directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol assegura que la sentència sobre l'Estatut deixa als catalans 'acorralats'

Afirma que si per ser espanyol ha de deixar de ser català 'es dóna de baixa'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, afirma que per sobre de tot se sent català, però que això no és incompatible amb la condició de ser espanyol. Tot i això, considera que si per ser espanyol ha de renunciar a ser català, llavors 'es dóna de baixa'. Pujol feia d'aquesta manera referència al to que està prenent la política espanyola, que sembla encaminada, apunta, a replicar el model francès, amb una concepció de centralitat que afecta a nivells d'organització territorial o cultural entre d'altres. L'expresident ha fet aquestes declaracions en un acte de Caixa Sabadell on també ha criticat la sentència del Tribunal Constitucional espanyol que segons diu fa que els catalans es sentin 'acorralats'.
jordi pujol, estatut, sentència, tribunal constitucional
Jordi Pujol durant un acte a Sabadell.

Comparteix
   


Etiquetes
'Si per ser espanyol no es pot ser català, em dono de baixa'. Així de contundent s'ha mostrat Jordi Pujol davant la pregunta de si era independentista. Pujol ha assenyalat que per davant de tot és català, però que aquest sentiment no és incompatible amb d'altres com ara ser espanyol, sempre i quan per ser-ho no s'hagi de sacrificar la condició de catalanitat que sent.

Pujol ha analitzat el sistema organitzatiu de l'estat espanyol i ha dit que sembla que vulgui emmirallar-se amb l'Estat francès, amb un poder polític i una administració centralitzades i una homogeneïtat total que afecta a diferents nivells, com ara la llengua, la cultura o els sentiments de pertinença. 'Si Espanya vol ser com França, jo no vull saber-ne res', ha apuntat Pujol.

El que va ser President de la Generalitat durant 23 anys ha justificat la seva posició després de l'exercici de 'desgast i humiliació' que assegura que ha patit el poble català amb la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut, una retallada que ha fet que els catalans es sentin 'acorralats', ha dit.

El TC 'no es mereix res'

'El Tribunal Constitucional no es mereix res', ha assenyalat Pujol, assegurant que el procés que es va seguir per elaborar el text, consensuar-lo entre les diferents formacions de les cambres catalana i espanyola, i posteriorment sent referendat pel poble, justifica la seva legitimitat, i ha denunciat el desencadenament d'una campanya anticatalana ferotge. 'Cap diari estatal ha dir res a favor de l'Estatut', ha indicat Pujol que ha afegit que els representants de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats no han tingut massa suport per part dels partits espanyols: 'Ningú se'ls ha apropat per comentar la retallada'.

Tot i això no s'ha volgut posicionar respecte el text resultant després que li 'hagin passat el ribot', ha ironitzat. Només ha comentat que veu el futur d'aquest text amb pessimisme: 'Hi ha tres possibles resultats, que acabi malament, molt malament o fatal', ha afegit.

Catalunya compta amb molts actius per a reactivar-se

Amb tot ha assegurat que Catalunya compta amb molts actius per reactivar-se i ha considerat que en aquest moment 'no hem de demanar caritat' malgrat la problemàtica que suposa engegar negocis a Catalunya respecte altres punts de l'estat espanyol.

Per fer-ho assegura que cal un lideratge ferm, i ha dit que aquesta virtut que és present en alguns líders polítics catalans: 'És complicat liderar un país quan un conseller del govern titlla el tripartit d'artefacte', ha ironitzat l'ex president referint-se a les polèmiques declaracions que fa uns mesos va emetre el conseller d'Educació Ernest Maragall.

Pujol ha aprofitat l'ocasió per referir-se al llibre del President de la Generalitat, José Montilla, titulat 'Catalanisme', i on hi planteja una possible secessió de Catalunya respecte Espanya arran de les problemàtiques obertes. 'El Montilla té l'obligació de dir això, i jo vull creure que ho sent', diu Pujol, que també comprèn i dóna suport a què es puguin celebrar consultes sobre la independència de Catalunya 'perquè si hi ha un sentiment s'ha de correspondre'.

