directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 02:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva: 'Si avui hi hagués un referèndum sobre la independència de Catalunya votaria que sí'

Defensa una federació amb Europa sense formar part de l'Estat espanyol

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat d'Iniciativa Raül Romeva assegura que 'si avui hi hagués un referèndum sobre la independència de Catalunya votaria que sí, com ja va fer', segueix, 'durant les consultes simbòliques de fa uns mesos'. Així ho diu Romeva en una entrada al seu blog amb el títol 'Carta a los amigos y amigas de España', que simbolitza ser una missiva als ciutadans espanyols. En l'article, l'eurodiputat es refereix a la sentència de Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut i defensa 'una Europa federal on l'ens a federar sigui Catalunya com a tal, i no necessàriament formant part d'un Estat espanyol que ni la vol com aquesta se sent, ni la respecta, ni la representa'.
Raül Romeva, Iniciativa
Comparteix
   


Etiquetes
L'eurodiputat ecosocialista assenyala que l'Estat no respecta Catalunya en tant que 'no respecta la voluntat expressada majoritàriament pel seu Parlament'; ni tampoc la representa a Brussel·les. 'Ho veig contínuament on oportunament s'obliden algunes qüestions fonamentals que tenen que veure amb aquest model d'Estat suposadament descentralitzat que diu ser Espanya', assenyala.

Romeva explica que ja fa temps que 'es va donar de baixa del vaixell federalista espanyol' i assegura que la sentència del TC espanyol i l'actitud dels principals partits espanyols el ratifiquen en aquesta decisió. 'No tinc res contra Espanya com a tal (...) Però tampoc vull haver de justificar-me cada vegada que em presento com a català, o parlo en català, o reclamo poder parlar en català al Parlament Europeu'. Per això, manifesta que troba a faltar que 'es parli en clau de pluralitat federalista en la resta de l'Estat i que es defensi la unitat en la diversitat'.

En aquest context, Romeva apunta que la situació a Catalunya és de 'neguit', que obliga 'a molts a reconduir les bases d'un diàleg que, tot i que s'ha de mantenir obert, serà en base a unes noves regles'.

'Un abans i un després' entre Catalunya i l'Estat

Romeva alerta que la sentència del Constitucional significa 'un punt d'inflexió sense precedents i determinarà un abans i un després de la relació amb el conjunt de l'estat espanyol'. 'És trist i mai hauria d'haver passat', remarca Romeva.

Així mateix, subratlla que el TC espanyol 'és més un ens polític que jurídic'. 'Un tribunal que ha quedat totalment desacreditat per haver sucumbit a la trampa del PP més ranci i irresponsable que he conegut mai', ha apuntat. Romeva també s'ha mostrat decebut amb el PSOE, que 'ha preferit competir amb el PP alimentant el sentiment anticatalà en lloc d'alimentar i promoure els beneficis de construir un estat veritablement plurinacional'.

En aquesta carta oberta als 'amigos y amigas de España', Romeva els demana respecte. 'Desconec on ens pot portar tot això, però és evident que hem superat fa temps el punt de no retorn, i és evident també això significa una clara crisi d'estat'. Acte seguit, fa referència a la manifestació del 10 de juliol i els demana també que s'hi uneixin.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
xavier fletxa cerdanyola
1 de juliol de 2010, 11.50 h

I que en diu IC sobre el tema?
Per que en el seu programa, aquesta qüestió no esta a sobre la taula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordic fletxa Barcelona
30 de juny de 2010, 23.22 h

Celebro que el somni d'un possible encaix amb Espanya s'estigui esvaint a la velocitat de la llum i que cada cop més federalistes prenguin el camí de la independència.

I el més important de tot, que això passi en tots els partits.

Tan de bo en Romeva sàpiga/pugui empeltar el seu independentisme a la majoria de companys de partit.

Perquè per a aconseguir la independència no hi sobra ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de juny de 2010, 22.52 h

Es veu que li han retornat la carta amb la nota: "No se encontro al destinatario".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.