directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PPC demanen la compareixença de García-Bragado a la comissió d'investigació del cas Palau

Creuen que tripartit i Ajuntament estan 'implicats' en un suposat delicte d'operació especulativa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU i PPC han demanat aquest dimecres la compareixença del quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, davant la comissió d'investigació sobre les irregularitats en la gestió del Palau de la Música. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha subratllat que tripartit i Ajuntament estan ara 'implicats' en un suposat delicte d'operació especulativa amb la imputació de Garcia-Bragado. Per això, ha reclamat explicacions a Presidència, ja que l'operació va ser gestada quan era secretari d'aquest departament. En el mateix sentit s'ha expressat Dolors Montserrat (PPC), que ha recordat que el seu grup ha demanat diverses vegades però sense èxit la compareixença de Bragado.
hotel palau música
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als mitjans, Pujol ha subratllat que CiU no declararà culpable Garcia-Bragado a través 'd'hipòtesis, conjectures, notes i cartes no signades', però sí creu 'greu' que un membre del Govern i ara de l'Ajuntament de Barcelona pugui ser el 'cervell' d'un suposat delicte d'operació especulativa. 'Això no esquitxa el Govern de Catalunya, això no esquitxa l'Ajuntament de Barcelona, això ja implica el Govern tripartit i l'Ajuntament de Barcelona', ha opinat.

És per això que CiU demanarà la compareixença de Garcia-Bragado davant la comissió d'investigació i que el conseller d'Economia, Antoni Castells, vingui 'amb les responsabilitats sota el braç' quan participi en la mateixa comissió. És ell, ha dit, qui ha de decidir qui decideixi els cessaments que pertoquen.

A més, Pujol ha reclamat a Presidència que doni explicacions d'una operació que s'ha gestat en el seu departament. 'Les obligacions d'ara obliguen a què la gent doni la cara', ha apuntat. Tampoc estaria malament, ha continuat, que donés explicacions l'exregidor Carles Martí.

De fet, el portaveu de CiU al Parlament ha opinat que el tripartit acceptarà la compareixença de Bragado després que es conegués la seva imputació.

Per la seva banda, la portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha recordat que el seu grup ha demanat diverses vegades la compareixença de Garcia-Bragado, i ha opinat que 'ara més mai' cal que comparegui davant la comissió d'investigació, ja que l'operació va gestar-se quan ell era secretari de la Presidència i ha continuat després com a regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.

A més, ha anunciat que el PPC tornarà a demanar que s'ampliï l'abast de la comissió d'investigació, ocupant-se també de tot el que fa referència a l'hotel del Palau.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.