directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Discurs desacomplexat de l'església catalana a favor del procés

Sistach: "Catalunya és un poble viu amb voluntat de mantenir les essències com a nació”

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha reivindicat que Catalunya és un poble viu i canviant, però amb voluntat de mantenir les essències com a nació amb “una identitat oberta i acollidora”. Sistach ha estat l’encarregat de llegir l’homilia tot i que la missa de Sant Jordi ha estat oficiada pel nou arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Aquest any, a la capella del Palau de la Generalitat, hi han faltat cinc consellers del Govern: el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva; el conseller de Justícia, Carles Mundó; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret; i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que és de viatge. Pel que fa als partits polítics, destaquen les absències de representants de C’s, ICV i la CUP. En canvi, sí que hi han assistit, entre d’altres, els expresidents Artur Mas i José Montilla, així com el fiscal superior de Catalunya i alts càrrecs de la policia catalana.
En l’homilia, Sistach ha destacat que Catalunya és un poble que fa més de mil anys que camina pels “viranys de la història” i, en aquest context, ha posat en valor que sigui un país viu i canviant, però també permanent “amb voluntat de mantenir les essències com a nació amb una identitat oberta i acollidora”. Sistach ha demanat a les administracions públiques que protegeixin i potenciïn la família i ha elogiat una “concepció cristiana del matrimoni i la família”.
 
El cardenal arquebisbe ha posat de relleu la “grandesa” de la vocació política, tenint en compte que s’encarrega de “cercar el bé de les persones, la promoció de la vida humana, del matrimoni i de la família, i la distribució més justa dels béns atenent preferentment els pobres i necessitats. 
 
Al final de la Missa, Omella ha pres la paraula per oferir estima al Govern, a Barcelona i a Catalunya. “Fa pocs mesos que sóc aquí però ja començo ha estimar aquest poble i aquesta gent que veig que m’estimen”, ha manifestat en el seu primer Sant Jordi com a arquebisbe de Barcelona. En aquest sentit, ha ofert la col·laboració de l’Església amb les institucions i les associacions que “treballen pel bé comú de la societat”.
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit la Missa de Sant Jordi acompanyat del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras; la consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller de Salut, Antoni Comín; el conseller d’Interior, Jordi Jané; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; el conseller de Territori, Josep Rull; i el conseller de Cultura, Santi Vila.
 
Per part del govern espanyol, ha participat a la missa la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Pel que fa als partits, hi han assistit el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, el president de JxSí, Jordi Turull, el portaveu de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, el portaveu del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, i el portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez.
 
El cap de la prefectura de Catalunya, Josep Lluís Trapero, i el cap superior de la policia de Catalunya, Sebastià Trapote, també hi han participat. Així com els rectors de la UIC i de la UB. Pel que fa a les absències, destaca la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En canvi, sí que hi ha pres part els expresidents de la cambra catalana Joan Rigol i Núria De Gispert.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
mario fletxa barna
24 d'abril de 2016, 09.32 h

L'Esglesia CATALANA no ens decepcionarà MAI, sempre estarà amb els JUSTOS que és la seva obligació àdhuc la REPÚBLICA que ja és dir. OLÉ TU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
23 d'abril de 2016, 19.49 h

El nou Arquebisbe de BCN ja pot anar fent les maletes i tornar a la seva terra per seguir amb el Cisma espanyata


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Una coplica recorrió españia fletxa PREGÓN DE INFAMIA DE UNA MUJER...
23 d'abril de 2016, 19.23 h



#6 Aragoneses, tu que eres maño: seguro que tu señora madre era BILBILITANA, verdad?

Y seguro que, además, se llama/ba Dolores, no es cierto?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 d'abril de 2016, 18.09 h

#5

QUERIDO NAZI,


TOO LATE, LO HE DICHO YO PRIMERO



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 d'abril de 2016, 17.36 h




#4 NO, NO, NO HAS ENTÈS RES.


LLIURE D'IDIOTES IGNORANTS I FRANQUISTES COM TU, CAGARRONESES.




Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 d'abril de 2016, 13.57 h

#2

eFECTIVAMENT, LLIURE DE NAZIS I RADICALS COM VOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel C. fletxa Barcelona
23 d'abril de 2016, 12.51 h

#1 Home, Bejota, si això de que marxen empreses vol dir que també marxen els propietaris colonos ciudadanos i alguns dels que hi treballen igualment colonos ciudadanos, no trobes que és per celebrar-ho? A fi de comptes, als països només hi hauria de viure la gent que s'hi està a gust i té voluntat d'integrar-s'hi respectant, per començar, el més bàsic de tot plegat: la llengua pròpia del país, la cultura de la nació que l'ha acollit. Estar en un lloc a disgust i a contracorrent, l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
PALLARES fletxa TREMP
23 d'abril de 2016, 12.44 h

Sr. BEJOTA, Vosté es tonto oi ??????. Caldria que aprengués a llegir

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
23 d'abril de 2016, 12.29 h

Dos empresas al día se van de Cataluña con Carles Puigdemont
elEconomista.es (Barcelona)19/04/2016.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.