directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comín:"el procés català és una oportunitat per acabar amb les castes i elits extractives a l'Estat"

El conseller de Salut assegura que li agradaria que l'esquerra espanyola veiés la independència de Catalunya com una oportunitat

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- El conseller de Salut, Toni Comín, ha defensat la independència de Catalunya com una oportunitat per a Espanya. "No hi haurà regeneració d'Espanya sense la independència de Catalunya", ha assegurat Comín en una entrevista que publica aquest diumenge eldiario.es. El conseller de Salut i número onze de Junts pel Sí defensa el moviment sobiranista català com una oportunitat d'or "per acabar amb les castes i les elits extractives" a l'Estat que tenen "segrestat" el model productiu espanyol. "Tenim un model productiu a Espanya que no permet l'enlairament econòmic del sud, d'Andalusia, d'Extremadura, i això no permet tenir els nivells de productivitat que calen per construir un Estat de Benestar homologable als de la resta d'Europa", ha reflexionat Comín.
"La casta no permet que Espanya tingui un Estat del benestar normal"
 
Comín ha insistit que el procés català -"interclassista gràcies a la presència de classes populars, mitjanes i burgeses"- té la capacitat per guanyar el pols a la casta espanyola i així obrir una escletxa al model econòmic i productiu a l'Estat. "Si Espanya és l'IBEX-35, la independència és dolenta per a Espanya i una catàstrofe política. Però si Espanya són les classes mitjanes i les classes treballadores jo dic que sí, la independència és una oportunitat", ha reblat el conseller de Salut. "Amb unes elits diferents la societat espanyola seria capaç d'articular un model productiu que generi la mateixa riquesa per càpita que genera el model productiu austríac, holandès, alemany o francès", ha detallat el conseller de Salut.  

La Declaració de Granada, la gota que va fer vessar el got

De fet, el conseller de Salut i exdiputat de Ciutadans pel canvi ha revelat que després de llegir la declaració de Granada –el juliol del 2013- va veure clar que el PSOE mai acceptaria un referèndum per a Catalunya. "Vaig dir prou, s'ha acabat", ha recordat Comín. "Sense autodeterminació, no hi ha verdader pluralisme plurinacional. I sense federalisme plurinacional, jo no vull seguir a Espanya", ha continuat el conseller de Salut, que ha descartat però "cap desconnexió afectiva ni tan sols ideològica amb Espanya". "Jo sóc molt pro espanyol, diguem-ho així. I em vaig fer independentista quan vaig pensar que la independència era imprescindible per a la societat catalana. (...) Després he vist que és bona per a les dues, també per a Espanya", ha matisat el conseller de Salut.

Obert a una possible entesa amb l’estat per fer un referèndum

Finalment, Comín ha deixat encara la porta oberta a una possible entesa amb l'Estat per a la celebració d'un referèndum pactat a Catalunya. "Nosaltres estem a l'expectativa. Estem disposats a atendre qualsevol proposta de referèndum que ens facin des de les institucions espanyoles. Seguim volent la solució escocesa però no ho demanarem més", ha valorat el conseller de Salut. "Mentrestant, tenim un pla, que és el full de ruta per construir la República. (...) i si no és possible fer-ho de forma pactada amb Espanya, fer-ho igualment", ha conclòs Comín.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
mario fletxa barna
25 d'abril de 2016, 09.58 h

Tenim uns polítics que ho donen tot per fer un govern com cal, que així serà sens cap dubte.

PER LA REPÚBLICA CATALANA TOT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
25 d'abril de 2016, 09.56 h

#15 això que escrius és una infàmia i és ser molt miserable, que vol dir amb poc recursos de tot tipus. t'aconsello pensis una mica, tens recursos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Francesc fletxa Calders
25 d'abril de 2016, 09.01 h

Felicitats a n'en Comín. És necessari fer pedagogia i el que dius és pedagogia pels qui encara dubten, aquí i a España. Si no acabem amb "la casta", ella acabarà amb nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Blanca. fletxa Barcelona.
25 d'abril de 2016, 06.29 h

Veig que és un conseller tou, que ja ni es proposa canviar res dins de la seva conselleria. Elimini la "casta" de la sanitat i faci que els metges es formin per aprendre a diagnosticar i tractar malalties, en lloc de vendre's a la indústria farmacèutica utilitzant els malalts per enriquir-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
24 d'abril de 2016, 16.27 h

Fases de Gandhi

1) Ignoren (i de quina manera!)

