L'oli amb denominació d'origen Siurana, convidat d'honor a la ruta ferroviària Barcelona-París
Durant la primera quinzena de maig l'oli tarragoní serà a cadascuna de les taules del vagó restaurant
Promoció sobre rodes entre Catalunya i l'Estat francès: fins al dia 15 l'oli verge extra de la DOP Siurana és el convidat al vagó restaurant del Joan Miró, el tren que fa diàriament la ruta Barcelona-París-Barcelona.
L'oli d'oliva verge extra amb denominació d'origen protegida Siurana és el producte amfitrió de la promoció que Prodeca i la societat Elipsos, constituïda per Renfe i l'empresa francesa SNCF, organitza en el tren Joan Miró que recorre la línia Barcelona-París-Barcelona. Així, durant la primera quinzena del mes de maig, el restaurant d'aquest tren disposarà d'ampolles d'oli d'oliva verge extra Siurana a cada una de les taules, juntament amb un fullet promocional.L'oli protegit pel Consell Regulador és un producte natural, elaborat dintre de la zona de producció de la denominació d'origen, que procedeix de la recollida manual i directa de l'olivera de l'apreciada varietat d' oliva arbequina.
La zona de producció s'estén per una franja de la demarcació de Tarragona, perpendicular a la mar Mediterrània que, des del seu interior, travessa de nord-oest a sud-est les comarques del Priorat, Baix Camp, Ribera d'Ebre, Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès i Conca de Barberà.
Des del mes de desembre Prodeca ha organitzat la promoció de torró d'Agramunt, de cava i d'olis d'oliva verge extra amb denominació d'origen protegida Les Garrigues i Terra Alta en el tren Joan Miró. En els propers mesos, estan previstes promocions d'altres olis d'oliva verge extra amb denominació d'origen protegida.