directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’Estat podria rebre sancions econòmiques de la UE per desobediència als tribunals

Espanya continua controlant tots els ports amb mà de ferro i imposant unes condicions de contractació als estibadors inacceptables per la Comissió Europea

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La tant criticada desobediència que, de manera implícita o explícita, planteja el full de ruta independentista, té ara un apunt irònic en què Espanya surt escaldada. La Comissió Europea adverteix a l’Estat espanyol que està desobeint una sentència ferma del Tribunal de Justícia de la UE i el torna a denunciar al mateix tribunal, ara ja amb la intenció d’aplicar sancions financeres sobre Madrid si no hi posa remei de manera immediata. El cas és el de les condicions que imposa Espanya en la contractació d'estibadors, els treballadors que s’encarreguen de gestionar la càrrega i descàrrega de vaixells als ports. 

L''imperi de la llei' i els tribunals se li giren en contra a Rajoy

La Unió Europea ja va portar el govern espanyol al Tribunal de Justícia de la UE per la resistència a liberalitzar el sector, contravenint el tractat de funcionament de la institució comunitària i, tot i donar la raó al club dels 28, “fins ara Espanya no ha abordat convenientment els problemes identificats a la sentència del Tribunal de Justícia”. L’‘imperi de la llei’ i els tribunals, els arguments amb què Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría sempre troben aixopluc per no resoldre de manera política el conflicte català, ara se’ls giren en contra.

Les empreses estibadores no poden contractar lliurement

En concret, el món dels estibadors a Espanya és singular. El ministeri de Foment els regula, com a element de l’empresa estatal Puertos del Estado –les competències en matèria de ports i aeroports han estat sempre de Madrid, malgrat les múltiples reclamacions de la classe política catalana-, però el que xoca a la Unió Europea són les complicacions a l’hora de contractar treballadors: les empreses estibadores no ho poden fer lliurement, sinó que estan obligades a participar financerament en empreses privades, anomenades SAGEPS, que són les qui els faciliten la mà d’obra.

Un estibador a BCN cobra el doble que un a Bèlgica 

D’aquesta manera, la normativa espanyola obliga les empreses tant de l’Estat com d’altres països de la UE a contractar un número mínim de treballadors i en unes condicions innegociables, salaris i duració de jornada inclosos. Segons el diari Expansión, això provoca que els salaris mitjans dels estibadors del port de Barcelona sigui de 75.000 euros anuals, el doble que altres ports punters d’Europa, com el d’Anvers, a Bèlgica. La diferència rau en el fet que l’Estat s’oposi a liberalitzar el sector, cosa que li pot sortir cara.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Synera fletxa Barcelona
28 d'abril de 2016, 18.24 h

l'IMPERI DE LA LLEI A ESPANYISTAN?

ELS HAURÀN DE FOTRE FORA DE LA UE PER CORRUPTES, INÚTILS, PROVOCADORS (XULOS) I INCOMPLIDORS

MARCA ESPANYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 d'abril de 2016, 17.55 h

#1. Corre Bejota, corre a tapar els despropòsits de les enormes incompetències caspanyoles. Fes veure que això no existeix i que els catalans vivim en un mon inexistent. Corre tapa-ho, tapa-ho....
De tant tapar-ho, potser que algun dia us veieu aixafats per una pública i gegantina condemna de la UE. Llavors també esborrareu els titulars de tots els diaris europeus ?
Estruç ? ...
FANTASMA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
28 d'abril de 2016, 15.01 h


POLÍTICA, Ahir a les 19:43h.

La UE no rep Puigdemont

Primer viatge oficial a l'estranger, però només aconsegueix reunir-se amb el president de Flandes i el del Parlament federal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.