2) Riuen (i com ho feien!)

3) Ataquen (de sobte van reaccionar: no s'ho podien ni creure. Érem milions! Tot foren atacs inútils)

4) Guanyes (arribant a marxes forçades)

El procés fil per randa que les fases de Gandhi.

Idem de idem de ibidem

Amén


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
24 d'abril de 2016, 16.14 h



#12 Pué señó direstol: si, é berdá que cho le ago comé mis pastiyas al Haragan ese Araganeses del Albertito, pero sabe uté pol qué lo ago, ¿eing?¿eing?¿ eing?¿lo sabe uté, señó direstol ?¿ eing?



Lo ago polkeeeee . . . lo ago ¡¡¡¡¡ POLKE ME SALE DE LAS MESMISIMAS PELOTAS !!!!!



Y andemas lo ago polke un dia que Albertito Haragan ese, yo le habia escondio el orinás y se cagó en la cama (con lo que no sabe usté, señó direstol ¡¡ lo mucho que nos riemo !!) en be... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
24 d'abril de 2016, 15.54 h



10 Entiéndeme, Albertito, yo no te tengo ojeriza, ni prefiero al viejo Matias que a ti. Lo que pasa es que tu cada dia estás peor, y yo debo tratarte con la terapia que sea, si es electroconvulsiva, pues mala suerte.


Reconoce que antes solo alucinabas nazis hasta en tu orinal, pero ahora, además, confundes al Synera con el que te maritirza desde Figueras, alucinas "Jocs florals", metros de biblioteca y "Cataratas del Niágara"...


En resumen, Albertito: RECONOCE QUE ESTÁS COMO UN CENCE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 d'abril de 2016, 15.39 h



#10 ¡¡ ALBERTITO !!DIME LA VERDAD: otra vez el Matias te ha obligado a ingerir sus pastillas tranquilizantes, ¿verdad?


Cuando tus compañeros te hagan tragar pastillas, tu llamas al loque... al enfermero y le dices que tienes algo que decir al Director, y vienes y me lo cuentas.


¿ No ves que entre tu tranquimazín y su alperidol, te estan volviendo loco, Albertito ?


Como no me hagas caso y sigas escribiendo incongruencias, me veré obligado a suprimirte las gachas de la cena, y, lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 d'abril de 2016, 15.18 h

#9 ?Y TU , QUERIDO NAZI PALETOOOOOOOOOOOO, PRETENDES CORREGIR A LOS DEMAS?

¿TU, QUE ESCRIBISTE "les cataractes del Niagàra" (http://www.directe.cat/noticia/407488/desobeim-l-alcalde-de-torroella-de-montgri-es-nega-a-treure-l-estelada-malgrat-la-trucada-#comentari-376345) , PENSANDO QUE LA •cascada" ERA SOLAMENTE LO QUE HACES CUANDO VES ZOOFILIA?


Querido NAZI,

Ve a consultar en “els 10 m lineales de la biblioteca de casa” ,si encuentras alguna referencia a “les cataractes del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
24 d'abril de 2016, 15.16 h



#8 ¡¿ Ya volvemos a las andadas, Albertito?! ¿qué te han hecho esta vez tus compañeros del asilo? ¿No será que eres tu el que se imagina cosas raras?

Yo no puedo ordenar que te doblen las dosis de Tranquimazin, podria poner en peligro tu ya tan maltrecha salud, tanto la física como la mental.

Anda, Albertito, intenta calmarte, que si te portas bien y no das más la lata, esta noche tendrás doble ración de gachas, pero si sigues con tus locuras, lo que tendrás es otra ducha fri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.