L'expresident ha fet aquestes declaracions en el marc d'una conferència sobre Vicenç Vives a l'auditori de l'Obra Social de Caixa Sabadell. Aquest ha estat el darrer acte que l'entitat duu a terme sota aquest nom ja que a partir d'aquesta mitjanit passarà a denominar-se Unnim a tots els efectes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
1 de juliol de 2010, 19.05 h

yo ,antonio moreno, may he votat a Convergencia,yo soc classe obrera, por tant yo sempre mi vot ha sigut votar a partip de esquerra,me agradat molt las declaracions del sr. Pujol ,avui, ha fet falta haber passat 24 años para sentir estas manifestacions, però ha valgut la pena esperar tanto tiempo, jo soc andaluz, me case con una catalana,tengo un hijo catan y una nieta catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de juliol de 2010, 13.12 h

La nostra família i amics sempres hem estat de Covergència, però veint que no defensen de forma clara la llibertat i INDEPENDÈNCIA dels PPCC i que aposten clarament per proclamer la independència al parlament si la majoria ho permet, sols ens resta dir.

Adeú ESPANYA, ADEU CONVERGÈNCIA,
VISCA CATALUNYA INDEPENDENT, i els partits existents o nous que siguin VALENTS PER PROCLAMAR LA INDEPENDÈNCIA AQUESTA LEGISLATURA QUE ENTREM.

Cesc


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
aruberuto fletxa Barcelona.
1 de juliol de 2010, 13.09 h

Cal veure el video titulat "Debar sobre la sentència de l'Estatut" a VilaWeb, amb els ponets Salvador Cardús, Ferran Requejo i Lòpez Tena. Clarifica de manera extraordinària la situació actual i que cal fer per aconseguir l'independència. No us el perdeu...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de juliol de 2010, 12.56 h

"Acorralats"? Mes aviat al contrari, avi!

L'importa encara a algú Espanya, els estatutets, concerts, TC i polítics covards que no lluiten al nostre costat per la llibertat de Catalunya?

Queda constatat davant d'Europa que Espanya és una dictadura!

Adéu Espanya dictatorial! :-( Hola Europa democràtica! :-)

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de juliol de 2010, 11.55 h

Ahir vaig fer un comentari en un article d'aquest diari, que tractava sobre el també comentari del Sr. Maragall de fer una manifestació per a demanar un referèndum sobre l'estatutet ara sentenciat a mort. I més o menys deia que, no entenia com els ex-presidents, tenen la gosadia de fer i dir coses una vegada han deixar els càrrecs, que mai durant llurs presidències van tenir pebrots de dir i fer. Aquest, el Sr. Pujol, avui ens delecta amb un altre comentari que no es diu en absolut, amb el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
1 de juliol de 2010, 08.56 h

D' això es tracta d' acorralar als catalans. També van acorralar als jueus per a exterminar-los i als indis per aficar-los en reserves. El que volen es aillar a Catalunya i debilitar-la. Fins que els catalans no deixin d' autoenganyar-se i reconeixin i denunciïn que estem sotmesos a un holocaust programat, no hi ha res a fer. Com volem canviar la realitat si no ens atrevim a denunciar que els territoris que configuraven la Corona d' Aragó estan sotmesos a un extermini programat i conscient d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
1 de juliol de 2010, 07.44 h

NO és que ens deixi acorralats la sentència, es que portem segles acorralats i el sr. Pujol si tingués una mica de vergonya el que hauria de fer és demanar perdó a Catalunya per tots els anys que Ciu va disposar de majories i majories absolutes sent decisiva a madrid i no va fer pràcticment res per poder sortir-nos del corral. Ja te pebrots la cosa. 40 anys de franquisme i 23 de pujolisme han fet molt de mal a CAtalunya!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.