ACN Barcelona .- El cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha reivindicat que Catalunya és un poble viu i canviant, però amb voluntat de mantenir les essències com a nació amb “una identitat oberta i acollidora”. Sistach ha estat l’encarregat de llegir l’homilia tot i que la missa de Sant Jordi ha estat oficiada pel nou arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Aquest any, a la capella del Palau de la Generalitat, hi han faltat cinc consellers del Govern: el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva; el conseller de Justícia, Carles Mundó; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret; i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que és de viatge. Pel que fa als partits polítics, destaquen les absències de representants de C’s, ICV i la CUP. En canvi, sí que hi han assistit, entre d’altres, els expresidents Artur Mas i José Montilla, així com el fiscal superior de Catalunya i alts càrrecs de la policia catalana.
En l’homilia, Sistach ha destacat que Catalunya és un poble que fa més de mil anys que camina pels “viranys de la història” i, en aquest context, ha posat en valor que sigui un país viu i canviant, però també permanent “amb voluntat de mantenir les essències com a nació amb una identitat oberta i acollidora”. Sistach ha demanat a les administracions públiques que protegeixin i potenciïn la família i ha elogiat una “concepció cristiana del matrimoni i la família”.
El cardenal arquebisbe ha posat de relleu la “grandesa” de la vocació política, tenint en compte que s’encarrega de “cercar el bé de les persones, la promoció de la vida humana, del matrimoni i de la família, i la distribució més justa dels béns atenent preferentment els pobres i necessitats.
Al final de la Missa, Omella ha pres la paraula per oferir estima al Govern, a Barcelona i a Catalunya. “Fa pocs mesos que sóc aquí però ja començo ha estimar aquest poble i aquesta gent que veig que m’estimen”, ha manifestat en el seu primer Sant Jordi com a arquebisbe de Barcelona. En aquest sentit, ha ofert la col·laboració de l’Església amb les institucions i les associacions que “treballen pel bé comú de la societat”.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit la Missa de Sant Jordi acompanyat del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras; la consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller de Salut, Antoni Comín; el conseller d’Interior, Jordi Jané; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; el conseller de Territori, Josep Rull; i el conseller de Cultura, Santi Vila.
Per part del govern espanyol, ha participat a la missa la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Pel que fa als partits, hi han assistit el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, el president de JxSí, Jordi Turull, el portaveu de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, el portaveu del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, i el portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez.
El cap de la prefectura de Catalunya, Josep Lluís Trapero, i el cap superior de la policia de Catalunya, Sebastià Trapote, també hi han participat. Així com els rectors de la UIC i de la UB. Pel que fa a les absències, destaca la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En canvi, sí que hi ha pres part els expresidents de la cambra catalana Joan Rigol i Núria De Gispert.
#1 Home, Bejota, si això de que marxen empreses vol dir que també marxen els propietaris colonos ciudadanos i alguns dels que hi treballen igualment colonos ciudadanos, no trobes que és per celebrar-ho? A fi de comptes, als països només hi hauria de viure la gent que s'hi està a gust i té voluntat d'integrar-s'hi respectant, per començar, el més bàsic de tot plegat: la llengua pròpia del país, la cultura de la nació que l'ha acollit. Estar en un lloc a disgust i a contracorrent, l... Llegir més
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.