns quants de botiflers mentre estavem en guerra amb Felip V el que va passar després de la capitulació ja no te res a veure amb la realitat de França que quant va guanyar la guerra va poder ajusticiar als colaboracionistes. Per suposat que no tots els francesos eren colaboracionistes al igual que no tot els alemanys eren nazis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ricard fletxa Sant Cugat
22 d'abril de 2016, 15.45 h

#6 He entés perfectament el que deies, pero la teva lloança a França no te res a veure amb l'article. Per cert allà tampoc volen concedir un referendum a Còrcega igualet que els amics espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
BEJOTA fletxa bcn
22 d'abril de 2016, 14.49 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

N.B. QUINS BONS ALUMNES DEIXÁ EN FRANCO A TV3:NO-DO DIA SÍ ,DIA TAMBÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Frank Dubé fletxa Barcelona
22 d'abril de 2016, 14.05 h

Si teniu interès en profunditzar en aquest tema i altres més punynets, us recomano us feu amb el petit llibre "Serà el 1992 l´any de la Independència de Catalunya?"
És aclaridor i aclaparador. També va estar silenciada la presentació en forma de Seminari de dos dies amb les ponències dels seus 48 autors al Hotel Balmoral de Barcelona.
frank@dube.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 d'abril de 2016, 11.01 h

No m'he acabat d'explicar bé a #8 . Volia dir que es una pena que catalans com els de #3 i de #5 no gastin les seves energies no en contra de possibles aliats, sinó en contra de qui no ens vol deixar ser independents i viure tranquils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 d'abril de 2016, 10.57 h

És una mania d'alguns catalans com #3 i #5, insultar aquells que poden ser els nostres aliats en la lluita contra espanya, com francesos i bascos. Quina pena que no ho entenguin i s'entretinguin sembrant discòrdia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 d'abril de 2016, 10.29 h


#3 Dir que a França TOTS varen adorar Hitler, és una imbecilitat que només pot dir un gran ignorant de la història.

#4 És clar que veient què dius de Junts pel Si i d'en Junqueras, penso que l'adorador de Hitler ETS TU, batifler de merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 d'abril de 2016, 10.26 h


#5 Crec que o et confons o no has entès el que has llegit.

Una cosa és FER LES COSES MÉS BEN FETES , i una altra molt diferent afavorir-nos o perjudicar-nos a nosalrtres.

T'aconsellaria que aprenguessis a entendre del tot allò que llegeixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ricard fletxa Sant Cugat
22 d'abril de 2016, 10.08 h

#2 Quant dius que a França fan millor les coses, que vols dir? que han sigut mes eficaços en arraconar el català i altres llengües com l'occità o el bretó? Perque realment ho han aconseguit. O vols dir el tracte que van donar als refugiats de la guerra civil? Et recordo que els van confinar a les platges d'Argelés i van deixar que es morissin de gana i fret. Finalment els hem d'agraïr que aconsegussin acabar amb la nostra independència recolzant a Felip V.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
22 d'abril de 2016, 08.52 h

Junts pel Si al feixisme espanyol?
De que vamos Junqueras?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.